Solen skinner og graderne stiger i den danske sommer, og så skal man virkelig være opmærksom på hunden.
1. Husk vand
Sørg altid for at have vand med til din hund, når I er ude at gå.
Det er også en god idé at sørge for, at hunden har ekstra vandskåle stående, både indenfor og udenfor, så den altid har adgang til vand.
2. Pas på dagtimerne
Det er en god idé at gå med hunden i morgen- og aftentimerne, hvor der ikke er så varmt.
Hunden bør holdes i ro, når det er allervarmest.
3. OBS på asfalt
Vær opmærksom på, hvor varm asfalten er, inden I går. Tjek asfalten med bagsiden af hånden. Hvis du kan have din hånd liggende i 10 sekunder, uden det brænder, så er den sikker for hunden at gå på. Det samme gælder for fliser.
Gå flere korte ture istedet for få lange ture.
4. Lad hunden blive hjemme
Lad hunden bliver hjemme fra familieudflugter til forlystelsesparker eller lignende, hvor der er mange mennesker og børn, der løber rundt. Derhjemme kan hunden bedre holde sig i ro og slappe af i skyggen eller andre kølige områder.
5. Ture på stranden
Tag ikke hunden med på stranden i mange timer, med mindre den kan få lov at bade. Der skal desuden være steder, hvor den kan ligge i skygge, f.eks. et skyggetelt.
Vær også opmærksom på, at sandet kan blive meget varmt.
6. Pas på i bilen
Efterlad ikke hunden i bilen
7. Afslapning udenfor
Har du have og/eller en hundegård, kan du med fordel lade hunden tulle rundt derude i dagtimerne. men der skal være steder, hvor den kan ligge i skygge, og der skal stå flere vandskåle til den. Du kan også med fordel have soppebassiner eller baljer med vand stående, som din hund kan hoppe i, hvis den har lyst til det.
8. Vær opmærksom
Det vigtigste råd er generelt at være opmærksom på din hund. Hunde kan oftest godt selv mærke, hvad de har brug for. Hold øje med hundens signaler og lad den selv bestemme, hvor den har lyst til at være.
Vær ekstra opmærksom på fladnæsede hunde, da de har sværere ved at få vejret og køle sig ned.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner.
Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere.
En landmand fandt en svag giraf, der kom hen til et dyrecenter. Nu er giraffen blevet gode venner med stedets hund
Otte ud af ti hunde har problemer med tænderne. Det er et stort tal, og mange opdager ikke, at deres hund har ondt i tænderne
Mange hundeejere nyder at løbe med deres hund – vi ser på, hvad der er vigtigt at huske, når I træner sammen
Du er ude og gå tur med din hund. Lide længere fremme stopper den op, snuser lidt rundt og begynder derefter at gumle på ét eller andet. Du skynder dig hen til den og opdager til din rædsel, at den tygger på en svamp. Spørgsmålet er så, om du skal gå i panik eller ej.
Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.