Labrador dræbt af nabo

27-03-2012 09:53, af Tine Luther
En familie er knust – deres hund blev skudt af naboen i weekenden. Og naboen har loven på sin side.
Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Lene Toft, Bognæs ved Holbæk, fandt i weekenden familiens 10 år gamle labrador, Balder skudt og dræbt i naboens have. Lene Toft og hendes familie er i sønderknuste – ikke mindst børnene. Naboen, 59-årige Johnny Pedersen, anmeldte selv episoden til politiet, og han har ikke gjort noget ulovligt. Ifølge loven om mark– og vejfred har enhver ret til at dræbe en anden persons dyr, hvis det trænger ind på vedkommendes ejendom. Dog skal man inden for det seneste år har gjort dyrets ejer opmærksom på, at man ikke vil finde sig i dets indtrængen. Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi har Johnny Pedersen henvendt sig både mundtligt og skriftligt til familien Toft angående deres hunds indtrængen på hans grund. Johnny Pedersen har tidligere afleveret labradoren en del gange til ejerne – og tre gange til politiet. Han har det elendigt med at have skudt hunden, men han gjorde det af hensyn til sine hjorte, som snart får kid. Lene Toft fortæller, at Johnny Pedersens egne hunde også tit har været stukket over til familien Toft – og hun kan ikke forstå, at de ikke kunne have haft dialog om Balders færden. Politiet undersøger sagen nærmere for at klarlægge et eventuelt erstatningskrav. Fra Dyrenes Beskyttelses side vil der blive arbejdet for en lovændring. Kilde: bt.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.