Juletræet hører til juleaften, og mange begynder allerede nu at pynte det fine tre i stuen, men det pyntede træ med julekugler, slik i kræmmerhuse og levende lys kan give problemer, hvis man har hund i huset. Tager man et par enkelte forholdsregler, kan man let gøre træet hundevenligt og sikre at både hunden og træet kommer sikkert igennem julen.
5 gode råd til et hundevenligt juletræ
1. Pas på de levende lys
Levende lys og logrende hundehaler er en farlig cocktail. Erstat eventuelt de levende lys med elektriske lys, eller ryk lysene op og væk fra de nederste grene.
2. Undlad slik og chokolade
Julehjerter og kræmmerhuse kan ifølge traditionen fyldes med slik og chokolade. Det kan dog være en stor fristelse for hunden, og det meste slik er ikke godt for hunden at spise – og noget er ligefremt giftigt for den.
3. Pas på med glaskugler
Glaskugler er skrøbelige og vælter hunden dem af træet, kan de skære hundens poter i stykker. Nogle hunde ser også kuglerne som bolde, og kan finde på at bide i dem, og det kan have alvorlige følger. Erstat glaskugler med plastik varianter, eller ryk dem væk fra de nederste grene, så hunden ikke kan nå dem.
4. Juletræsfoden
En glad hund kan let komme til at skubbe til juletræet så det vælter. Vælg derfor en god og tung juletræsfod, så træet står så godt fast som muligt.
5. Gaverne under træet
Gavebåndet på gaverne kan give alvorlige problemer i hundens tarm. Har man en ung og nysgerrig hund, eller en hund, der har tendens til at spise ting, bør man overveje ikke at lade gaver med gavebånd ligge fremme. Pak også båndet hurtigt væk, nå gaverne er pakket op.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Det var festligt, da børnene fra Egebo Børnehave kom forbi DKK for at pynte op til jul med hjemmelavet julepynt af den fineste slags
I løbet af dette særlige år er mange nye hvalpe flyttet ind hos deres nye familier og vil snart fejre deres første, strålende jul sammen. Men i juletravlheden er det vigtigt at holde øje med, hvad hvalpen stopper i sig lige fra juleguf til spændende julepynt, gavebånd eller guirlander. Der er meget, der skal holdes uden for rækkevidde. Agria Dyreforsikrings statistikker viser en stigning på 20% omkring jul og nytår i akutte besøg hos dyrlægen, især fordi hunden har spist noget, den ikke kan tåle
Det er ikke alle, der forstår Monty. Sådan er det nok at være hund
Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?
Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?