Juletræet hører til juleaften, og mange begynder allerede nu at pynte det fine tre i stuen, men det pyntede træ med julekugler, slik i kræmmerhuse og levende lys kan give problemer, hvis man har hund i huset. Tager man et par enkelte forholdsregler, kan man let gøre træet hundevenligt og sikre at både hunden og træet kommer sikkert igennem julen.
5 gode råd til et hundevenligt juletræ
1. Pas på de levende lys
Levende lys og logrende hundehaler er en farlig cocktail. Erstat eventuelt de levende lys med elektriske lys, eller ryk lysene op og væk fra de nederste grene.
2. Undlad slik og chokolade
Julehjerter og kræmmerhuse kan ifølge traditionen fyldes med slik og chokolade. Det kan dog være en stor fristelse for hunden, og det meste slik er ikke godt for hunden at spise – og noget er ligefremt giftigt for den.
3. Pas på med glaskugler
Glaskugler er skrøbelige og vælter hunden dem af træet, kan de skære hundens poter i stykker. Nogle hunde ser også kuglerne som bolde, og kan finde på at bide i dem, og det kan have alvorlige følger. Erstat glaskugler med plastik varianter, eller ryk dem væk fra de nederste grene, så hunden ikke kan nå dem.
4. Juletræsfoden
En glad hund kan let komme til at skubbe til juletræet så det vælter. Vælg derfor en god og tung juletræsfod, så træet står så godt fast som muligt.
5. Gaverne under træet
Gavebåndet på gaverne kan give alvorlige problemer i hundens tarm. Har man en ung og nysgerrig hund, eller en hund, der har tendens til at spise ting, bør man overveje ikke at lade gaver med gavebånd ligge fremme. Pak også båndet hurtigt væk, nå gaverne er pakket op.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
Monty er for alvor kommet ud i den virkelige verden
Det er i dag den 2. december. Der er stadig lang tid til jul
Den søde juletid nærmer sig med hastige skridt, hvor mange danskere har tradition for at samles om nærvær, julegodter, forkælelse, gaver og meget mere. Desværre kan flere af julens fristelser dog indebære livsfare for familiens firbenede medlemmer, og chefdyrlæge hos AniCura deler derfor ud af sine bedste tips til at sikre en god og tryg jul for vores kæledyr
Diarré og opkast er hyppige årsager til, at hunden må en tur til dyrlægen i julen. Oftest skyldes det, at hunden har fået fed julemad og julegodter, da vi mennesker kan have svært ved at sige nej til et par bedende hundeøjne, der har fået øje på en saftig juleand. Få tre gode råd til, hvordan du kan undgå, at din hund bliver syg i julen
Julepynt, gaveindpakning og ikke mindst børnenes julegaver kan alle være årsagen til, at din hund pludselig får det dårligt i juletiden, pga. ting, der sætter sig fast i mave eller tarm – noget der kan ende med en tur på dyrlægens operationsbord. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, giver derfor råd til en tryg jul med hunden
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse