5 gode råd til et hundevenligt juletræ

22-12-2021 11:00, af Astrid Gerd Holtet

Juletræet er en fast del af den danske jul, men det fint pyntede træ er ikke altid hundeegnet. Vi har 5 gode råd, der kan gøre dit træ hundevenligt

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Juletræet hører til juleaften, og mange begynder allerede nu at pynte det fine tre i stuen, men det pyntede træ med julekugler, slik i kræmmerhuse og levende lys kan give problemer, hvis man har hund i huset. Tager man et par enkelte forholdsregler, kan man let gøre træet hundevenligt og sikre at både hunden og træet kommer sikkert igennem julen.

5 gode råd til et hundevenligt juletræ

1. Pas på de levende lys

Levende lys og logrende hundehaler er en farlig cocktail. Erstat eventuelt de levende lys med elektriske lys, eller ryk lysene op og væk fra de nederste grene.

2. Undlad slik og chokolade

Julehjerter og kræmmerhuse kan ifølge traditionen fyldes med slik og chokolade. Det kan dog være en stor fristelse for hunden, og det meste slik er ikke godt for hunden at spise – og noget er ligefremt giftigt for den.

3. Pas på med glaskugler

Glaskugler er skrøbelige og vælter hunden dem af træet, kan de skære hundens poter i stykker. Nogle hunde ser også kuglerne som bolde, og kan finde på at bide i dem, og det kan have alvorlige følger. Erstat glaskugler med plastik varianter, eller ryk dem væk fra de nederste grene, så hunden ikke kan nå dem.

4. Juletræsfoden

En glad hund kan let komme til at skubbe til juletræet så det vælter. Vælg derfor en god og tung juletræsfod, så træet står så godt fast som muligt.

5. Gaverne under træet

Gavebåndet på gaverne kan give alvorlige problemer i hundens tarm. Har man en ung og nysgerrig hund, eller en hund, der har tendens til at spise ting, bør man overveje ikke at lade gaver med gavebånd ligge fremme. Pak også båndet hurtigt væk, nå gaverne er pakket op.

/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

06-07-2024 14:10, af Anne Cecilie Sohl

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

Julekalender: Montys jul - Afsnit 21

21-12-2019 19:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bliver Monty fundet i dag

Julemad er ikke hundemad

23-12-2022 08:15, af Astrid Gerd Holtet

Mange af de ting vi nyder at spise i forbindelse med julen, er ikke gode for vores hunde

Giv ikke dyr i julegave

06-12-2018 08:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Julen står for døren, og det kan være fristende at give en man holder af et blødt og sødt kæledyr. Men det skal man holde sig fra, mener Dyrenes Beskyttelse. Læs her hvorfor

 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Glædelig jul

24-12-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kære læsere....

Pas på nødderne i december

03-12-2017 11:03, af Astrid Gerd Holtet

Konfekt og julegodter indeholder ofte nødder – vidste du, at de kan være giftige for din hund?

Labradoren Fie reddede julen for Liam på halvandet år

16-01-2018 15:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

19. december rykkede Lis Skøtt og hunden Fie ud til en eftersøgning af en lille drengs høreapparat. Den dygtige Labrador fandt drengens høreapparat og så var julen reddet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.