Jul uden chokolade

18-12-2011 08:19, af Tine Luther
Julens fristelser er mange. En af dem er chokolade. Fald ikke for fristelsen til at stikke din 4-benede ven en stang chokolade, for gudespisen er giftig for hunde. Chokolade er den største kilde til forgiftning blandt de danske hunde, og selv meget små doser forgifter.
Copyright Ridehesten.com
Uanset hvor bedende hunden ser ud, så fald ikke for fristelsen til at stikke den en stang chokolade. Det er giftigt for den. Giv hellere en hundeegnet godbid. (Foto: Shutterstock)

Mange hunde vil elske at guffe chokolade, selvom de ikke kan tåle det. Faktisk er forgiftning grundet chokolade den hyppigste forgiftningsårsag blandt vores pelsklædte venner. Så giv ikke din hund chokolade – og opbevar chokoladen et sted, hvor hunden ikke kan ”tage selv”. Selv ganske små doser kan forgifte en hund. Det er stoffet theobromin, hundene ikke kan tåle. Indholdet af dette stof er størst i mørk chokolade, hvorfor dette er meget mere giftigt end lys chokolade. En hund på 5 kg vil få forgiftningssymptomer efter at have spist bare 25 g mørk chokolade! Ophobes i hundens krop I modsætning til den menneskelige organisme er hundens krop meget langsom til at omdanne theobromin. Derfor ophobes stoffet i hundens krop og begynder at påvirke dens centralnervesystem, hjerte- karsystem, respirationssystem og urinvejssystem. Tegnene på forgiftning Hundens symptomer på forgiftning kan blandt andet være opkastning (evt. med blod i), øget trøst og hyppig vandladning, hurtig hjerterytme, ukooordinerede bevægelser, spjætten og stønne. Symptomerne begynder typisk et par timer, efter hunden har spist chokolade, men det kan vare op til to døgn, før de melder sig. Det kan tage op til tre dage, førend symptomerne forsvinder. Kilde. Netdyredoktor.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.