21 hunde tvangsfjernet i trist sag på Lolland

16-04-2018 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee har oplevet mange ting i sin tid som beskytter af dyr. I fredags fik hun en sag, der var blandt de værste, hun har oplevet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dansk Dyreværn

12 hvalpe og 9 voksne hunde af racerne Labrador, Chihuahua og Chinese Crested blev i samarbejde med Sydsjælland- og Lolland Falster politi fjernet fra en adresse på Lolland af Dyreværnets udrykningstjeneste fredag. 

De i alt 21 hunde var stærkt afmagrede og havde hverken adgang til vand eller mad i hjemmet, og den voksne labradortæve var i særlig dårlig stand.

– Var vi ikke lykkedes os at fjerne de mange hunde, tror jeg simpelthen, at nogle af dem var døde her i weekenden, fortæller Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee, der også er uddannet dyrlæge, som også oplyser, at dette er en af de mest hjerteskærende dyreværnssager, hun har oplevet.

I pleje
Ejer ville ikke overdrage de mange hunde til Dyreværnet, derfor måtte politiet tilkaldes. Dyreværnet har ikke lovhjemmel til at tvangsfjerne dyr og har derfor altid brug for ordensmagtens hjælp, når de oplever dyr, der misrøgtes i private hjem.

– Jeg er dybt bekymret for hundenes tilstand, siger Rikke, der hurtigt kørte de 21 hunde til Dyreværnets internat, efter at politiet havde bistået dyreværnsforeningen med at få dyrene overdraget, og selv undersøgte dem grundigt fredag aften.

– Det var åbenlyst at se, at hundene ikke havde fået mad i lang tid, for de var fuldstændig febrilske, da vi gav dem deres første måltid på internatet. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan det kan nå dertil, fortæller Rikke Chrsitensen Lee.

Der er ni Labradorhvalpe og tre Chihuahuahvalpe blandt de 21 hunde. Labradorhvalpene vejer ca. 1 kilo hver, men burde veje 3.2 kilo. De vurderes til at være fire uger gamle. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dansk Dyreværn

Både Chihuahuahvalpene og Labradorhvalpene er sammen med deres hundemødre nu sendt i pleje hos private, mens de øvrige hunde får omsorg, mad, kæl og klap på Dyreværnets internat i Rødovre. Når hvalpene er gamle nok og de øvrige hunde er kommet sig bliver de alle sat til adoption på www.dyreværnet.dk

I dag mandag skal de voksne hunde gennem en række blodprøver for at få vurderet deres sundhedstilstand ordentligt.

– Hvalpene kan vi ikke gøre noget ved endnu, de er ganske enkelt for små, siger Signe Sehested Lund fra Dyreværnet og fortsætter:

– Det kan måske være svært at se på billeder, for hvalpe er jo bare nuttede, men set ud fra et dyrlægemæssigt synspunkt, er det ikke for godt med dem.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dansk Dyreværn

 

Læs også

I aften afslører DR illegal hundeimport

09-05-2018 15:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde, der kommer illegalt ind i landet, er et stigende problem og en god forretning. I aften afdækker Kontant på DR1, hvordan den ulovlige import foregår

 

Hunde i bil led ikke overlast

10-10-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær

Hundehvalpe stjålet i Nordjylland - Nu er de hjemme igen

21-01-2021 14:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et opslag på Facebook fortæller Julie Møller Nielsen, at der i nat har været indbrud i hendes hjem, og at der blandt andet er stjålet to hundehvalpe

Opdrætter: Stop nu støtten til useriøse hundehandlere

13-01-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredag lagde opdrætter Christina Rosenhøj Tindbæk et opslag på Facebook, hvor hun i klare vendinger lod forstå, at folk skal stoppe med at købe hvalpe hos tvivlsomme opdrættere i udlandet. Vi har taget en snak med hende om problemet

Ægtepar bag voldsom misrøgt må fortsat have hund

30-05-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ægtepar slipper billigt fra misrøgt af hunde, da de ikke tidligere er straffet

En hvalp og en flaske champagne, tak

30-07-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommer er ferietid, og hotellerne gør et stort stykke arbejde for at tiltrække gæster. Amerikansk hotel bruger hundehvalpe som trækplaster

Dansk par ville købe misrøgtede hunde af polsk smugler

22-01-2021 07:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et dansk par blev natten til torsdag bremset i at købe hundehvalpe på gaden i Flensborg fra en skrupelløs polsk smugler

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.