12 hvalpe og 9 voksne hunde af racerne Labrador, Chihuahua og Chinese Crested blev i samarbejde med Sydsjælland- og Lolland Falster politi fjernet fra en adresse på Lolland af Dyreværnets udrykningstjeneste fredag.
De i alt 21 hunde var stærkt afmagrede og havde hverken adgang til vand eller mad i hjemmet, og den voksne labradortæve var i særlig dårlig stand.
– Var vi ikke lykkedes os at fjerne de mange hunde, tror jeg simpelthen, at nogle af dem var døde her i weekenden, fortæller Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee, der også er uddannet dyrlæge, som også oplyser, at dette er en af de mest hjerteskærende dyreværnssager, hun har oplevet.
I pleje
Ejer ville ikke overdrage de mange hunde til Dyreværnet, derfor måtte politiet tilkaldes. Dyreværnet har ikke lovhjemmel til at tvangsfjerne dyr og har derfor altid brug for ordensmagtens hjælp, når de oplever dyr, der misrøgtes i private hjem.
– Jeg er dybt bekymret for hundenes tilstand, siger Rikke, der hurtigt kørte de 21 hunde til Dyreværnets internat, efter at politiet havde bistået dyreværnsforeningen med at få dyrene overdraget, og selv undersøgte dem grundigt fredag aften.
– Det var åbenlyst at se, at hundene ikke havde fået mad i lang tid, for de var fuldstændig febrilske, da vi gav dem deres første måltid på internatet. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan det kan nå dertil, fortæller Rikke Chrsitensen Lee.
Der er ni Labradorhvalpe og tre Chihuahuahvalpe blandt de 21 hunde. Labradorhvalpene vejer ca. 1 kilo hver, men burde veje 3.2 kilo. De vurderes til at være fire uger gamle.
Både Chihuahuahvalpene og Labradorhvalpene er sammen med deres hundemødre nu sendt i pleje hos private, mens de øvrige hunde får omsorg, mad, kæl og klap på Dyreværnets internat i Rødovre. Når hvalpene er gamle nok og de øvrige hunde er kommet sig bliver de alle sat til adoption på www.dyreværnet.dk
I dag mandag skal de voksne hunde gennem en række blodprøver for at få vurderet deres sundhedstilstand ordentligt.
– Hvalpene kan vi ikke gøre noget ved endnu, de er ganske enkelt for små, siger Signe Sehested Lund fra Dyreværnet og fortsætter:
– Det kan måske være svært at se på billeder, for hvalpe er jo bare nuttede, men set ud fra et dyrlægemæssigt synspunkt, er det ikke for godt med dem.
Skulle man stå i den situation, at man mangler et argument for at støtte gode danske opdrættere, så kommer der et her
Netop nu kan mange danskere se frem til at blive hundeejere, da sommeren er højsæson for hvalpe. Men det kan være en svær proces, når de små hundehvalpe skal skifte trygheden hos hundemor ud med en ny familie. Derfor får du her veterinærkoncernen AniCuras råd til, hvordan du bedst giver en lille firbenet ven en god start i sit nye hjem.
Hunde, der kommer illegalt ind i landet, er et stigende problem og en god forretning. I aften afdækker Kontant på DR1, hvordan den ulovlige import foregår
En kvinde fra Vissenbjerg på Fyn er dømt for at have behandlet dyr groft uansvarligt
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste