Fredag den 11. maj til og med søndag den 13. maj afholder Dansk Kennel Klub hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. Over de tre dage vil det være muligt at opleve over 10.000 hunde dyste mod hinanden om at blive dagens bedste hund og dermed blive kåret til det prestigefyldte ”Best in Show”. Der starter en ny konkurrence hver dag, og der er derfor rig mulighed for at få opfyldt enhver hundeentusiasts drømme og fantasier. Så kom og hav en hyggelig dag i hundenes tegn, mens du bliver klogere på alverdens hunderacer og deres forskelligheder; lige fra den mindste chihuahua til den enorme grand danois.
3 dage med både stor og lille
Med over 10.000 tilmeldte hunde spænder racespektret bredt over de tre dage. Du kan f.eks. møde over 80 berner sennen eller labrador og over 70 af de imponerende grand danois i forskellige farvevarianter. I den anden ende af størrelsesskalaen har chihuahua meldt talstærkt ind med over 70 tilmeldte hunde i hhv. korthåret og langhåret variant. Desuden vil det også være muligt at opleve den hurtige væddeløbsrace whippet, som har 70 tilmeldte hunde, samt nogle af Danmarks nationalracer i stort fremmøde, herunder blandt andet dansk/svensk gårdhund, broholmer og dansk spids.
Der er fuldt program alle tre dage. Alle dage åbner indgangene kl. 7.45 og konkurrencerne starter kl. 09.00 med racebedømmelser. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der alle dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om titlerne som dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.
Hvis du ønsker at vide mere om dagene eller hvis du gerne vil opleve en bestemt hunderace, kan du finde et detaljeret program her: dkk.dk/udstillinger-og-events/deltag-i-udstillinger/roskilde2018.
Under nordiske faner
Udstillingen på dyrskuepladsen er ikke kun rekordstor; den byder også på den første ’nordiske udstilling’, som er et nyt tiltag, indført for at styrke samarbejdet mellem de skandinaviske hundeforbund. Udstillingen foregår på samme måde som almindelige udstillinger, men kan til gengæld føre en ny titel med sig. Det er første gang, der afholdes nordisk udstilling på dansk jord og tiltaget er også blevet velmodtaget af de danske, såvel som de nordiske hundeudstillere. Det kan ses på tilmeldingsantallet, hvor lidt under halvdelen af de tilmeldte hunde er svenske, norske eller finske. En imponerende præstation, mener Wilfred Olsen, formand for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg.
”Det er aldrig til at vide, hvordan nye tiltag vil blive modtaget, så vi er meget tilfredse og glade med så stor opbakning fra vores skandinaviske ’venner’. Og 10.200 tilmeldte hunde over tre dage er bare helt utroligt.”
Hvalpesnak og børneleg
Det er ikke kun en ny slags udstilling, der debuterer på Roskilde Dyrskueplads: også en ny slags stand ser dagens lys. Dansk Kennel Klub åbner en ny stand, hvor der dels vil være mulighed for at få en uforpligtende snak omkring opdræt og dels vil være mulighed for, at børnene kan tegne og male og bage sjove hundesmåkager.
Magasinet HUNDEN og hunden.dk vil selvfølgelig også være til stede hele weekenden for at opsnuse de gode historier.
Da udstillingen foregår under åben himmel på Roskilde Dyrskueplads, spiller vejret en væsentlig rolle for oplevelsen. Heldigvis ser det flotte forår ud til at fortsætte. Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
Når vi har lært noget nyt, kan søvn hjælpe os til at huske det bedre – det tyder alt forskning på. Nogen vil måske også kunne nikke genkendende til oplevelsen af, at noget svært man forsøgte at lære dagen inden, er lettere og mere ligetil efter en god nats søvn. Et nyt studie viser, at det samme måske også gælder for vores firbenede træningspartnere
Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.
Fra 1. marts 2022 overgår AniCura Københavns Dyrehospital til kun at modtage henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr. Det betyder, at der fra marts ikke længere tilbydes forebyggende behandlinger såsom vaccination, neutralisering og tandbehandling på dyreklinikken
Dyrenes Beskyttelse fraråder hvert år, at hunde efterlades i biler om sommeren, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt. Det kan dog have fatale konsekvenser
I sensommeren bugner haver og naturområder med nedfaldne frugter og nødder – en sand fest for insekter, men også en potentiel fare for vores firbenede venner. Mens de ellers så velsmagende og sunde frugter kan være en lækkerbisken for madglade hunde, er der flere grunde til, at nedfaldsfrugt kan være ret farligt for Fido.
Årets anden udstillingsdag har budt på endnu en juniorhandling konkurrence og denne gang var det den rutinerede Frederikke Dalgaard Petersen der tog vindertitlen med hjem.
Lørdag den 24. og d. 31. august afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i hhv. Kolding og Rødovre
Grøntsager kan være et sundt supplement til hundens kost, men hvilke er sikre, og hvilke bør undgås?
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den dansk/svenske gårdhund har fået fuld anerkendelse af den Amerikanske Kennel Club (AKC). Anerkendelsen åbner dørene til konkurrencer på alle niveauer i USA og markerer en vigtig sejr for racens fremtid uden for Skandinavien.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Kan du forestille dig at løbe med din hund som makker og samtidig få både motion, sjov og et stærkere bånd? Det er netop, hvad Canicross handler om! Denne hurtigt voksende sport kombinerer løb og hundetræk i smukke omgivelser, og alle hunderacer kan være med.