For hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie er der godt gang i butikken i disse dage. Hun har netop startet et aftenkursus, hvor man som hundeejer kan komme tre timer og få nogle gode steder at trykke sin hund, når den har problemer. De tre timer gør selvfølgelig ikke hundeejeren til zoneterapeut, men de giver en lille smagsprøve på faget og en håndfuld gode råd.
– Der har virkelig været en kæmpe interesse for kurset, som er blevet udsolgt på ingen tid, så det har været helt vildt at opleve, fortæller hun.
Noget andet som den driftige kvinde også har gået og arbejdet på det sidste stykke tid, er noget som også kommer mange andre hundeejere til gode.
– Jeg blev kontaktet af et forsikringsselskab, som ville godkende zoneterapi til hunde. De ville gerne starte med, at det kun var hos mig, men jeg ville gerne have flere med i det, fortæller hun.
Da hun har været zoneterapeut for mennesker og undervist i det i 20 år, kender hun til det, der hedder RAB-registeret, som er et register, der fungerer som kvalitetsstempel for alternative behandlere.
Derfor foreslog Vivian Birlie at lave en sammenslutning for zoneterapeuter til hunde inspireret af RAB-registeret. For at være med i denne sammenslutning skal man leve op til forskellige krav.
– Hvis alle består, kommer der 30 nyuddannede hundezoneterapeuter til juni. 10 af dem er med i sammenslutningen. Grunden til, der ikke er flere, er, at det naturligvis koster lidt at være med, og nogle af de 30 bruger kun zoneterapien i deres fritid, fortæller hun og slår fast:
– Derfor kan man sige, at de 10 der kommer med i sammenslutningen, er dem, der virkelig mener zoneterapien seriøst.
Når forsikringsselskaber går ind og godkender zoneterapi til hunde, betyder det, at man kan få dele af regningen betalt af forsikringsselskabet.
– Jeg tror, det kommer til at betyde, at flere hundeejere tager deres hund til zoneterapi, og det er jeg jo kun glad for, siger hun.
Endnu er den nye sammenslutning ikke helt oppe at køre endnu, men det varer ikke længe, lover Vivian Birlie.
I slutningen af maj deltager hun i Lilleskov Slots hundedage på Rosenholm Slot, og her vil hun netop fortælle om zoneterapien til hunde, og til den tid er sammenslutningen af hundezoneterapeuter klar.
– Jeg kommer og holder to foredrag om fredagen, hvor jeg fortæller om zoneterapi til hunde og uddannelsen i zoneterapi. Derudover har vi en stand på messen hele weekenden, fortæller hun.
Grunden til hun gerne medvirker i sådan et arrangement er soleklar.
– Mit største formål er, at så mange mennesker som muligt hører om zoneterapi til hunde. Derfor tager jeg gerne ud og fortæller om det.
Akupunktør, zoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie skriver
Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt
For Lisa Schønnemann er det ikke nok at være ejer af en hundesvømmehal. Hun vil også hjælpe de firbenede venner, når de er over vand. Derfor tilbyder hun også zoneterapi
Vivian Birlie har skrevet endnu et blogindlæg. Denne gang er det første afsnit i en lille serie om Sally
Sådan kom jeg i gang med zoneterapi til hunde, og sådan kan du hjælpe din hunds ryg
Hvornår skal jeg gå til en professionel hunde-zoneterapeut, og hvornår kan jeg selv hjælpe min hund ved at trykke i akupunkturpunkter og zoner? Egentlig kan man sammenligne det med, at du kommer til skade og får et sår. Nogle gange kan du være heldig selv at klare det – lige vaske og rense det grundigt og sætte et plaster hen over. Andre gange er såret så dybt, at der skal professionel hjælp til, fordi det skal syes
Her får du lidt tips om zoneterapi mod forstoppelse
Her får du et blogindlæg fra Vivian Birlie, der har haft en allergisk hund i behandling
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.