Viborg: 6 uger gammel hundehvalp efterladt i grøft

17-04-2020 15:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En rigtig trist sag fra Viborg. Godt hunden blev fundet

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Alene, syg og forladt. Det var situationen for en lille, brungrå hvalp på 6 uger. Hvalpen blev fundet ved et tilfælde af en forbipasserende håndværker. Manden så hvalpen kravle op ad grøften, og stoppede derfor og tog den med. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Hvalpen blev herefter indleveret hos en nærliggende dyreklinik. Her kunne personalet se, at hvalpen ikke var chippet, hvorfor dyrlægen kontaktede Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. 

– Hvalpen var syg, da den kom til klinikken, og den blev derfor behandlet med det samme. Herefter fremlyste vi hvalpen, men ingen meldte sig, og hvalpen er nu overdraget til Dyrenes Beskyttelse og skal formidles til et nyt hjem via vores internat, fortæller Lise Svejgaard, Internatsleder og Dyrlæge ved Dyrenes Beskyttelses internat i Viborg. Hvalpen har fået navnet Lucky.

 

Efterladt til usikker skæbne
Der er tale om en Cane Corso tævehvalp på blot 6 uger, og efter omstændighederne har Lucky det godt. Hun er nu sammen med andre hunde, men skal om et par uger ud i det helt rigtige hjem.

– Da hun ankom, havde hun blodig og gullig diarré og øremider. Desuden har hun en deform hale, som hun muligvis er født med, forklarer Lise Svejgaard.

Lise Svejgaard, som også er den dyrlæge der har behandlet Lucky, mener at nogle måske har smidt hvalpen ud, fordi de ikke har villet bruge penge på at få den behandlet, og måske fordi de har troet, at ingen ville eje en hvalp med en deform hale.

– Det må være ren kynisme og fokus på penge, der driver mennesker, der kan finde på at smide en lille hundehvalp ud som affald. Jeg tænker, at de ikke har troet, at de kunne få penge for hvalpen, måske på grund af dens haleknæk, og så har man i stedet valgt at dumpe den til en uvis skæbne. Jeg har set mange dyreværnssager i mit liv, men jeg har aldrig før set en lille hvalp efterladt på denne måde, og da slet ikke en tilsyneladende raceren hvalp, siger en rystet Lise Svejgaard.

Den lille tæve er ved godt mod, og snart vil hundehvalpen søge et nyt hjem. På Dyrenes Beskyttelses internat i Viborg vil de sikre sig, at hvalpen kommer til ejere, der har erfaring med racen.

 

Dumping er aldrig løsningen
Det er desværre ikke uvant at dyr efterlades og dumpes til en uvis skæbne. I 2019 blev i alt 1004 dyr dumpet i hele Danmark. Det er dog ikke specielt ofte, at det er hunde, der efterlades på denne måde. Jens Jokumsen, Familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse var også rystet over sagen:

– Normalt er det katte og killinger, vi ser, bliver dumpet og efterladt til en uvis skæbne, men en sjælden gang er det også hunde. Det kan dog ikke understreges nok, at dumping aldrig må være en løsning, ligegyldig hvad grunden er til, at ejerne har skilt sig af med den unge hvalp.

Læs også

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Godt nyt: EU-lovforslag skal beskytte hunde og katte

09-12-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. 

Nordens bedste til dog dancing blev fundet i Viborg

03-10-2017 17:26, af /Pressemeddelelse

I weekenden d. 29. sep. – 1. okt. mødtes Nordens 50 bedste dog dancing hunde til Nordisk Mesterskab i Indog Elite Center i Viborg

Open by Night hos Back on Track

14-11-2017 08:16, af Pressemeddelelse

Back on Track Danmark inviterer til Open by Night. Kom til en hyggelig aften og mød personalet og kollegaer fredag d. 17 november kl. 16-22 i Viborg. Der er 20% på alle Back on Track produkter hele aftenen

OPDATERING: Carlo er fundet

11-02-2020 10:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Viborg er en golden retriever forsvundet. Retrieveren hedder Carlo, og er ikke set siden mandag aften

Japansk VM-dommer dømte agility i Viborg

15-04-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden var der atter engang agility hos Miriam Søndergaard i Indog Elite Center i Viborg. Arrangementet, der satte deltagerrekord, havde prominent dommerbesøg

Omkom i forsøg på at redde sin hund

25-01-2011 13:27, af Anne Kristine Tollestrup
En mand fra Viborg omkom, da han i fredags, ville redde sin hund ud under en brand.

Verdensstjerner kommer til Viborg

12-06-2019 09:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du og din hund til nosework, så er det nok en god ide at drage til Indog Elite Center i Viborg til august

Inspirerende lydighed hos IEC

04-10-2019 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse dage er nogle af verdens allerbedste undervisere og udøvere samlet i Indog Elite Center i Viborg for at undervise i lydighed ved årets internationale lydighedscamp

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.