Alene, syg og forladt. Det var situationen for en lille, brungrå hvalp på 6 uger. Hvalpen blev fundet ved et tilfælde af en forbipasserende håndværker. Manden så hvalpen kravle op ad grøften, og stoppede derfor og tog den med. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
Hvalpen blev herefter indleveret hos en nærliggende dyreklinik. Her kunne personalet se, at hvalpen ikke var chippet, hvorfor dyrlægen kontaktede Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.
– Hvalpen var syg, da den kom til klinikken, og den blev derfor behandlet med det samme. Herefter fremlyste vi hvalpen, men ingen meldte sig, og hvalpen er nu overdraget til Dyrenes Beskyttelse og skal formidles til et nyt hjem via vores internat, fortæller Lise Svejgaard, Internatsleder og Dyrlæge ved Dyrenes Beskyttelses internat i Viborg. Hvalpen har fået navnet Lucky.
Efterladt til usikker skæbne
Der er tale om en Cane Corso tævehvalp på blot 6 uger, og efter omstændighederne har Lucky det godt. Hun er nu sammen med andre hunde, men skal om et par uger ud i det helt rigtige hjem.
– Da hun ankom, havde hun blodig og gullig diarré og øremider. Desuden har hun en deform hale, som hun muligvis er født med, forklarer Lise Svejgaard.
Lise Svejgaard, som også er den dyrlæge der har behandlet Lucky, mener at nogle måske har smidt hvalpen ud, fordi de ikke har villet bruge penge på at få den behandlet, og måske fordi de har troet, at ingen ville eje en hvalp med en deform hale.
– Det må være ren kynisme og fokus på penge, der driver mennesker, der kan finde på at smide en lille hundehvalp ud som affald. Jeg tænker, at de ikke har troet, at de kunne få penge for hvalpen, måske på grund af dens haleknæk, og så har man i stedet valgt at dumpe den til en uvis skæbne. Jeg har set mange dyreværnssager i mit liv, men jeg har aldrig før set en lille hvalp efterladt på denne måde, og da slet ikke en tilsyneladende raceren hvalp, siger en rystet Lise Svejgaard.
Den lille tæve er ved godt mod, og snart vil hundehvalpen søge et nyt hjem. På Dyrenes Beskyttelses internat i Viborg vil de sikre sig, at hvalpen kommer til ejere, der har erfaring med racen.
Dumping er aldrig løsningen
Det er desværre ikke uvant at dyr efterlades og dumpes til en uvis skæbne. I 2019 blev i alt 1004 dyr dumpet i hele Danmark. Det er dog ikke specielt ofte, at det er hunde, der efterlades på denne måde. Jens Jokumsen, Familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse var også rystet over sagen:
– Normalt er det katte og killinger, vi ser, bliver dumpet og efterladt til en uvis skæbne, men en sjælden gang er det også hunde. Det kan dog ikke understreges nok, at dumping aldrig må være en løsning, ligegyldig hvad grunden er til, at ejerne har skilt sig af med den unge hvalp.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
I disse dage er nogle af verdens allerbedste undervisere og udøvere samlet i Indog Elite Center i Viborg for at undervise i lydighed ved årets internationale lydighedscamp
Onsdag formiddag forsvandt en treårig dreng fra hans bedsteforældres hjem ved Gedsted nord for Viborg. Heldigvis blev drengen fundet af en dygtig politihund
I sidste uge, torsdag den 7. december, fandt et par gode hundenæser tilfældigt et laboratorium med cannabisplanter i Viborg.
I disse dage er engelske Neil Short på besøg hos Indog Elite Center i Viborg, og han er et særdeles spændende bekendtskab
Back on Track Danmark inviterer til Open by Night. Kom til en hyggelig aften og mød personalet og kollegaer fredag d. 17 november kl. 16-22 i Viborg. Der er 20% på alle Back on Track produkter hele aftenen
I slutningen af denne måned er der igen sommercamp i Viborg, hvor man blandt andet kan blive undervist i forskellige sportsgrene af store internationale navne
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse