Skotland: 78 anmeldelser om hvalpefabrikker på en måned

23-11-2020 15:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Skotland boomer hvalpesalget som i mange andre lande her under coronaen. Desværre er mængden af hvalpefabrikker øjensynligt også eksploderet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I Skotland bor der godt 5,4 millioner mennesker, altså lidt færre end i Danmark. Derfor er det voldsomt, når den skotske dyreværnsenhed SPCA melder om hele 78 anmeldelser af hvalpefabrikker den sidste måned.

Det er da også noget, man er opmærksom på i Skotland, hvor ministeren på området, Mairi Gougeon, har startet en kampagne med fokus på tre huskeregler, når man køber en hvalp:

  1. Mød hvalpens mor sammen med kuldet
  2. Vær sikker på, alt papirarbejde er i orden
  3. Hvis noget ikke føles rigtigt, så køb ikke hvalpen

– Vi har desværre set en stigning i antallet af ulovlige hvalpesalg under pandemien, og vi er nødt til at sikre os, at alle forstår konsekvenserne af at støtte hvalpefabrikkerne, der bare avler elendighed, siger hun til BBC.com.

I Danmark har vi endnu ikke set de store negative konsekvenser af det stigende hvalpesalg under coronaen. Der er kommet rigtig mange nye hundeejere, men heldigvis ser det indtil videre ud som om, at disse hvalpekøbere har taget den nye rolle alvorligt.

 

Læs også

Opdatering på hundesagen fra Lolland

26-04-2018 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke gået som man kunne håbe for nogle af de mange hunde fra sagen på Lolland. I starten af ugen døde Carrie, som sidste uge kollapsede på grund af kalkmangel. Carrie efterlader sig tre skønne hvalpe. Heldigvis er der også godt nyt

Hunde var ikke hunde

09-02-2020 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikaner fandt papkasse med hundehvalpe i sin have. Det viste sig dog, at hundehvalpene slet ikke var hunde

Hund alene med sin afdøde ejer i 14 dage

29-01-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnet har skrevet en af disse nyheder, der skærer langt ind i hjertet. Heldigvis ser den ud til at ende godt

Dyreværnet åbner hundebørnehave

10-05-2021 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu hvor Danmark igen er ved at lukke op, skal flere tilbage til arbejdspladsen. Det betyder også, at mange hunde igen skal være alene hjemme, og det kan give problemer

Hjælp politiet med at finde fyrværkerifjols

23-10-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag fik Midt- og Vestsjællands Politi to anmeldelser om kanonslag kastet efter dyr ved Store Heddinge. Politiet leder efter gerningsmand

Onlinesalg er et problem i hundeverdenen

28-09-2019 11:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse viser store mangler i hundeannoncer på diverse køb og salgssider

Så skete det igen: Hundehvalp reddet fra bil

30-07-2019 08:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Betjente fra Københavns Politi reddede mandag eftermiddag en schæferhvalp fra en varm bil ved at afliste en rude

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Englands mest ensomme hund

04-06-2021 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bob har netop fået den tvivlsomme ære at blive udnævnt som Englands mest ensomme hund

Top 10 over produkter, der kan forgifte hunden

07-06-2021 15:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den amerikanske kennel klub har udgivet en top 10 over, hvad hunde bliver forgiftet af. Du får listen her

Pas på hunden i varmen

06-06-2021 09:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun i bilen, det kan være hårdt at være hund i varmen. Der er også mange andre ting, man som hundeejer skal være opmærksom på

Pas på jeres hunde i Slagelse

07-06-2021 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste tid er der fundet flere brød med rottegift i Slagelse. En hund har allerede spist af giften

 

Labradoodle skulle aldrig have været opfundet

30-09-2019 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

”Opfinderen” af labradoodle, der er en blanding mellem labrador og puddel, kommer med opsigtsvækkende advarsel om den populære blanding

Undgå skader når vandhunden springer i bølgerne

23-06-2020 08:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren er over os, og en badetur på de varmeste dage kan være tiltrængt for både mennesker og dyr. Men selvom havet ser indbydende ud, gemmer det også på skarpe genstande og farlige alger, som kan skade hunden. Direktør hos Agria Dyreforsikring giver her hundeejere tips til en god og våd hundesommer

Voice of pets tæt på lukning

09-06-2021 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Konkursen kommer nærmere og nærmere for den over 70 år gamle dyreværnsorganisation, der tidligere gik under navnet Dansk Dyreværn Aarhus

Se billederne: En dejlig weekend

07-06-2021 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Lørdag bad vi jer sende os nogle gode sommerbilleder af jeres hunde. Det var I gode til. Her får I et udvalgt galleri

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden

Forskning: Hundes forhold til mennesker er genetisk

04-06-2021 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny forskning peger på, at hundens evner til at følge menneskers evner ligger i generne