Mange danskere har under coronatiden arbejdet hjemmefra og generelt været mere hjemme end normalt. Det har betydet, at vores firbenede venner har vænnet sig til at have ekstra selskab i hverdagen, og det kan derfor have konsekvenser, når kæledyrene igen skal være alene hjemme på daglig basis. Det forklarer Siri Renée Jungersen, der er kommunikationsansvarlig ved AniCura, som driver dyrehospitaler i hele landet:
– Mens en stor del af os mennesker formentlig har brugt mere tid på sofaen i coronatiden, så er størstedelen af vores kæledyr faktisk blevet aktiveret betydeligt mere end normalt, fordi vi har været mere hjemme og tilbragt ekstra tid med vores dyr. Det betyder, at dyrene har vænnet sig til den ekstra aktivitet og det daglige selskab, siger Siri Renée Jungersen og fortsætter:
– Udfordringen kan således blive, at særligt hundene bliver stressede eller ængstelige, når ejerne starter på arbejde igen, og de kan pludselig have svært ved at være alene hjemme, selvom de ingen problemer havde før coronatiden. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at hunden begynder at tygge i ting, når den er alene, at den ikke længere er renlig, eller at den gør og piber.
Det skal du gøre
Siri Renée Jungersen fra AniCura anbefaler, at man gradvist vænner sine kæledyr til at være alene hjemme igen og samtidig sørger for, at hundene får masser af motion uden for arbejdstiden.
– Det kan være en rigtig god idé at gå en rolig tur, hvor hunden får snust og besørget, inden man tager på arbejde, da hunden på den måde bliver aktiveret fra morgenstunden og derfor lettere kan hvile i løbet af dagen. Sørg i det hele taget for at skabe en god rutine omkring det at være alene hjemme og sikr dig, at din hund er mentalt stimuleret og rolig, inden du forlader den, anbefaler Siri Renée Jungersen.
Efter arbejde har hunden højst sandsynligt ekstra meget brug for ejerens opmærksomhed, og her er det oplagt at gå en lang tur eller aktivere dyret med leg og øvelser.
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Hvert år rammes kæledyr af ondartede tumorer eller kræft, og faktisk er kræft blandt de hyppigste dødsårsager hos hunde. Heldigvis er der gode muligheder for behandling af mange kræftformer, og jo tidligere i forløbet sygdommen opdages, jo bedre er chancerne for helbredelse og behandling, lyder det fra specialdyrlæge i onkologi
Der findes en tysk sneglegift, som til forveksling ligner den danske. Forskellen er bare, at den danske er ufarlig, mens den tyske giver forgiftninger , som kan medfører hundens død
Sommeren er højsæson for tordenvejr i Danmark, og det kan især være en skræmmende periode for menneskets bedste ven, som ofte lider, når de høje tordenbrag lyder. Heldigvis er der ifølge dyrlæge hos AniCura, Pernille Hansen, flere tiltag, som kan være med til at skabe tryghed for hunden i tordenvejret
Astma-Allergi Danmark har netop udsendt de første pollental, og ifølge prognoserne kan pollen allerede nu resultere i ubehag som løbende næser og irriterede øjne hos allergiske danskere. Men det er ikke kun mennesker, som lider af pollenallergi - det samme gør sig gældende for hunde, der også kan være utrolig generede af pollen hen over foråret og sommeren, lyder det fra chefdyrlæge
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Efteråret er officielt over os, og inden længe prydes de danske skovbunde med kastanjer. Men man skal være ekstra opmærksom på de skønne frugter, hvis man er hundeejer, da de er giftige og således kan være livsfarlige for de firbenede
Det er højsæson for flåter, og det er ikke kun hunde, som lige nu er i fare for at blive bidt. Hundeejere har nemlig større risiko for flåtbid, og derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når man færdes i naturen. Sådan lyder det fra dyrlæge hos AniCura, som her fortæller, hvilke forholdsregler du bør tage som hundeejer
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse