Forebyggende antibiotikabehandling i forbindelse med forskellige typer af operationer, er almindelig indenfor dyrlægebehandling, men AniCuras nye studie viser, at dyrehospitaler, som ofte anvender antibiotika forebyggende inden operationer, ikke har lavere antal infektioner efter operation end andre.
1035 hunde deltog i studiet. Hundene blev undersøgt 7 dage efter operationen og igen 30 dage efter for på en sikker måde at kunne identificere infektioner som følge af operationen.
På klinikkerne i Sverige, Norge og Danmark opstod der infektioner i 6,3 procent af tilfældene, samtidig med at cirka 30% fik antibiotika forebyggende. I Tyskland, Østrig og Holland var andelen af infektioner cirka den samme (5,9 procent), men den store forskel er, at cirka 80% af patienterne fik forebyggende antibiotika.
– Set i et europæisk perspektiv er jeg overbevist om, at vi yderligere kan mindske brugen af antibiotika og modvirke udviklingen af multiresistente bakterie uden at øge risikoen for infektion. Udføres en operation med den rette teknik og gode hygiejnerutiner samt i ikke-inficeret væv, er det ofte unødigt at anvende antibiotika, forklarer Ulrika Grönlund, kvalitetsansvarlig hos AniCura.
Formålet med AniCuras studie af medicinsk kvalitet og patientsikkerhed på dyrehospitaler er at finde forbedringsområder og at dele viden over landegrænser og imellem dyrehospitaler og -klinikker.
Læs også: Hunde og hedeslag
Flere resultater fra studiet:
-Studiet omfattede 50 dyrehospitaler og 1035 operationspatienter i seks europæiske lande.
-Totalt set var 75% af operationerne såkaldt rene operationer, dvs. udført i ikke-inficeret væv uden at organer med almindelig bakterieflora blev berørt.
-Ved i gennemsnit 6% af operationerne opstod en infektion, hvilket er på linje med, hvad der beskrives som normalt i veterinærvidenskabelig litteratur.
-Totalt set fik færre patienter antibiotika efter operationen sammenlignet med sidste år. 61% fik antibiotika efter operationsdagen i 2016 sammenlignet med 50% i år.
Kilde: /pressemeddelse
Hanne Knude Palshof, der er formand for Den Danske Dyrlægeforening, mener ikke, den nye EU-forordning får de store økonomiske konsekvenser for hundeejerne. Men forordningen er stadig problematisk
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Danmark sender fire dygtige juniorhandlere til det prestigefyldte nordiske mesterskab, hvor de vil konkurrere med hunde, de aldrig har mødt før. Spænding, samarbejde og talent sættes på prøve.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Med 165 tilmeldte satte årets adventsløb ny standard for Canicross i Danmark. Udfordrende ruter, stærkt fællesskab og en debuterende stafet sikrede en dag fyldt med action, glæde og ros fra deltagere og tilskuere.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund