- Vi ønsker med vejledningen at minimere forbruget af antibiotika på sigt, så vi kan bibeholde effekten af de antibiotika, vi har, og behandle dyrene så målrettet som muligt. Sådan siger formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, Karina Ryborg, i anledning af, at foreningen netop har udsendt Antibiotikavejledning til familiedyr. Stigende fokus på resistensproblematikken Målet med vejledningen er at give de praktiserende dyrlæger et bedre redskab i valget af behandlinger, der indbefatter antibiotika. Baggrunden er et stigende fokus på resistensproblematikken, der også er relevant i forhold til behandlingen af kæledyr. - Vejledningen er den første af sin art herhjemme, og den er først og fremmest en guide, som kan hjælpe dyrlæger til at opnå bedst mulig klinisk respons med mindst mulig udvikling af resistens, fortæller Karina Ryborg. Midlerne bliver virkningsløse Det er i sundhedsfaglige kredse anerkendt, at der er en klar sammenhæng mellem en udbredt brug af antibiotika og risikoen for, at der dannes resistens mod bestemte typer af antibiotika, hvorved de bliver virkningsløse. Imidlertid er resistens ikke kun et problem i forhold til behandlingen af mennesker. Også behandlingen af vores dyr vil blive vanskelig med stigende resistens, og lykkes behandlingen ikke, risikerer dyret at dø (fordi det må aflives). Derfor er en målrettet, strategisk anvendelse af antibiotika nødvendig. Det har den veterinære verden længe haft fokus på, og med Antibiotikavejledning til familiedyr er der nu et endnu bedre redskab i behandlingen af hunde og katte. Kilde: Den Danske Dyrlægeforening
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse