Ringorm er en gruppe af hudsvampe, også kaldet dermatofytter, der vokser i hårsækkene og på hårstråene, og som findes hos mange forskellige dyrearter, herunder hunde. Hunden kan smittes, hvis den kommer i kontakt med smittede dyr eller færdes i områder, hvor smittede dyr har været.
Får din hund ringorm, kan det ses som rødme i huden med pletvis hårtab, knækkede hårstrå og skællet hud. Infektionen er forbundet med meget kløe, og i slemme tilfælde, kan hunden klø sig så meget, at der kommer skader på huden.
Alle hunde kan smittes med ringorm, men infektionerne ses oftest hos unge hunde eller hunde, hvis immunforsvar er svækket.
Ringorm er generende, men ikke farlig, for hunden, og infektionerne vil oftest gå i sig selv i løbet af to til tre måneder. Problemet er dog, at ringorm er utrolig smitsomt – og kan også smitte til de tobenede i familien, og derfor vælger man næsten altid at behandle hunden.
Har din hund fået konstateret ringorm, kræver det – ud over behandling af hunden - en grundig rengøring af hjemmet. Svampen danner nemlig sporer, der kan ligge i miljøet i lang. Sporene kan være smitsomme i op til atten måneder, og er de først kommet indenfor, kan de være svære at komme af med.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Hører du til gruppen af danskere, som mangler et socialt input i hverdagen, kan det være en god idé at anskaffe sig et kæledyr. En hund eller kat reducerer ikke bare følelsen af ensomhed. Dyrene hjælper også ejerne til at møde mennesker og baner vejen for nye relationer. Det viser en undersøgelse
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Hunde, der bider andre hunde, er et mareridt for alle, der er indblandet. Som hundeejer er du altid ansvarlig for din hund, og selv små bid kan give skader, som altid bør tjekkes af en dyrlæge
En alt andet end stille og rolig weekend er netop overstået for Linn Radsted, der medarrangørerne af Dogdays & Alt til Hund messen
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?