I dag fortsatte retssagen i Randers, hvor et tidligere ægtepar er tiltalt for blandt andet at have solgt flere hunde uden at have tilladelse til avl og salg. De er sigtede for at have solgt ikke mindre end 85 hundehvalpe fra deres adresse i Randers og tjent mere end 600.000 kroner på to år uden at være registreret som opdrættere.
Klokken 09.00 fredag morgen var det atter tid til retssagen, hvor to randrusianere er tiltalt for både salg, import og opdræt af hunde uden Fødevarestyrelsens tilladelse. I retten var den mandlige tiltalte, hans forsvarer, hans ekskones forsvarer, anklageren, dommere og undertegnede. Ekskonen var ikke til stede, selvom flere af vidnernes udsagn også havde relevans for hende.
Der var en god stemning i retten, hvor forsvarer og anklager hyggesnakkede, inden retssagen gik i gang. De tiltalte sad ved sin forsvarer og snakkede med. Det var tydeligt, at det ikke var første møde i denne retssag.
Den muskuløse mandlige tiltalte sad gennem hele dagen med et smil på læberne og lyttede interesseret til vidnernes forklaringer.
Dagens første vidne var embedsdyrlægen, som i sin tid var blevet tilkaldt af politiet, idet politiet havde opdaget to hunde af racen american bully hos den tiltalte. Hundene var fra Rumænien og ifølge anklageskriftet skulle de to hunde ikke have været fulgt af de nødvendige papirer, ligesom der ikke var tilladelse til at importere hunde.
Det andet vidne var den tiltaltes dyrlæge, som har tilset hunde fra den tiltalte siden 2013. Han kunne fortælle, at der var fint styr på hundene, og at der aldrig var bekymring om hundenes sundhed.
Flere hvalpekøbere var også vidner i dag, og langt de fleste fortalte om gode forhold hos de tiltalte. En enkelt sagde endda, at de havde besøgt flere steder på Sjælland, hvor de ikke havde turdet købe hund, men da de kom til Randers for at købe den hund, de endte med at investere i, var der ingen bekymringer.
Men da et kvindeligt vidne trådte ind i retten, ændrede stemingen sig radikalt.
Hendes mand havde købt en pomeranier hos den tiltalte til hende som en gave. Hunden var blevet syg to dage efter, de havde fået den, og da hun havde fået den undersøgt hos dyrlægen havde denne påvist, at hunden blandt andet havde giardia og led af flere sygdomme, som dyrlægen undrede sig over, ikke var blevet opdaget hos avleren.
Vidnet kunne fremvise dyrlægeregninger for over 36.000 kroner, og disse krævede hun erstatning for. Forsvareren mente dog ikke, at det kunne påvises, at de 36.000 kroner skyldtes fejl og mangler, som avleren burde have kendt til.
Dommeren fortalte vidnet, at kravet om erstatning ville blive afgjort, når dommen bliver afsagt. Grundet flere aflysninger bliver dommen først afsagt til juni.
I fredags var vi til stede i Retten i Randers, hvor to personer er tiltalt for at have solgt ikke mindre end 85 hvalpe på to år uden at have tilladelse fra Fødevarestyrelsen til at drive erhvervsmæssig handel med hunde. Men hvordan genkender man sælgeren, som alene har profit for øje
En mand er tiltalt for at ville aflive sin hund med kniv. Han skulle have været for retten i Randers, men sagen er udsat på ubestemt tid på grund af sygdom
Det er svært at gå rundt i Randers i disse dage og ikke blive schæferskruk. Her er et lille galleri
Den ruhårede hønsehund Alf er forsvundet under en jagt i søndags
Komiker Christian Fuhlendorff har på Instagram lagt en video op, hvor han ved et uheld kommer til at spise nogle af sin hunds godbidder. Det er ret sjovt
Hvor slemt er det egentligt? Overdriver lægerne ikke faren en smule? Hvor mange bliver egentlig smittet om året? Vi prøver at besvare nogle af disse spørgsmål i dagens artikel om mennesker og borreliose.
I dag rundede Freyas Lov de 50.000 nødvendige underskrifter for at blive taget op i Folketinget. Vi har været i kontakt med en række politikere, og der ser ud til at ske noget på området
Hundeejerne har nok aldrig rigtig været i tvivl om, at deres hund besidder større mentale evner end naboens kat. Nu er der endelig forskning, der rent faktisk bakker hundeejerne op
I det finanslovsudspil regeringen har fremlagt, er der afsat to millioner kroner til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, der hidtil har modtaget otte millioner kroner om året
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?