Sideløbende med EDS er Dansk Kennel Klub også vært for Verdensmesterskabet i Dog Dancing, nærmere bestemt FCI Dog Dancing World Championship.
Dogdancere fra hele verden er således tjekket ind i Herning. Dansen begyndte fredag morgen, og fortsatte det meste af dagen. Hvilket var samtidig med, at der også var interessante formiddagsaktiviteter i store ring, og – senere på dagen – gruppebedømmelser i store ring.
Jeg havde derfor, dagen igennem, to iPads og en computer kørende, så jeg kunne følge med i det hele – på én gang.
For det er jo netop noget af det totalt praktiske ved at følge EDS hjemme fra sofaen – man kan rent faktisk – ligesom Hermione Granger i Harry Potter-bøgerne - være flere steder på samme tid.
Danske Medaljer
Lad det være sagt med det samme, jeg har absolut ingen viden om Dog Dancing.
Jeg kan derfor ikke komme med betragtninger om teknik, sværhedsgrad og alt den slags. Men, ved I hvad, det er faktisk også ligegyldigt.
Der er det herlige ved Dogdance, at man kan springe direkte ind som tilskuer, og så bare kigge og lade sig begejstre.
Én ting har jeg dog forstået, som ved så mange andre sportsgrene, gælder det også i Dog Dancing om at få flest point.
Og det danske Dogdancer-landshold scorede massevis af point. Faktisk så mange point, at de endte med sølvmedaljerne i det, der rettelig hedder Heelwork to music. Fantastisk flot.
To danske Dogdancere kvalificerede sig endda til den individuelle finale, som afholdes på søndag.
Det skal tilføjes, at live stream fra hundedansen kørte perfekt, og i øvrigt blev sendt fra en hal, som var pyntet smukt, festligt - og også lidt højtideligt på den gode måde - med de deltagende nationers flag.
Fine nærbilleder af vinderne
Kl. 13 begyndte Live stream fra gruppekonkurrencerne i de to udstillinger, først Agria Winner og, fra kl. 15, EDS.
Også fredag kørte det hele efter den berømte snor. De mener det alvorligt i Dansk Kennel Klub når de lægger en tidsplan, kan jeg bare konstatere. Flot at man med alle de hunde og alle de konkurrencer – gruppebedømmelser – der er, formår at afvikle det hele nærmest på klokkeslæt.
Var eftermiddagens Store Ring god torsdag – og det var den – så var det næsten bedre fredag.
Ikke mindst fordi fredagen gav os, der sidder hjemme bag skærmen og følger med, mange fine nærbilleder af hundene i ringen – også når de fire vindende hunde poserede på sejrspodierne. Tak for det.
Igen i dag var gruppekonkurrencerne et overflødighedshorn af lækre hunde. Kvaliteten af de deltagende hunde i store ring er vitterlig – set fra min sofa – meget høj, og det gælder alle hunde i store ring.
Tre gange Dansk til BIS
Torsdag nævnte jeg Broholmeren, racen som pryder store rings meget flotte bagtæppe. Fredag kom en anden af de danske nationalracer i fokus. EDS´ Gruppe 7 – de stående jagthunde – blev vundet af en Gammel Dansk Hønsehund – den bedste af 28 deltagende Gamle Danske Hønsehunde.
Den gamle dansker er - selvfølgelig, fristes man til at sige – ejet af en anden dansker. Så vidt jeg kan se, er ejeren endda også opdrætter af denne fine Gamle Danske Hønsehund.
Det er nemlig en anden fordel ved at følge EDS hjemmefra – man kan hurtigt slå hundene i store ring op, og få yderligere informationer om den enkelte hund. Dansk Kennel Klub har lagt både katalog, ringlister og resultater, efterhånden som de foreligger, på nettet - frit tilgængeligt for alle.
Så allerede på dag to af EDS er vi altså sikret, ikke bare dansk deltagelse, men tredobbelt dansk deltagelse, kan man måske sige, i søndagens Best in Show.
Jeg håber, der vil være en masse mennesker - med Dannebrog – tilstede i hallen til at supporte denne gennemdanske ekvipage, når udstillingens store BIS-finale på søndag afslutter EDS 2023.
Det er jo så ulempen ved at følge EDS fra skærmen – det er ikke rigtig muligt at støtte ens favoritter i store ring.
Magisk udstilling
Til gengæld kan man – fra sofaen – få detaljer med, som man ikke fanger når man sidder i hallen. Skulle man være gået glip af noget fra live streamen i store ring, så kan man med det samme køre en replay på YouTube – her er det igen en fordel at have flere elektroniske enheder i gang.
Jeg vil sige, at med alle de spændende ting, der fredag foregik på EDS, så må dagen falde ud med 1-0 til sofakartoflerne.
Vi kunne nemlig være, ikke bare flere steder på samme tid, men også bevæge os i både fortid og nutid – alt sammen i bedste Hermione Granger-stil.
Hvilket passer ganske godt til Dansk Kennel Klubs EDS – for indtil nu har det altså været en magisk udstilling…
Her kan du se dagens formiddagsprogram fra klokken 9.00
Her kan du se dagens Agria Winner Show fra klokken 13.00
Her kan du se dagens European Dog Show fra klokken 15.00
Amalie Grønborg og hendes samojedehund Ellie imponerede med selvsikkerhed og stærk kontakt ved International Platinum Slovenian Winner Dog Show tilbage i oktober, hvor de sikrede sejren blandt 57 unge deltagere fra hele Europa.
I juni måned døde Poul Ørnemark. I den forbindelse udgiver vi denne artikel om den dygtige dommer. En artikel, der er trykt i februarnummeret af HUNDEN fra 2021. Her mødte vi Poul til en snak i forbindelse med, at han netop havde modtaget titlen som DKK's første æresdommer
Hundens fotografer havde en travl weekend under European Dog Show i Herning, hvor der blev taget et hav af billeder. Knapt 7000 billeder er online, som nu kan ses i vores database
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund