EDS: It´s a kind of magic …

20-05-2023 06:57, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Sidst jeg var i Messecenter Herning, gik jeg 11 kilometer på den samme udstillingsdag. Der kan sikkert siges en masse godt om at gå mange kilometer om dagen, men jeg husker også, at jeg var ret træt i fødderne om aftenen.
For Messecenter Herning er stort, og på DKK-udstillinger er der er altid meget at opleve, det gælder selvfølgelig ikke mindst når udstillingen er et EDS.  Og nogle gange er der altså langt mellem hallerne, hvor det man gerne vil følge foregår.
Med mindre, at man ser med fra computeren. 

Copyright Ridehesten.com

Sideløbende med EDS er Dansk Kennel Klub også vært for Verdensmesterskabet i Dog Dancing, nærmere bestemt FCI Dog Dancing World Championship. 

Dogdancere fra hele verden er således tjekket ind i Herning. Dansen begyndte fredag morgen, og fortsatte det meste af dagen. Hvilket var samtidig med, at der også var interessante formiddagsaktiviteter i store ring, og – senere på dagen – gruppebedømmelser i store ring.
Jeg havde derfor, dagen igennem, to iPads og en computer kørende, så jeg kunne følge med i det hele – på én gang. 
For det er jo netop noget af det totalt praktiske ved at følge EDS hjemme fra sofaen – man kan rent faktisk – ligesom Hermione Granger i Harry Potter-bøgerne - være flere steder på samme tid.

 

Danske Medaljer
Lad det være sagt med det samme, jeg har absolut ingen viden om Dog Dancing.  
Jeg kan derfor ikke komme med betragtninger om teknik, sværhedsgrad og alt den slags. Men, ved I hvad, det er faktisk også ligegyldigt. 
Der er det herlige ved Dogdance, at man kan springe direkte ind som tilskuer, og så bare kigge og lade sig begejstre. 
Én ting har jeg dog forstået, som ved så mange andre sportsgrene, gælder det også i Dog Dancing om at få flest point.
Og det danske Dogdancer-landshold scorede massevis af point. Faktisk så mange point, at de endte med sølvmedaljerne i det, der rettelig hedder Heelwork to music. Fantastisk flot. 
To danske Dogdancere kvalificerede sig endda til den individuelle finale, som afholdes på søndag. 
Det skal tilføjes, at live stream fra hundedansen kørte perfekt, og i øvrigt blev sendt fra en hal, som var pyntet smukt, festligt - og også lidt højtideligt på den gode måde - med de deltagende nationers flag. 

 

Fine nærbilleder af vinderne
Kl. 13 begyndte Live stream fra gruppekonkurrencerne i de to udstillinger, først Agria Winner og, fra kl. 15, EDS. 
Også fredag kørte det hele efter den berømte snor. De mener det alvorligt i Dansk Kennel Klub når de lægger en tidsplan, kan jeg bare konstatere. Flot at man med alle de hunde og alle de konkurrencer – gruppebedømmelser – der er, formår at afvikle det hele nærmest på klokkeslæt.  
Var eftermiddagens Store Ring god torsdag – og det var den – så var det næsten bedre fredag.
Ikke mindst fordi fredagen gav os, der sidder hjemme bag skærmen og følger med, mange fine nærbilleder af hundene i ringen – også når de fire vindende hunde poserede på sejrspodierne. Tak for det. 
Igen i dag var gruppekonkurrencerne et overflødighedshorn af lækre hunde.  Kvaliteten af de deltagende hunde i store ring er vitterlig – set fra min sofa – meget høj, og det gælder alle hunde i store ring.

 

Tre gange Dansk til BIS
Torsdag nævnte jeg Broholmeren, racen som pryder store rings meget flotte bagtæppe. Fredag kom en anden af de danske nationalracer i fokus. EDS´ Gruppe 7 – de stående jagthunde – blev vundet af en Gammel Dansk Hønsehund – den bedste af 28 deltagende Gamle Danske Hønsehunde. 
Den gamle dansker er - selvfølgelig, fristes man til at sige – ejet af en anden dansker. Så vidt jeg kan se, er ejeren endda også opdrætter af denne fine Gamle Danske Hønsehund.
Det er nemlig en anden fordel ved at følge EDS hjemmefra – man kan hurtigt slå hundene i store ring op, og få yderligere informationer om den enkelte hund. Dansk Kennel Klub har lagt både katalog, ringlister og resultater, efterhånden som de foreligger, på nettet - frit tilgængeligt for alle.
Så allerede på dag to af EDS er vi altså sikret, ikke bare dansk deltagelse, men tredobbelt dansk deltagelse, kan man måske sige, i søndagens Best in Show.
Jeg håber, der vil være en masse mennesker - med Dannebrog – tilstede i hallen til at supporte denne gennemdanske ekvipage, når udstillingens store BIS-finale på søndag afslutter EDS 2023. 
Det er jo så ulempen ved at følge EDS fra skærmen – det er ikke rigtig muligt at støtte ens favoritter i store ring. 

 

 

Magisk udstilling 
Til gengæld kan man – fra sofaen – få detaljer med, som man ikke fanger når man sidder i hallen. Skulle man være gået glip af noget fra live streamen i store ring, så kan man med det samme køre en replay på YouTube – her er det igen en fordel at have flere elektroniske enheder i gang. 
Jeg vil sige, at med alle de spændende ting, der fredag foregik på EDS, så må dagen falde ud med 1-0 til sofakartoflerne. 
Vi kunne nemlig være, ikke bare flere steder på samme tid, men også bevæge os i både fortid og nutid – alt sammen i bedste Hermione Granger-stil.
Hvilket passer ganske godt til Dansk Kennel Klubs EDS – for indtil nu har det altså været en magisk udstilling…

 

Her kan du se dagens formiddagsprogram fra klokken 9.00

 

Her kan du se dagens Agria Winner Show fra klokken 13.00

 

 

Her kan du se dagens European Dog Show fra klokken 15.00

 

Læs også

Til minde om Poul Ørnemark

19-07-2023 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I juni måned døde Poul Ørnemark. I den forbindelse udgiver vi denne artikel om den dygtige dommer. En artikel, der er trykt i februarnummeret af HUNDEN fra 2021. Her mødte vi Poul til en snak i forbindelse med, at han netop havde modtaget titlen som DKK's første æresdommer

Alle billeder fra EDS er online

24-05-2023 12:16, af Kristine Ulsø Olsen

Hundens fotografer havde en travl weekend under European Dog Show i Herning, hvor der blev taget et hav af billeder. Knapt 7000 billeder er online, som nu kan ses i vores database

EDS: We´ll meet again

22-05-2023 09:18, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Det er overstået. Slut. Forbi. Projektørerne er slukket. Sejrspodierne pillet fra hinanden og pakket ned. Det smukke bagtæppe rullet sammen. Snart er de sidste hundehår fejet op i Herning Messecenter. I løbet af en dag eller to vil Herning Messecenter være tilbage til sit sædvanlige jeg, uden spor af fire dages fantastisk hundefest

Live-streaming fra Crufts

07-03-2012 14:25, af Tine Luther
Kig med når der live–streames fra verdens største hundeudstilling, Crufts, fra den 8. – 11. marts 2012. Flere end 21.000 hunde udstilles – heraf 47 danske.

World Dog Show i Paris

06-07-2011 11:02, af Anne Kristine Tollestrup
I morgen går det løs til en af årets største udstillinger: World Dog Show 2011. Følg med hjemmefra på live-streaming.

Live streaming af Eukanuba World Challenge 2012

22-11-2012 10:36, af Simone Strandet Sørensen
Følg igen i år med på nettet, når Eukanuba World Challenge-finalen løber af stablen d. 15.-16. december i Florida.

Følg Crufts live

27-02-2013 12:14, af Tine Luther
Du kan se med via live streaming, når verdens største hundeudstilling afvikles!

Live streaming fra Herning

31-10-2013 11:15, af Tine Luther
Skal du ikke til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Herning? Du kan alligevel følge med i slagets gang!

Live streaming fra Stockholm Hundmässa 2014

12-12-2014 09:55, af Tine Luther
Flere end 7.000 hunde samles ved en af Europas største internationale hundeudstillinger den kommende weekend i Stockholm. Kig med via live streamingen.

Live streaming fra udstillingen i Hillerød

18-09-2015 16:16, af Tine Luther
Kommer du ikke til Hillerød i weekenden? Så kan du heldigvis følge med hjemme fra sofaen.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Vi bekymrer os mere om vores hunde

06-12-2023 11:04, af Anne Cecilie Sohl

Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.