Forår rimer på flåter. Selvom vi endnu ikke befinder os i marts, den første officielle forårsmåned, er vejret usædvanligt mildt, og det betyder, at flåter trives godt. Flåterne kan leve og suge blod fra dyr i op til tre år, og derfor er der en stor risiko for, at de videregiver sygdomme som f.eks. borrelia og anaplasma. Det gør flåten til en af verdens værste smittespredere kun overgået af malariamyggen. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.
– Som følge af det generelt varmere klima og den globale transport af husdyr, stiger antallet af flåtbårne sygdomme i Europa. Derfor er det vigtigt, at kæledyrsejere er ekstra opmærksomme på deres dyr, siger Mogens Brix, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.
Symptomer på flåtbid og følgesygdomme
Forskellige tegn kan afsløre, om der er tale om et bid fra en flåt, og tegnene varierer fra dyr til dyr. For hunde ser man typisk symptomer som feber, muskel- og ledsmerter, manglende appetit, træthed og lammelse i ansigtet, eller at hunden begynder at gå usikkert. I sjældne tilfælde kan hunden rammes af virusinfektionen TBE (Tick Borne Encephelitis). Flåten vil overføre TBE-sygdommen til hunden i samme sekund, den bider, hvilket er i modsætning til sygdommen borrelia. Her kan hunden nemlig undgå smitte, hvis ejeren når at fjerne flåten i tide - senest et døgn efter, at den har bidt sig fast.
For katte gælder lignende symptomer, men det er et mere usædvanligt syn, da de er mindre modtagelige end hunde og mennesker. Bliver katten smittet, vil den typisk få irriteret hud og kan i enkelte tilfælde blive sløv.
Forebyggelse betaler sig
– Jo varmere vejret er, jo bedre levevilkår har flåterne. Det kan derfor være en god idé at behandle kæledyrene for flåter allerede nu, før temperaturen stiger yderligere,” pointerer Mogens Brix.
Selvom hunden eller katten ikke har vist tegn på flåtbid, anbefaler Mogens følgende:
Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten.
Fredag åbnede DKK ballet til dette års udstilling i Vejen. Dagen bød på både godt vejr, glade hunde og førere.
Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.
Missionen må altså fortsætte
Adfærdsproblemer er en af de hyppigste årsager til at hunde ender på internater, forklarer Kenneth M. Martin, amerikansk dyrlæge og specialist i dyreadfærd
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
I løbet af 2020 blev mere end 67.000 nye hunde registreret i Danmark, hvilket er det største antal nyregistreringer i over 10 år. Hos AniCura, der er en af Europas største grupper af dyrehospitaler, forventer man, at lige så mange danskere vil anskaffe sig en hund i 2021, og derfor har AniCura lanceret en ny digital tjeneste, der skal klæde nye ejere på til tilværelsen med hund
Det var ikke kun Camille Marie Saugmann Ørbæk, der gjorde sig positivt bemærket i Gøteborg. Andre danskere gjorde det også godt
Lørdag var der hvalpe- og unghundeskue i Kreds 6. En kreds, der efterhånden er blevet berømt for disse skuer. Vi var med, og her får du lidt billeder fra den dejlige dag
I et opslag fra Anicura København viser de et billede af gavebånd hentet ud af en hunds mave
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?