Hver fjerde hund i England erhverves for tidligt

10-08-2020 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom i Danmark skal en hvalp i England være otte uger, før man må skille den fra dens mor. Ny undersøgelse viser dog, at rigtig mange omgår den regel

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I England må en hund ikke blive skilt fra sin mor, før den er otte uger gammel. Derudover blev det i 2018 lovpligtigt, at man skulle se hvalpen sammen med dens mor, inden man købte hvalpen.

Nu viser en undersøgelse, at langt fra alle overholder disse regler. Det skriver Science Daily.

Med undersøgelsen har man ønsket at vise, hvilke faktorer der spiller ind, når folk enten vælger at købe en hvalp for tidligt eller undgår at se hvalpen sammen med dens mor.

Forskerne trak data fra 2392 hvalpe fra maj 2016 til februar 2019. 1844 af hvalpene viste sig at kunne bruges i undersøgelsens endelige resultater.

Det viste sig, at hele 25 procent af hvalpene var blevet skilt fra deres mor, inden de var otte uger. Det tal overraskede forskerne, som tidligere har arbejdet med meget lavere tal på området.

Undersøgelsen viste også, at cirka otte procent ikke så hvalpen sammen med dens mor, mens 1,5 procent købte hvalpen for tidligt uden at se den sammen med dens mor.

Derfor gik forskerne videre og kiggede på, hvad der gjorde, at folk ikke kunne vente de otte uger på at få hvalpen hjem.

Faktisk viste det sig, at folk, der havde set hvalpen sammen med dens mor og besøgt hvalpen flere gange, oftere fik hunden tidligere hjem end efter de otte uger. Forskerne mener, at det skyldes, at hvalpekøberne ikke kunne klare at gå fra hvalpen og derfor bare måtte have den med hjem.

En anden gruppe, som viste sig at have en tendens til at få hvalpen for tidligt, var folk der ville bruge hunden til sport. Dette begrunder forskerne med, at de nye ejere gerne vil starte med at træne hunden tidligt.

En tredje gruppe, som fik hvalpen hjem før de otte uger, var mennesker med flere hunde af ukendte, blandede racer. Her peger forskerne på, at disse mennesker ofte køber af hobbyopdrættere, og at man her måske ikke går helt så meget op i reglerne.

På den anden side viste det sig, at folk med en højere årsindkomst havde større tendens til at vente med at få hunden hjem, til de otte uger var gået.

Det kan have store konsekvenser at adskille hvalpen fra moren for tidligt.

– Tidlig adskillelse af en hvalp fra sin mor og resten af kuldet kan øge risikoen for, at hunden udviser potentielt problematisk opførsel som voksen, lyder det fra dyrlæge Dr Federica Pirrone, University of Milan.

Læs også

Leo er kommet hjem

27-05-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For et par uger siden skrev vi om en staffordshire bullterrier, der var blevet stjålet ved Randers. Nu er der heldigvis godt nyt i sagen

Livsstadier – den neonatale periode

11-06-2022 15:18, af Astrid Gerd Holtet

De første uger efter hvalpens fødsel, kaldes også den neonatale periode - vi ser nærmere på hvad der sker på dette stadie af hundens liv

Husk at støtte gode opdrættere

17-03-2020 12:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi kan ikke sige det ofte nok. Hunde skal købes af mennesker, man har tillid til, og fra steder som man har set. Man kan ikke bare gå ind på Den Blå Avis og købe den første, den bedste hund

Mange dyr hos Dyreværnet i Kolding

02-09-2020 12:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens der er godt gang i hvalpesalget over hele landet, så kniber det med at komme af med dyrene for Dyreværnet i Kolding

Forebyg lopper nu

20-10-2015 12:33, af Tine Luther
Efter sommerens høje luftfugtighed er der øget risiko for, at der er kommet lopper i dit hjem. Hunde får kattelopper, og hvis du ikke forebygger loppeangreb, kan dit hjem i løbet af få uger blive invaderet af tusindvis af lopper. De er i sig selv irriterende, men de kan desuden give allergi.

Hund fanget to uger på norsk fjeldhylde

26-10-2011 12:12, af Tine Luther
En norsk elghund, der forsvandt for to uger siden under jagt, er nu fundet i live.

Corona-karantæne giver hvalpedrømmen vinger

24-03-2020 12:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark under corona-karantæne og aflyste ferieplaner har givet mange danskere tid til at overveje, om det er i år, de skal have den hund, de altid har drømt om. Et hvalpekøb må ikke være tidsfordriv for karantæneramte skolebørn, mener Dansk Kennel Klub, der dog oplever, at danskerne i stigende grad køber hund med omtanke

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt