I England må en hund ikke blive skilt fra sin mor, før den er otte uger gammel. Derudover blev det i 2018 lovpligtigt, at man skulle se hvalpen sammen med dens mor, inden man købte hvalpen.
Nu viser en undersøgelse, at langt fra alle overholder disse regler. Det skriver Science Daily.
Med undersøgelsen har man ønsket at vise, hvilke faktorer der spiller ind, når folk enten vælger at købe en hvalp for tidligt eller undgår at se hvalpen sammen med dens mor.
Forskerne trak data fra 2392 hvalpe fra maj 2016 til februar 2019. 1844 af hvalpene viste sig at kunne bruges i undersøgelsens endelige resultater.
Det viste sig, at hele 25 procent af hvalpene var blevet skilt fra deres mor, inden de var otte uger. Det tal overraskede forskerne, som tidligere har arbejdet med meget lavere tal på området.
Undersøgelsen viste også, at cirka otte procent ikke så hvalpen sammen med dens mor, mens 1,5 procent købte hvalpen for tidligt uden at se den sammen med dens mor.
Derfor gik forskerne videre og kiggede på, hvad der gjorde, at folk ikke kunne vente de otte uger på at få hvalpen hjem.
Faktisk viste det sig, at folk, der havde set hvalpen sammen med dens mor og besøgt hvalpen flere gange, oftere fik hunden tidligere hjem end efter de otte uger. Forskerne mener, at det skyldes, at hvalpekøberne ikke kunne klare at gå fra hvalpen og derfor bare måtte have den med hjem.
En anden gruppe, som viste sig at have en tendens til at få hvalpen for tidligt, var folk der ville bruge hunden til sport. Dette begrunder forskerne med, at de nye ejere gerne vil starte med at træne hunden tidligt.
En tredje gruppe, som fik hvalpen hjem før de otte uger, var mennesker med flere hunde af ukendte, blandede racer. Her peger forskerne på, at disse mennesker ofte køber af hobbyopdrættere, og at man her måske ikke går helt så meget op i reglerne.
På den anden side viste det sig, at folk med en højere årsindkomst havde større tendens til at vente med at få hunden hjem, til de otte uger var gået.
Det kan have store konsekvenser at adskille hvalpen fra moren for tidligt.
– Tidlig adskillelse af en hvalp fra sin mor og resten af kuldet kan øge risikoen for, at hunden udviser potentielt problematisk opførsel som voksen, lyder det fra dyrlæge Dr Federica Pirrone, University of Milan.
For et par uger siden skrev vi om sprængstofhunden Patron, der har det vigtige job at opsnuse landminer i Ukraine. Nu er den dygtige jack russell terrier blevet hædret i sit hjemland
270 chihuahuaer og pomeranier er blevet befriet fra en af Europas største illegale kenneler
Retten i Odense har netop afsluttet retssagen mod Sille Sommer og New Hope Denmark. Afgørelsen må vi dog vente på
Den tyske allrounddommer faldt søndag pladask for en 14 uger gammel boxer, der efter sigende har taget dommerne med storm hele weekenden
For et par uger siden måtte man på en af Evidensias klinikker aflive to hvalpe, der var importeret fra udlandet. Hvalpene var syge med Parvo-Virus
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.