Det kan være fristende at give hunde og katte godbidder fra påske-buffeten, men det er misforstået dyrevenlighed, da maden kan være direkte giftig for især hundene. Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at påsken er højsæson for forgiftninger med døden til følge hvert år, og mange katte kommer også galt afsted, fordi de spiser ting, de ikke kan tåle.
De fleste hundeejere ved godt, at hunde ikke kan tåle chokolade, men meget andet menneskemad som fx druer, rosiner, salt og fed mad er også skadeligt for hunden, forklarer Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring. Desuden er det ikke nok at vide selv, hvad hunden ikke må spise, man skal også fortælle sine gæster til påskefrokosten, at de skal være varsomme med godbidderne:
- Giv hunden eget påskeæg med tyggeben og hundevenlige godbidder, og sørg for at fortælle gæsterne, at hunde ikke tåler påskemad og slik. Salt mad og fedt kan forårsage mavesmerter, og chokolade kan være direkte dødbringende, siger Tine Antvorskov.
Følgende fødevarer bør hunden undgå:
En hund på 10 kg kan spise op til 40 gram mørk chokolade uden alvorlige konsekvenser. For den lyse chokolade ligger grænsen på omkring 100 gram. Sørg for, at børnenes chokoladepåskeæg ikke ligger fremme og frister, og tilbyd ikke hunden resterne af påskeæggene.
Hvis hunden får for meget salt ved at drikke saltvand eller spise salt mad, kan den få mave- og tarmproblemer, men det kan også udvikle sig til en saltforgiftning. Husk på, at hunden er meget mindre end mennesket, og derfor tåler den langt mindre salt i kroppen. Meget fed mad kan give fordøjelsesproblemer.
Vindruerne på ostebordet ser friske og lækre ud, men de kan forårsage akut nyresvigt hos hunden ved selv små doser. Det samme gælder for rosiner.
Hunden har ikke evnen til at nedbryde nødder med skaller, og de kan blive fanget i hundens mave-tarmkanal. Vær særligt opmærksom på macadamianødder, der betragtes som ekstra giftige for hunde.
Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.
I påsken nyder mange mennesker godt af påskemaden, slik og forårsblomster, men fejringen kan være farlig for vores kæledyr. I værste fald kan de blive forgiftet. Royal Canins dyrlæge kommer med sine anbefalinger til, hvad vi skal være opmærksomme på, når det kommer til påske med vores hunde og katte
Påsken er over os, hvordan fejrer din hund det
For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning
Påskeferien er over os, og selvom vi igen i år ikke kan samle hele familien om påskebordet, vil de fleste nok holde fast i at spise den traditionelle påskemad. Vi kommer fortsat til at nyde påskebordets udvalg, og mon ikke der også sniger sig lidt chokolade indenbords? Men mens vi guffer maden i os, er det vigtigt at holde øje med, om hundesnuden også tager del i lækkerierne
Der findes en række ting, der er giftige for hunde og som kan være livsfarlige for dem at indtage – vi ser lidt på nogle af de mest almindelige forgiftninger og på, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet