I påsken er vores hjem fyldt med lækker mad, store påskeæg og chokolade. Fristelser for både mennesker og hunde. Men hunde skal ikke have mange øjeblikke alene med godterne før at de bliver fristet og tager for sig af godterne. Det kan være fristende at give hunden resterne fra påskebordet, men fedtet og salt mad kan forårsage mave-problemer og endda saltforgiftning. - Hvis du ønsker at give din hund noget særligt til påske, så det er bedre at give den et tyggeben. Hvis det skal være lidt ”påsket” kan du lægge en ekstra lækker godbid eller et tyggeben i et pappåskeæg. Så kan hunden lede efter det og tumle lidt med ægget for at få godbidden ud og du kan lege med, siger Sonja Karaoglan, der er direktør for Agria Dyreforsikring. Den farlige chokolade Chokolade indeholder theobromin, som er et stof, som hunde ikke kan nedbryde. Jo mørkere chokolade er, jo mere theobromin indeholder det. Selv ganske små mængder af mørk chokolade er nok til at en hund bliver forgiftet. - Typiske symptomer på chokoladeforgiftning er, at hunden savler, kaster op, har smerter i bugen, bliver tørstig og tisser. Hunden kan blive nervøs, ængstelig, få kramper og hjertebanken. Svære tilfælde af forgiftning kan føre til at hunden dør, så der er al mulig grund til at være forsigtig med chokolade, siger Sonja Karaoglan. Hvor meget chokolade er farlig? Giftinformationscentralen har estimeret, hvor meget chokolade hunden kan spise uden at blive forgiftet. Mængden af chokolade som er farlig varierer med hundens størrelse/vægt. Eksempelvis kan en hund på 10 kg spise 15-40 gram chokolade, uden at der er nogen fare. Er du bekymret for din hund? Hvis du mener, at din hund har spist en farlig mængde chokolade, skal du kontakte det nærmeste dyrehospital eller din dyrlæge Kilde: Agria Dyreforsikring
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.