Chokoladepåskeæg er ”no go” for hunde

01-04-2015 12:18, af Tine Luther
For tiden bugner mange hjem af lækre påskeæg og -harer af chokolade. Husk at det er vigtigt, at du opbevarer dem, så din hund ikke kan komme i nærheden af dem.
Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Der er yderst vigtigt, at du opbevarer påskeæg og andet af chokolade langt væk fra hunden. Chokolade indeholder stoffet theobromin, der selv i små doser er meget giftigt for hunde. I værste fald kan det være dødeligt for en hund at indtage. Mange har tradition for at gemme påskeæg af chokolade rundt om i haven her i påskedagene, for så at lade børn eller børnebørn finde dem. Husk, at det kun må gøres i haver, hvor hunde ikke risikerer at "forgribe" sig på festlighederne. Den mørke er farligst Chokolade indeholder theobromin, som er et stof, som hunde ikke kan nedbryde. Jo mørkere chokolade er, jo mere theobromin indeholder det. Selv ganske små mængder af mørk chokolade er nok til at en hund bliver forgiftet. Typiske symptomer på chokoladeforgiftning er, at hunden savler, kaster op, har smerter i bugen, bliver tørstig og tisser. Hunden kan blive nervøs, ængstelig, få kramper og hjertebanken. Svære tilfælde af forgiftning kan føre til at hunden dør, så der er al mulig grund til at være forsigtig med chokolade. Hvor meget chokolade er farligt? Giftinformationscentralen har estimeret, hvor meget chokolade hunden kan spise uden at blive forgiftet. Mængden af chokolade som er farlig varierer med hundens størrelse/vægt. Eksempelvis kan en hund på 10 kg spise 15-40 gram chokolade, uden at der er nogen fare. Ophobes i hundens krop I modsætning til den menneskelige organisme er hundens krop meget langsom til at omdanne theobromin. Derfor ophobes stoffet i hundens krop og begynder at påvirke dens centralnervesystem, hjerte- karsystem, respirationssystem og urinvejssystem. Symptomer på chokoladeforgiftning Hundens symptomer på forgiftning kan blandt andet være opkastning (evt. med blod i), øget trøst og hyppig vandladning, hurtig hjerterytme, ukooordinerede bevægelser, spjætten og stønne. Symptomerne begynder typisk et par timer, efter hunden har spist chokolade, men det kan vare op til to døgn, før de melder sig. Det kan tage op til tre dage, førend symptomerne forsvinder. Er du bekymret for din hund? Hvis du mener, at din hund har spist en farlig mængde chokolade, skal du kontakte det nærmeste dyrehospital eller din dyrlæge. Rigtig god påske til alle! Kilder: Netdyredoktor.dk og Agria Dyreforsikring

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Pas på hunden, for nu er hugormen vågnet

06-04-2025 07:53, af Cecilie Friis Amstrup

De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.

Sådan undgår du konflikter med andre hundeejere på gåturen

03-04-2025 08:00, af Cecilie Friis Amstrup

Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.

Liselotte og Goa topper stærkt dansk VM-indsats

08-04-2025 09:26, af Cecilie Friis Amstrup

Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.

Beagler med snuden i sporet

07-04-2025 17:11, af Leif Scheel

Beaglen har et naturligt talent for schweissarbejde, men alt for få ejerfor dygtiggør sig og udfordrer hunden med længere og mere krævende spor. To engagerede hundeførere vil nu ændre på det.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

3 nemme hjernegymnastik-lege til haven

05-04-2025 07:33, af Cecilie Friis Amstrup

Med en håndfuld godbidder og lidt fantasi kan du nemt forvandle haven til et sanseparadis, hvor din hund bliver stimuleret, får ro i kroppen og bruger hovedet på en sjov og meningsfuld måde

Ny forskning: 59 procent af aktive hunde udsættes for skader

04-04-2025 08:06, af Cecilie Friis Amstrup

Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet