Erantissen (Eranthis hyemalis) spirer i disse dage frem i mange villahaver rundt omkring i landet, og varsler forårets komme. Den lille forårsblomst er let genkendelig med sine solgule kronblade og den grønne krave. Planten har en knoldformet jordstængel – og det er netop den, der kan give problemer. Hele planten er giftig, men i roden findes giftstofferne i særlig høj koncentration, og derfor er hunde – og især hvalpe, der graver meget i jorden og tygger i det de finder - i særlig risiko for at blive forgiftet.
Erantissens indeholder to forskellige stoffer der begge har en effekt, der minder om den der ses ved noget hjertemedicin, og som blandt andet påvirker hjertets rytme. Indtaget i for store mængder kan de være livsfarlige. Lignende stoffer findes blandt andet i planten Fingerbøl (Digitalis), dog her i væsentlig højere koncentrationer.
Hvis hunde spiser tilstrækkelige mængder af planten, vil de første symptomer være kvalme og utilpashed, og senere kan man se opkast, diarré og en langsom hjerterytme.
Er man i tvivl om hvorvidt ens hund har spist Erantis, bør man kontakte sin dyrlæge hurtigst muligt, for kommer hunden til dyrlæge umiddelbart efter, at den har indtaget planten, kan den få et brækmiddel, der får den til at kaste planten op igen, og dermed undgå at forgiftningen udvikler sig. Det er en god idé at handle hurtigt, for er forgiftningen først indtrådt, findes der ingen reel modgift.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Tobak indeholder nikotin, som er giftigt og påvirker nervesystemet. Tobaksrester efterladt rundt omkring, kan give forgiftninger, især hos små hunde og hundehvalpe
I mange danske hjem, vil julestjerner pynte i den kommende juletid. Planten indeholder dog nogle giftstoffer, som kan give problemer, hvis hunden spiser den
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Efteråret er godt i gang, og kastanjerne rammer jorden. De er sjove for børn, men giftige for hunde
Thuja er en almindelig stedsegrøn plante i Danmark, og den indeholder et stof, der er giftigt for både mennesker og hunde
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet