I det nordvestlige Saudi Arabien har forskere fundet en jagtscene indgraveret i sandsten. Scenen viser blandt andet en jæger med bue og pil omgivet af enogtyve jagthunde. Som noget helt særligt, er to af disse hunde fastbundet til jægeren, på en måde, der ligner at de føres i snor.
Billederne formodes at være over ottetusind år gamle, og bliver dermed et af de ældste billeder af hunde kendt til dato. At hundene er i snor, tyder på at mennesker trænede og kontrollerede hunde langt tidligere end hidtil antaget. Holdet bag opdagelserne fremhæver ydermere at kun nogle af hundene er i snor, mens andre ikke er. Det mener de viser, at datidens jægere måske allerede den gang brugte forskellige individer til forskellige opgaver.
Forskerne peger også på, at de mange hunde på billedet kan være udtryk for, at datidens mennesker i området omkring det nuværende Saudi Arabien, allerede på daværende tidspunkt, havde større grupper af hunde, som de passede og avlede - hvilket er tidligere end hidtil antaget - og dermed kan fundet få stor betydning for vores forståelse af hundens domesticering i det sydvestlige Asien.
Da dateringen af denne slags graveringer er forbundet med en del usikkerhed, håber forskerne på at kunne koble det med andre arkæologiske fund i fremtiden. Det vil bidrage til en bedre forståelse og en sikrere datering af disse opsigtsvækkende fund.
KILDE: Guagnin, M. Pre-Neolithic evidence for dog-assisted hunting strategies in Arabia, Journal of Anthropological Archaeology (2017), http://dx.doi.org/10.1016/j.jaa.2017.10.003
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Forsker fremsætter en ny teori om, at hunden har været et værdsat og værdifuldt individ, der havde krav på en begravelse i lighed med mennesket, allerede inden 600 år før vores tidsregning
Et studie af amerikanske Clive Wynne, professor i psykologi på Arizona State University, viser at mennesker synes at hvalpe er sødest lige omkring syv ugers alderen – og det kan der måske være en rigtig god forklaring på
Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?
Hvornår og hvordan hunden lærte at leve med mennesker er stadig til debat – og nu sættes der spørgsmålstegn ved en af de populære forklaringer
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.