Først den ene vej og så den anden vej. Sådan kan det nogle gange føles, når man læser om hundeforskning. For mens flere og flere forskere slår fast, at hunde forstår mere end vi tror, så kommer pludselig et nyt studie, der påstår, at hunden forstår os dårligere end vi tror.
Så måske kan man stå og sige ”kom til far,” men i virkeligheden kunne man lige så godt sige ”kom til får.”
Det er nemlig lige præcis disse små ændringer i ordenes lyde, som hunde er dårlige til at opfatte, viser forskningen udført på Eötvös Loránd Universitetet i Budapest i Ungarn.
Forskerne tapede elektroder fast til hundenes hoveder og målte derved hundenes hjerneaktivitet. Herefter afspillede forskerne tre typer lyde:
Alle hundene kunne kende forskel på det velkendte ord og vrøvleordet. Men der var ikke forskel i hjerneaktiviteten ved det velkendte ord og ordet, der lignede.
– Det lader til, at de ikke rigtig er opmærksomme til alle sproglydene, siger Lilla Magyari, der er førsteforfatter på forskningen til CNN.
Hun påpeger dog, at forskningen bekræfter tidligere studier, som påviser, at hunde rent faktisk lytter til og forstår tale.
– Det viser, at hundene rent faktisk kan kende forskel på ord, de kender, og vrøvleord.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Tak er som bekendt et fattigt ord, men det er lige netop det ord, Michael og Jesper Sambleben trænger til at sige, efter deres hund Osvald blevet fundet efter 15 dage på flugt
I en video fortæller præsident for FCI Tamas Jakkel om sine tanker omkring coronavirus og ikke mindst World Dog Show. Se videoen her
Arrangementer aflyses eller flyttes for et godt ord, mens spørgsmålene om corona tårner sig op. Her får du en lille guide, hvor du får svar på det meste
EU’s Veterinærforordning, der trådte i kraft 28. januar, får ikke rosende ord med på vejen af Socialdemokraternes fødevareordfører Anders Kronborg
En åbenbaring er måske et stort ord, men ikke desto mindre har det her lille påfund fuldstændigt revolutioneret mit hundehold, så derfor tager jeg - igen - lige en afstikker fra det jagtrelaterede indhold
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Vi har gang i de store ord her til middag. Men i virkeligheden dækker ordet antropodenialisme over noget, som mange hundeejere ofte må forholde sig til
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?