Max var en toårig schæferhund, da han kom til Fyns Internat. Ejerne var taget på ferie, men havde efterladt ham lænket udenfor i blæst og kulde. En bekendt blev bedt om at fodre Max én gang om dagen, men heldigvis tog denne person affære og fik reddet Max fra lænkerne.
Da Max kom til Fyns Internat, vejede han kun 28 kg, hvor en han-schæfer normalt bør veje op mod 40 kg. Da internatet delte hans historie på Facebook, tog han følgerne med storm. Over en kvart million læste historien om Max’s fortid, og deriblandt var Henrik og Lill. Det skriver Dyrenes Beskyttelse
– Vi havde kigget på en række annoncer, før vi stødte på Max. Vi ledte specifikt efter en internathund, og havde allerede en anden schæfer fra Brande Internat. Vi vil gerne se, hvor meget vi kan få ud af den slags hunde, fordi for os betyder det meget, at vi kan tilbyde dem, der har det svært, et godt liv. Alle har ret til en second chance, siger Henrik og Lill Wallström, Max’s nuværende ejere.
En hund med autistiske træk
Det var ikke let for internatet at formidle Max videre, da hans baggrund var uvis. Fordi det var usikkert, hvad der gemte sig inde bag pelsen, sad Max længe på internatet.
Henrik og Lill var dog ikke skræmte. Tværtimod:
– Vi havde fået at vide på forhånd, at han var en stor mundfuld, så vi skulle tilsidesætte en hel del for hundens skyld Men det gjorde vi med glæde, fordi vi selv har valgt det her projekt. Derfor rydder vi vores kalendere, når vi får en ny hund hjem. Vi giver afkald på alt det, vi kan, for at imødekomme hundens behov – ellers får vi ikke en god hund i det lange løb, fortæller Henrik Wallström.
Henrik og Lill synes endnu ikke at have oplevet noget foruroligende med Max’s adfærd på trods af, at hans baggrund er forholdsvis uvis. Men det er tydeligt, at han har manglet faste rammer og rutiner i sin forrige tilværelse:
– Han er lidt som en autist. Han har sine meget faste rutiner, og jeg tror, det er noget, han virkelig har manglet. Det finder han tryghed i, og han vågner f.eks. hver morgen på samme tidspunkt, fortæller Lill Wallström.
Positiv træning gav pote
Henrik har trænet hunde i flyvevåbnet og har god erfaring med positiv træning, hvor godbidder og ros er i centrum:
– Det handler om positiv forstærkning og tålmodighed. Vi træner hver dag, men det er bitte små hverdagsting, så han ikke føler det som træning. Det er først nu, efter et år, at vi f.eks er begyndt at øve dæk-øvelser. Vi har ikke travlt, og det er vigtigt, at hunden er med og synes, det er sjovt, siger Henrik Wallström.
Med daglig træning, hvor godbidder har en stor rolle, er det nødvendigt med en hund, der har masser af appetit. Og det har Max i den grad. Han vejer nu 36 kg.
– Han spiser sin mad meget hurtigt, og det tyder på, at han før har oplevet sult. Derfor er det vigtigt for os, at han ikke tror, vi vil tage maden fra ham. Han får altid lov til at spise i fred og ro, siger Henrik Wallström og afslutter:
– Vi er utroligt glade for, at vi blev de heldige ejere af Max. Pandoras æske lukkede hans indre ud, og har vist os en enormt social, kontaktsøgende og glad selvskabspapegøje. Max bliver ikke vores sidste hund med udfordringer.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Major og Champ er nu begge tilbage hos Joe Biden i Det Hvide Hus. De to hunde blev sendt hjem til Delaware tidligere på måneden
Verdensmesterskabet for schæferhunde går nu ind i den afgørende fase. Lørdag er dagen, hvor meget bliver afgjort og hvor Schæferhundeklubben også fejrer 100 års jubilæum
VM for schæferhunde er godt i gang i Randers. Her til formiddag har seks hunde været i ilden til forsvarsarbejde på Randers Stadion
Det blev tjekkiske Václav Ouska, der løb med den samlede sejr i IPO i Randers. Bedste dansker blev Hugo Skov på en 27. plads
Det er ikke kun omkring stadion, der bliver noget for hundeelskere, når VM for schæferhunde afholdes i Randers. Hele byen kommer til at fejre begivenheden
Sidste uge var der VM for schæferhunde i Randers. Vi var med og nu kan du købe billeder derfra
Det er svært at gå rundt i Randers i disse dage og ikke blive schæferskruk. Her er et lille galleri
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse