Tygger din hvalp i alting? Bare tag det roligt. Det gør alle hvalpe. At tygge i ting er naturlig og sund beskæftigelse for din hvalp. Det er en naturlig adfærd, der både er afstressende og beroligende for hvalpen. Endelig giver tyggeriet lindring ved tandskift, hvor hvalpen oplever en del ubehag i munden.
Har hvalpen fået fat i noget dyrt eller knap så heldigt, kan det være en god ide at lære den at slippe.
Situation 1
Hvis hvalpen kommer mod dig med noget med noget af sig selv, kalder du den til dig. Hav en godbid klar i den ene hånd. Uden at hive tager du forsigtigt fat i den genstand, hvalpen har i munden. I samme bevægelse viser du hvalpen en godbid med den anden hånd. Hvalpen vil nu spytte genstanden ud for at tage godbidden. I det sekund hvalpen slipper, siger du ”slip”. Hvalpen lærer hurtigt at slip betyder, at nu kommer der en godbid.
Situation 2
Hvalpen har fundet noget, den ikke må tygge i. Først - bevar roen. Pas på med at blive desperat i stemmen, hvis hvalpen har snuppet din nye guccipung. Det er vigtigt, du ikke løber efter hvalpen, da dette blot gør det hele til en sjov tag-fat-leg for hvalpen og forhindrer dig i at få din pung.
Hvalpe, der har dårlige erfaringer med, at ting bliver taget fra dem, uden at de får en godbid, kan have tendens til at undvige og vil ikke komme hen til dig, når du kalder. Hvis ikke hvalpen vil komme til dig, kan du lokke den med en lækker godbid. Du må bruge alle midler, da det kan være en alvorlig sag, hvis hvalpen for eksempel har taget noget, der kan være farligt for den at spise. Larm med kiksedåsen, prøv at rasle lidt med en pose. Når hvalpen kommer til dig med genstanden og den måske vælger at spytte den ud for at få godbidden, kan det være en god ide at smide godbidden lidt væk fra genstanden, så du kan nå at samle genstanden op, inden hvalpen igen snupper den.
Spanielbogen er en håndbog for alle hundeejere – uanset race. Den omhandler alt fra hvalpekøb, hvalpetid, opdragelse, træning og aktivering til livet med den voksne hund og det sidste kapitel i hundens liv.
Enhver, der overvejer at inkludere et firbenet familiemedlem i hjem og hjerte de næste 10-15 år, bør tænke en række faktorer igennem først. Det handler dog ikke blot om at sætte sig ind i hunderacens egenskaber, behov og temperament: Racens generelle sundhed påvirker ikke bare hundens velbefindende og levetid, men i høj grad også ejerens bekymringsniveau og husstandens økonomi.
Mange danskere går rundt med hvalpe-drømme i forårsmånederne, men for at få et livslangt og vellykket hundeforhold, er der nogle faktorer, der er vigtige at vurdere, f.eks. valg af hunderace, lyder det fra Agria Dyreforsikring. En ny svensk undersøgelse viser, at cirka 17 procent af alle voksne hunde må finde nye hjem, fordi hunde-forholdet viste sig ikke at leve op til (menneskets) forventninger.
Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.
De fleste børn vil gerne have et kæledyr, og især hunde står højt på ønskesedlen, men hvor gamle bør ens børn egentlig være, før man fører en hundehvalp ind i familien? Det kan du få svar på i nedenstående uddrag af Spanielbogen - Håndbog til alle hundeejere af Lotte Evers
To hunde giver dobbelt så meget glæde, men ofte også dobbelt så meget besvær. Her er lidt tips fra Spanielbogen om, hvad du bør have i baghovedet, inden du anskaffer dig mere end én hund
Når hunde udviser uhensigtsmæssig adfærd, skyldes det ofte stress. Men hvorfor stresser din hund egentlig. Spanielbogen giver disse bud
Det kan være svært at vælge den rette opdrætter, når man skal have hund. Her er nogle spørgsmål fra Spanielbogen, som er gode at stille til opdrætteren
I Spanielbogen fortæller Lotte Evers følgende om, hvilken del af kroppen man bør bruge, når man vælger hund
Det er en god ide at forberede sig godt, inden man får sin nye hvalp indenfor dørene. Her er lidt tips fra Spanielbogen
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste