Lær hvalpen at give slip

12-07-2018 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi kender det udmærket. En hvalp er kommet til verden, og næsten før den rigtig har fået øjne, hænger den med gabet om ens nye dyre sko. Her er lidt tips fra Spanielbogen til, hvad man kan gøre

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Tygger din hvalp i alting? Bare tag det roligt. Det gør alle hvalpe. At tygge i ting er naturlig og sund beskæftigelse for din hvalp. Det er en naturlig adfærd, der både er afstressende og beroligende for hvalpen. Endelig giver tyggeriet lindring ved tandskift, hvor hvalpen oplever en del ubehag i munden.

Har hvalpen fået fat i noget dyrt eller knap så heldigt, kan det være en god ide at lære den at slippe.

 

Situation 1

Hvis hvalpen kommer mod dig med noget med noget af sig selv, kalder du den til dig. Hav en godbid klar i den ene hånd. Uden at hive tager du forsigtigt fat i den genstand, hvalpen har i munden. I samme bevægelse viser du hvalpen en godbid med den anden hånd. Hvalpen vil nu spytte genstanden ud for at tage godbidden. I det sekund hvalpen slipper, siger du ”slip”. Hvalpen lærer hurtigt at slip betyder, at nu kommer der en godbid.

 

Situation 2

Hvalpen har fundet noget, den ikke må tygge i. Først - bevar roen. Pas på med at blive desperat i stemmen, hvis hvalpen har snuppet din nye guccipung. Det er vigtigt, du ikke løber efter hvalpen, da dette blot gør det hele til en sjov tag-fat-leg for hvalpen og forhindrer dig i at få din pung.

Hvalpe, der har dårlige erfaringer med, at ting bliver taget fra dem, uden at de får en godbid, kan have tendens til at undvige og vil ikke komme hen til dig, når du kalder. Hvis ikke hvalpen vil komme til dig, kan du lokke den med en lækker godbid. Du må bruge alle midler, da det kan være en alvorlig sag, hvis hvalpen for eksempel har taget noget, der kan være farligt for den at spise. Larm med kiksedåsen, prøv at rasle lidt med en pose. Når hvalpen kommer til dig med genstanden og den måske vælger at spytte den ud for at få godbidden, kan det være en god ide at smide godbidden lidt væk fra genstanden, så du kan nå at samle genstanden op, inden hvalpen igen snupper den.

Spanielbogen er en håndbog for alle hundeejere – uanset race. Den omhandler alt fra hvalpekøb, hvalpetid, opdragelse, træning og aktivering til livet med den voksne hund og det sidste kapitel i hundens liv.

Læs også

Hundens vægt er lige så vigtig som dit barns

09-11-2023 10:51, af Anne Cecilie Sohl

At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.

Børn og hunde: Skab rammerne for det gode forhold

02-11-2023 13:11, af Anne Cecilie Sohl

Børn og hunde kan få et fantastisk forhold til hinanden, men det kommer ikke af sig selv. Her får du en række råd til, hvordan du får det til at ske.

Det bedste til dine kæledyr

06-10-2023 15:13, af Louise Trabjerg

Hvis du elsker dit kæledyr, vil du også give det det bedste foder. Hos animondo finder du et stort udvalg af kvalitetsfoder til hunde, katte og heste. Uanset om du har en hvalp, en senior eller en allergisk firbenet ven, finder du her det rigtige foder til dit dyrs behov.

Hvornår er børn gamle nok til hund

16-02-2018 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste børn vil gerne have et kæledyr, og især hunde står højt på ønskesedlen, men hvor gamle bør ens børn egentlig være, før man fører en hundehvalp ind i familien? Det kan du få svar på i nedenstående uddrag af Spanielbogen - Håndbog til alle hundeejere af Lotte Evers

Gode spørgsmål at stille opdrætteren

10-08-2022 09:43, af Lotte Evers

Det kan være svært at vælge den rette opdrætter, når man skal have hund. Her er nogle spørgsmål fra Spanielbogen, som er gode at stille til opdrætteren

Vælg din race med hjernen - ikke kun hjertet

03-08-2022 08:00, af Lotte Evers

I Spanielbogen fortæller Lotte Evers følgende om, hvilken del af kroppen man bør bruge, når man vælger hund

Inden hvalpen kommer hjem

28-06-2018 14:45, af Lotte Evers

Det er en god ide at forberede sig godt, inden man får sin nye hvalp indenfor dørene. Her er lidt tips fra Spanielbogen

 

Når man vil have to hunde i huset

20-10-2021 09:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To hunde giver dobbelt så meget glæde, men ofte også dobbelt så meget besvær. Her er lidt tips fra Spanielbogen om, hvad du bør have i baghovedet, inden du anskaffer dig mere end én hund

Hvorfor stresser din hund

25-07-2018 15:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når hunde udviser uhensigtsmæssig adfærd, skyldes det ofte stress. Men hvorfor stresser din hund egentlig. Spanielbogen giver disse bud

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Vi bekymrer os mere om vores hunde

06-12-2023 11:04, af Anne Cecilie Sohl

Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.