Tygger din hvalp i alting? Bare tag det roligt. Det gør alle hvalpe. At tygge i ting er naturlig og sund beskæftigelse for din hvalp. Det er en naturlig adfærd, der både er afstressende og beroligende for hvalpen. Endelig giver tyggeriet lindring ved tandskift, hvor hvalpen oplever en del ubehag i munden.
Har hvalpen fået fat i noget dyrt eller knap så heldigt, kan det være en god ide at lære den at slippe.
Situation 1
Hvis hvalpen kommer mod dig med noget med noget af sig selv, kalder du den til dig. Hav en godbid klar i den ene hånd. Uden at hive tager du forsigtigt fat i den genstand, hvalpen har i munden. I samme bevægelse viser du hvalpen en godbid med den anden hånd. Hvalpen vil nu spytte genstanden ud for at tage godbidden. I det sekund hvalpen slipper, siger du ”slip”. Hvalpen lærer hurtigt at slip betyder, at nu kommer der en godbid.
Situation 2
Hvalpen har fundet noget, den ikke må tygge i. Først - bevar roen. Pas på med at blive desperat i stemmen, hvis hvalpen har snuppet din nye guccipung. Det er vigtigt, du ikke løber efter hvalpen, da dette blot gør det hele til en sjov tag-fat-leg for hvalpen og forhindrer dig i at få din pung.
Hvalpe, der har dårlige erfaringer med, at ting bliver taget fra dem, uden at de får en godbid, kan have tendens til at undvige og vil ikke komme hen til dig, når du kalder. Hvis ikke hvalpen vil komme til dig, kan du lokke den med en lækker godbid. Du må bruge alle midler, da det kan være en alvorlig sag, hvis hvalpen for eksempel har taget noget, der kan være farligt for den at spise. Larm med kiksedåsen, prøv at rasle lidt med en pose. Når hvalpen kommer til dig med genstanden og den måske vælger at spytte den ud for at få godbidden, kan det være en god ide at smide godbidden lidt væk fra genstanden, så du kan nå at samle genstanden op, inden hvalpen igen snupper den.
Spanielbogen er en håndbog for alle hundeejere – uanset race. Den omhandler alt fra hvalpekøb, hvalpetid, opdragelse, træning og aktivering til livet med den voksne hund og det sidste kapitel i hundens liv.
Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
En 35-årig mand skulle tirsdag for retten, dømt for mishandling af hundehvalpe.
Når hunde udviser uhensigtsmæssig adfærd, skyldes det ofte stress. Men hvorfor stresser din hund egentlig. Spanielbogen giver disse bud
I Spanielbogen fortæller Lotte Evers følgende om, hvilken del af kroppen man bør bruge, når man vælger hund
De fleste børn vil gerne have et kæledyr, og især hunde står højt på ønskesedlen, men hvor gamle bør ens børn egentlig være, før man fører en hundehvalp ind i familien? Det kan du få svar på i nedenstående uddrag af Spanielbogen - Håndbog til alle hundeejere af Lotte Evers
Det kan være svært at vælge den rette opdrætter, når man skal have hund. Her er nogle spørgsmål fra Spanielbogen, som er gode at stille til opdrætteren
Det er en god ide at forberede sig godt, inden man får sin nye hvalp indenfor dørene. Her er lidt tips fra Spanielbogen
To hunde giver dobbelt så meget glæde, men ofte også dobbelt så meget besvær. Her er lidt tips fra Spanielbogen om, hvad du bør have i baghovedet, inden du anskaffer dig mere end én hund
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.