Hverdagsskader hos hunde stiger

25-04-2019 08:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hverdagsskader fylder meget i statistikkerne over skader og ulykker, som rammer danske hunde. Disse lidelser kan dog let undgås med gode og faste rutiner i dagligdagen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hunde i Danmark kommer mere til skade i dag end for ti år siden. Det viser statistikkerne hos Agria Dyreforsikring. Det er ikke alvorlige ulykker, der får statistikkerne til at vokse, men derimod helt almindelige lidelser i dagligdagen som kloskader, maveproblemer og overvægt, der udgør hovedparten af disse tilfælde. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, forklarer, at Agria Dyreforsikring hver måned modtager regninger for behandling af hunde, der er ramt af sygdom eller skader, som skyldes manglende viden om skadeforbyggelse og pasning i dagligdagen fra ejerens side. Det er ikke altid, at hundeejerne er opmærksomme på, at det kræver faste rutiner at tage sig godt af hunden. Desværre fører de mangelfulde rutiner ofte til livsstilssygdomme, som man ser det hos mennesker. Dansk Dyrlægeforening anslår eksempelvis, at 25-40% af alle danske hunde lider af livsstilssygdomme som følge af overvægt.

– De fleste hundeejere er meget omsorgsfulde og vil gerne have sunde og glade hunde. Alligevel ser vi, at flere og flere hunde lider af sygdomme og skader, der ofte kunne være undgået. Vi ønsker at gøre hundeejerne opmærksomme på, at gode, daglige rutiner og kendskab til hundens optimale pleje er afgørende for hundens sundhed og trivsel, siger Tine Antvorskov.

Tine Antvorskov har tre overordnede råd, som enhver hundeejer let kan følge:

  1. Vær omhyggelig med den daglige pleje som at klippe kløer, børste tænder og give passende rationer mad kombineret med tilstrækkelig motion. Hundens pels skal passes med børstning eller anden pelspleje, og hunden skal stimuleres gennem leg og aktiviteter.
  2. Selvom man synes, hjemmet er trygt og sikkert, så kan der opstå farlige situationer, hvis man ikke er opmærksom på de potentielle farer. Sørg for, at der ikke ligger genstande fremme, som hunden kan få galt i halsen eller på anden vis komme galt afsted med. Vær opmærksom på de madvarer, som hunden ikke kan tåle, og gem kemikalier godt væk, så hunden ikke forgiftes.
  3. Det er en god idé at holde sig opdateret på, hvordan man bedst passer og plejer sin hund. Der findes god litteratur og mange hjemmesider, hvor man får tips og tricks til de forskellige racers behov. Man kan også kontakte sin opdrætter hvis man ønsker gode råd om aktivering af netop den hund man har anskaffet sig.

Flere dyreklinikker i Danmark tilbyder vejledning og hjælp til klipning af klør, tandrensning og slanketips. Så hvis man vil sikre sig, at man kommer godt i gang med de nye rutiner i dagligdagen, så kan det være en god idé at henvende sig på en dyreklinik med sin hund for at tale med en fagperson og blive sat ordentligt ind i, hvordan man bedst passer på Fido. Så er man sikker på, at man har en sund og glad hund.

Læs også

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

Hunde- og katteejere: Er forskellene virkelig så store?

27-05-2024 14:40, af Anne Cecilie Sohl

Traditionelt set har der været en række opfattelser og stereotyper omkring forskellene mellem hunde- og katteejere. Hundeelskere beskrives ofte som sociale og aktive, mens katteejere anses for at være mere selvstændige og kreative. Men nye data fra Agria Dyreforsikring afslører en fælles tendens blandt kæledyrsejere, der udfordrer disse klassiske opfattelser: De vælger ofte de samme navne til deres firbenede familiemedlemmer.

Hvordan skal hund og kat holde ferie i år?

14-05-2024 14:22, af Anne Cecilie Sohl

Der er i forvejen meget at holde styr på, når hele familien skal holde ferie, og huskelisten bliver ikke kortere, når familien inkluderer et medlem på fire ben. Få gode råd til en kæledyrsvenlig sommerferie her og bliv klogere på, om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie.

Rygning skader også din hund

18-05-2016 14:41, af Tine Luther
Hunde, der lever i rygerhjem, får dårligere helbred.

Nu kan kæledyr også blive MR-scannet

27-06-2019 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som det første private dyrehospital i Danmark tilbyder AniCura Aarhus Dyrehospital nu MR-scanning til smådyr 24 timer i døgnet. Det giver mulighed for mere præcise diagnoser af blandt andet hjernelidelser og skader på centralnervesystemet.

 

Hundens sikre sommer: 8 tips fra dyrlæge

20-04-2023 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En indbydende sø, en sprød majskolbe eller en kølig ispind kan være svært at modstå en varm sommerdag både for mennesker og dyr. Desværre er det også noget, der kan gøre alvorlig skade på hunde og ødelægge deres sommer på et splitsekund, hvis ejeren ikke er vågen. Her lister dyrlæge hos Agria Dyreforsikring en række skader, man kan forebygge, og hvad du bør holde øje med over sommeren

Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Dårlig form kan ødelægge jagtsæsonen for din jagthund

03-09-2018 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Jagt|

Når jagtsæsonen skydes i gang, er det ikke vådeskud og angreb fra vilde dyr, der er de største farer for din jagthund. Mere normalt er det, at hunden får skader på muskler og led. Jagtskader som disse kan forebygges, understreger dyrlæge

Skal din hund med i landsdækkende oplysningskampagne?

03-08-2012 14:31, af Tine Luther
En lang række firmaer/hundeorganisationer, heriblandt Dansk Kennel Klub, er gået sammen om en landsdækkende kampagne, der skal sætte fokus på det at bruge enten refleks eller lys på sin hund, når man går tur med hunden i vintertiden. Hver år koster mangel på lys flere hunde skader eller i værste fald livet, og nogle gange rammes en ejer også af en bil.

Blog: Min hund: En topatlet - Optimer hundens præstation og undgå skader. Del I. Opvarmning.

16-10-2021 13:40, af Karoline Sidelmann Brinch

Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt