Når Dansk Kennel Klubs hundemesse løber af stablen den kommende weekend, bliver det med coronasikkerheden i top, understreger den ansvarlige arrangør, formanden for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg, Wilfred Olsen.
– Sidste år blev vi desværre snydt for den gode oplevelse pga. pandemien. Derfor har vi glædet os ekstrameget til – for første gang i to år - at arrangere en hundemesse for københavnsområdet, forklarer den forventningsfulde arrangør. Han understreger, at selv om danskerne i stor stil har taget imod tilbuddet om corona-vaccinationer og smitten er på retræte, afholdes hundemessen med fokus på sikkerhed for hunde såvel som mennesker.
– Vi har inviteret et stærkt internationalt panel af både deltagere og dommere fra 15 europæiske lande, og selv om det er første større arrangement, vi afholder helt uden restriktioner i to år, har vi som ansvarlige arrangører under planlægningen haft ekstra fokus på at undgå smittespredning og sammenstimlinger, f.eks. ved indgangene og madboderne for at gøre hundemessen coronasikker – også selv om det bliver med deltagelse af mange mennesker fra alle landsdele og andre lande, understreger Wilfred Olsen. Han opfordrer samtidig alle - både besøgende og deltagere – til at holde god afstand og god hygiejne.
Fra fy-ord til fedt ord
I weekenden den 18. og 19. september kan du møde ikke færre end 3.500 hunde af op til 300 forskellige racer til hundesport, opvisninger, konkurrencer og aktiviteter.
Du kan opleve hundenes skønhedskonkurrence, hundeudstillingen, hvor Københavns smukkeste hund bliver kåret. Du kan se dygtige lydighedshunde udføre komplicerede øvelser i hundesportskonkurrencer, ligesom du kan opleve landets dygtigste unge ”juniorhandlere”, der kæmper om at blive udstillingernes bedste i konkurrencer, hvor samarbejdet mellem hund og fører er i fokus. Sidst men ikke mindst kan du møde de engagerede opdrættere, der kan give dig uvurderlig rådgivning om hunderacer, gå på shopping i hundeudstyr og tilbehør og snuse til hundelivet fra første parket.
Selv om en hundeudstilling nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie:
– Jeg vil gerne slå et slag for, at vi ser ordet ”racetænkning” som et fedt ord fremfor som et fyord. Mange opfatter ordet ”race” som negativt og værdiladet, men i dyreverdenen giver det mening: Ønsker jeg mig en ko, der giver meget mælk, vil jeg ikke anskaffe mig kødkvæg – de giver kun lidt mælk, men har store muskler og spiser mere foder. Vil jeg have en hyggepony til min 5-årige, vil jeg heller ikke købe en fuldblods galophest. Sådan er det også med hunderacer – de er alle skabt med forskellige brugsformål for øje. Og ligesom de forskellige hunderacer har forskellige særpræg, har de også forskellige behov. Hvis du sætter dig ind i den enkelte hunderaces ”indholdsfortegnelse” og behov og matcher det med, hvad du kan tilbyde den, er der større sandsynlighed for et lykkeligt samliv. Valg af hunderace med omtanke kan gøre hele forskellen på succes og stress for såvel hund og ejer, understreger Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
I dag står der for alvor jubilæum på udstillingen i Rønne
I disse dage udkommer det nyeste nummer af HUNDEN. Her er lidt om, hvad du kan glæde dig til
Den tyske allrounddommer faldt søndag pladask for en 14 uger gammel boxer, der efter sigende har taget dommerne med storm hele weekenden
Julen banker så hårdt på døren, at det kan give hovedpine. Har du styr på alle gaverne, ellers kan DKK hjælpe dig
Ved Hund i Fokus kunne hundene prøve hundefitness. Noget som man altid kan prøve på Vilhelmsborg
Et stort skulderklap til DKK og udstillingsafdelingens store arbejde
Grundet corona og diverse andre udfordringer har det haltet lidt med at præsentere den nye DKK-medarbejder på Vilhelmsborg. Her får du en introduktion til den hundetossede medarbejder
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.