Når Dansk Kennel Klubs hundemesse løber af stablen den kommende weekend, bliver det med coronasikkerheden i top, understreger den ansvarlige arrangør, formanden for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg, Wilfred Olsen.
– Sidste år blev vi desværre snydt for den gode oplevelse pga. pandemien. Derfor har vi glædet os ekstrameget til – for første gang i to år - at arrangere en hundemesse for københavnsområdet, forklarer den forventningsfulde arrangør. Han understreger, at selv om danskerne i stor stil har taget imod tilbuddet om corona-vaccinationer og smitten er på retræte, afholdes hundemessen med fokus på sikkerhed for hunde såvel som mennesker.
– Vi har inviteret et stærkt internationalt panel af både deltagere og dommere fra 15 europæiske lande, og selv om det er første større arrangement, vi afholder helt uden restriktioner i to år, har vi som ansvarlige arrangører under planlægningen haft ekstra fokus på at undgå smittespredning og sammenstimlinger, f.eks. ved indgangene og madboderne for at gøre hundemessen coronasikker – også selv om det bliver med deltagelse af mange mennesker fra alle landsdele og andre lande, understreger Wilfred Olsen. Han opfordrer samtidig alle - både besøgende og deltagere – til at holde god afstand og god hygiejne.
Fra fy-ord til fedt ord
I weekenden den 18. og 19. september kan du møde ikke færre end 3.500 hunde af op til 300 forskellige racer til hundesport, opvisninger, konkurrencer og aktiviteter.
Du kan opleve hundenes skønhedskonkurrence, hundeudstillingen, hvor Københavns smukkeste hund bliver kåret. Du kan se dygtige lydighedshunde udføre komplicerede øvelser i hundesportskonkurrencer, ligesom du kan opleve landets dygtigste unge ”juniorhandlere”, der kæmper om at blive udstillingernes bedste i konkurrencer, hvor samarbejdet mellem hund og fører er i fokus. Sidst men ikke mindst kan du møde de engagerede opdrættere, der kan give dig uvurderlig rådgivning om hunderacer, gå på shopping i hundeudstyr og tilbehør og snuse til hundelivet fra første parket.
Selv om en hundeudstilling nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie:
– Jeg vil gerne slå et slag for, at vi ser ordet ”racetænkning” som et fedt ord fremfor som et fyord. Mange opfatter ordet ”race” som negativt og værdiladet, men i dyreverdenen giver det mening: Ønsker jeg mig en ko, der giver meget mælk, vil jeg ikke anskaffe mig kødkvæg – de giver kun lidt mælk, men har store muskler og spiser mere foder. Vil jeg have en hyggepony til min 5-årige, vil jeg heller ikke købe en fuldblods galophest. Sådan er det også med hunderacer – de er alle skabt med forskellige brugsformål for øje. Og ligesom de forskellige hunderacer har forskellige særpræg, har de også forskellige behov. Hvis du sætter dig ind i den enkelte hunderaces ”indholdsfortegnelse” og behov og matcher det med, hvad du kan tilbyde den, er der større sandsynlighed for et lykkeligt samliv. Valg af hunderace med omtanke kan gøre hele forskellen på succes og stress for såvel hund og ejer, understreger Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Politihunden Thor og hans fører, Karsten Hav Sørensen, hyldes for deres ekstraordinære indsats ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonder Show i Herning.
Lørdag den 9. november blev årets sidste DKK udstilling, Winter Wonder Show, skudt i gang med masser af smukke hunde og ivrige hundeejere.
Vilhelmsborg summer af hundeliv i denne weekend, og lørdagen er kommet i gang med masser af action ved K9 Biathlon og meget meget mere
Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag.
På Hund i Fokus kan man blandt andet prøve Lure Coursing. Det gjorde den ruhårede gravhund, Ditlev
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.
Nogle vil måske kalde det forbudsbornholm, men der er rigtig gode grunde til denne udstillings lidt skrappere regler
I weekenden afholder Dansk Kennel Klub årets store hunde-event HUND I FOKUS i og omkring Mørkøv Hallen – en aktiv oplevelse for hele familien OG hunden
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund