Når Dansk Kennel Klubs hundemesse løber af stablen den kommende weekend, bliver det med coronasikkerheden i top, understreger den ansvarlige arrangør, formanden for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg, Wilfred Olsen.
– Sidste år blev vi desværre snydt for den gode oplevelse pga. pandemien. Derfor har vi glædet os ekstrameget til – for første gang i to år - at arrangere en hundemesse for københavnsområdet, forklarer den forventningsfulde arrangør. Han understreger, at selv om danskerne i stor stil har taget imod tilbuddet om corona-vaccinationer og smitten er på retræte, afholdes hundemessen med fokus på sikkerhed for hunde såvel som mennesker.
– Vi har inviteret et stærkt internationalt panel af både deltagere og dommere fra 15 europæiske lande, og selv om det er første større arrangement, vi afholder helt uden restriktioner i to år, har vi som ansvarlige arrangører under planlægningen haft ekstra fokus på at undgå smittespredning og sammenstimlinger, f.eks. ved indgangene og madboderne for at gøre hundemessen coronasikker – også selv om det bliver med deltagelse af mange mennesker fra alle landsdele og andre lande, understreger Wilfred Olsen. Han opfordrer samtidig alle - både besøgende og deltagere – til at holde god afstand og god hygiejne.
Fra fy-ord til fedt ord
I weekenden den 18. og 19. september kan du møde ikke færre end 3.500 hunde af op til 300 forskellige racer til hundesport, opvisninger, konkurrencer og aktiviteter.
Du kan opleve hundenes skønhedskonkurrence, hundeudstillingen, hvor Københavns smukkeste hund bliver kåret. Du kan se dygtige lydighedshunde udføre komplicerede øvelser i hundesportskonkurrencer, ligesom du kan opleve landets dygtigste unge ”juniorhandlere”, der kæmper om at blive udstillingernes bedste i konkurrencer, hvor samarbejdet mellem hund og fører er i fokus. Sidst men ikke mindst kan du møde de engagerede opdrættere, der kan give dig uvurderlig rådgivning om hunderacer, gå på shopping i hundeudstyr og tilbehør og snuse til hundelivet fra første parket.
Selv om en hundeudstilling nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie:
– Jeg vil gerne slå et slag for, at vi ser ordet ”racetænkning” som et fedt ord fremfor som et fyord. Mange opfatter ordet ”race” som negativt og værdiladet, men i dyreverdenen giver det mening: Ønsker jeg mig en ko, der giver meget mælk, vil jeg ikke anskaffe mig kødkvæg – de giver kun lidt mælk, men har store muskler og spiser mere foder. Vil jeg have en hyggepony til min 5-årige, vil jeg heller ikke købe en fuldblods galophest. Sådan er det også med hunderacer – de er alle skabt med forskellige brugsformål for øje. Og ligesom de forskellige hunderacer har forskellige særpræg, har de også forskellige behov. Hvis du sætter dig ind i den enkelte hunderaces ”indholdsfortegnelse” og behov og matcher det med, hvad du kan tilbyde den, er der større sandsynlighed for et lykkeligt samliv. Valg af hunderace med omtanke kan gøre hele forskellen på succes og stress for såvel hund og ejer, understreger Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen.
Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel i Dortmund.
Under årets største udstilling i Herning var der stande i alle afskygninger. Mange af dem tilbød behandlinger til din hund, så som kiropraktik, massage, osteopati eller kranio sakral terapi.
Endelig er de her! Billederne fra Nørager har ladet vente på sig, men nu kan du finde dem online.
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Er du i tvivl om, hvad gårsdagens pressemøde betyder for dig og dit hundeliv, så har DKK kigget restriktionerne igennem og skrevet følgende
I dag fylder Incy 13 og et halvt år. Hun tilhører en sjælden race i Danmark og er en af de sidste lovlige hunde i racen
Vinden er svagere, solen er stærkere. Det er varmere i dag end i går. Helidgivis er udstillerne i Dansk Kennel Klub gode til at finde skygge til deres hunde
Sjældent har Store Ring været så smuk som i Herning i år, men hvordan ser der egentlig ud bag Store Ring
Så gik den ikke længere. Regnen har ramt Roskilde, men rygterne vil vide, at tørvejret får overtaget
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel i Dortmund.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.