Glem ikke hunden, når I tager på ferie

20-06-2020 09:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere danskere både lejer og køber sommerhuse i Danmark som aldrig før, nu hvor coronavirus forhindrer dem i at rejse udenlands. Nogle vælger at tage deres firbenede familiemedlem med på sommerferie, mens andre lader Fido blive hjemme. Når familien er afsted, er det vigtigt, at hundens behov stadig bliver opfyldt, og at den ikke føler sig glemt

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen


Solen titter frem fra skyerne, og sommerferien venter lige om hjørnet. De fleste af os skal ganske vist ikke rejse længere sydpå end til Falster i år, men holde ferie skal vi dog. Nu kommer det store spørgsmål for mange familier; Skal hunden med?
Hvis svaret er ‘nej’, er det vigtigt at have gjort sig nogle tanker om, hvordan hunden skal holde ferie, så den også har det godt, mens familien er væk.

— Skal hunden ikke med på den årlige sommertur, er det altafgørende, at den ikke føler sig glemt. Den bør være i godt selskab det meste af tiden, blive fodret korrekt og få sine fysiske og mentale behov dækket gennem daglig aktivering, siger Tine Antvorskov, direktør for Agria Dyreforsikring.

Hun tilføjer, at ligegyldigt hvor hunden befinder sig, mens familien rejser, skal passerne være opmærksomme på hundens helbred i sommervarmen. Hedeslag og dehydrering kan undgås ved at give hunden rigeligt med væske og sørge for skygge. Har hunden sart hud, skal der solcreme til, hvis den er meget ude i de skarpe UV-stråler.
Hvordan skal hunden passes?
Mens familien nyder pausen fra arbejde og skole på ferien, skal hunden passes. Her er et par muligheder:

1. En"dog-sitter"(hundeverdenens svar på en babysitter) er en oplagt løsning.
Har du en ansvarsbevidst ven eller et familiemedlem, kan du overlade hunden til vedkommende, så du kan slappe af og nyde ferien et andet sted i landet. Det vil være det bedste for hunden, hvis dog-sitteren kan flytte midlertidigt ind og overnatter i familiens hus i hundens vante omgivelser. På den måde opretholdes hundens vante omgivelser og rutiner. En lille bonus er at planter kan vandes, og risiko for indbrud mindskes.

 2. Hunden kan også passes hjemme hos dine venner eller familie.
Her er det vigtigt, at forholdene i og udenfor deres hjem er “hunde-venlige”. Det vil for eksempel sige, at haven skal være hegnet godt ind. En hund, der aldrig før har været på grunden, kan ofte finde huller, som haveejeren ikke selv har opdaget. Undersøg derfor, om hegnet er helt tæt, før hunden lukkes ud. Hunden bør ikke lades alene hjemme i det nye hus, da det ikke er sikkert, den er tryg ved at være alene nye steder, selvom den er god til det derhjemme.


3. En tredje løsning kan være at indgå gensidige pasningsaftaler med en anden hundefamilie.
Mød familien til hundetræning eller på gåturen, eller efterspørg en pasningsaftale med en annonce i hundegrupper på Facebook.

4. Hundepensioner er det typiske valg for de fleste hundeejere, og her skal du huske at bestille plads i god tid og undersøge vaccinationskrav.
Der findes mange gode pensioner, men du skal tage de kritiske briller på, da der er stor variation i forholdene på de forskellige pensioner. Det er hundeejerens eget ansvar at kvalitetstjekke stedet, og det kan derfor være en god idé at tage ud og observere forholdene, inden du skal på ferie. Hold øje med:

  • Hygiejnen. Der skal være rent og ryddeligt.
  • Udstyrets standard. Bokse, løbegårde og indhegning af luftearealerne
    skal være i god stand. Der skal være direkte adgang fra de indendørs bokse til en udendørs løbegård, så hunden let kan komme af med sine efterladenskaber.
  • Bemanding. Der skal være tilstrækkeligt voksent personale og evt. unge mennesker, som hjælper med at motionere og lege med hundene. Spørg ind til, hvordan og hvor meget kontakt, de har til hunden i løbet af en dag.
  • Hundeaktiviteter. Aftal aktiviteter med personalet såsom gåture, leg og svømmeture, der i mange tilfælde er ekstra ydelser, man skal betale mere for. Tine fra Agria Dyreforsikring anbefaler at investere i oplevelser, som gør hunden træt og glad i løbet af dagen frem for bøf, leverpostejmadder eller andet, pensionen måtte have på "menu-kortet".

Læs også

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Fra HUNDEN: Spontane ferier i udlandet med flere hunde - kan man det?

06-06-2025 07:02, af Berit Bilde

Ja, det kan sagtens lade sig gøre. I vores familie er vi ikke så gode til at lægge ferieplaner flere måneder forud, så når vi nærmere os ferien, begynder vi at overveje, hvordan vi skal holde den.

Fra HUNDEN: 6600 kilometer gennem Europa

31-05-2025 14:34, af Linn Radsted, stifter af DogCoach

Et af mine største dilemmaer som hundeejer på snart 13. år er at få livet som solo-hundemor til Nemo til at gå op med min passion for at rejse og komme på eventyr. Gennem årene har jeg været heldig både at kunne tage ham med og at have søde og dygtige hundepassere, men efterhånden som Nemo er blevet ældre, mærker jeg også, at han helst vil være hos mig, eller dem han kender bedst, og det gør overvejelserne om at tage af sted endnu større.

ELIN FLENSBORG IN MEMORIAM

28-04-2020 08:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi starter dagen i det triste hjørne med et dødsfald. Her får I Jørgen Hindses mindeord

Manden med hatten fylder rundt

31-08-2017 12:01, af Britt Carlsen

Manden med hatten og de røde bukser. Ham med flødebollerne, og den overfyldte kameravest – kort sagt Jørgen Bak Rasmussen, fotograf og udgiver af magasinet Ridehesten og HUNDEN, fylder 60 år

Hindse satte fut i inspirationsdagene

22-10-2022 11:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend holder DKK inspirationsdage på Kobæk Strand. Klokken 9.00 bød Jørgen Hindse de mange deltagere velkommen

Kursus: Aggressivitet hos hunde

01-08-2011 12:57, af Tine Luther
Etolog Kerstin Malm holder weekendkursus d. 24.-25. september på Blommenslyst Kro om emnet aggressivitet.

Løkke-træf med poter og politisk pause på Rold Gl. Kro

14-06-2025 07:12, af Cecilie Friis Amstrup

1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.

Inspiration og fællesskab ved årets DKK inspirationsdage

23-03-2025 13:15, af Cecilie Friis Amstrup

Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer

Hundene skabte venskab ved morgenbordet

01-05-2025 07:59, af Cecilie Friis Amstrup

Et kroophold i det nordjyske førte til fælles middage og nye bånd mellem to hundefamilier. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Min drøm blev til virkelighed ved VM

04-07-2025 06:30, af Cecilie Friis Amstrup

Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.