Jørgen Hindse fylder 80

05-08-2022 09:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag kan Dansk Kennel Klubs bestyrelsesformand, Jørgen Hindse, fejre sin 80 års fødselsdag - og samtidig kan han fejre noget så unikt som 45 års jubilæum som formand. Vi siger tillykke til formanden og giver dig her et par af højdepunkterne i hans karrierer - i flertal, ja, for han har haft to: En erhvervskarriere og en hobbykarriere - og den sidste er stadig i fuld gang

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

 

Jørgen Hindse, bestyrelsesformand for Dansk Kennel Klub siden 1977, fylder i dag 80 år, og ham kan vi sagtens være stolte af her i Danmark. 

Ikke bare er han et glødende hundemenneske, men han har i den grad også formået at sætte hundedanmark på det internationale hundekort. Med sine 45 år i spidsen for landets største og ældste hundeorganisation har han virkelig sat sit præg på Dansk Kennel Klub. 

Selvom han i dag må siges at træde ind i de voksnes rækker, så er han i den grad still going strong, og han er ikke bange for at tænke i nye baner, når fremtiden for Dansk Kennel Klub skal tegnes. 

Udover den meget flotte karriere som både udstiller, dommer og bestyrelsesformand i hundeverdenen, har han også opnået flotte resultater i det private erhvervsliv. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

 

Et flot arbejdsliv

Jørgen Hindse er uddannet kemilaborant og blev som 23-årig ansat i det tyske Bayer Kemi-ejede selskab, Metzeler A/S i Frederikssund, som producerede polyurethanskum til møbelindustrien. Her tog hans erhvervskarriere fart, idet han gennem en række forfremmelser 19 år senere besad posten som teknisk direktør. Under karrieren i Metzeler var Jørgen Hindse teknisk koordinator for Metzelers europæiske produktion i seks lande; Tyskland, Italien, Spanien, England, Holland og Danmark.

Da Metzeler i 1985 blev solgt til et svensk selskab, søgte Jørgen Hindse nye græsgange og blev i 1986 ansat som administrerende direktør i det norskejede selskab, Sundolitt A/S med hovedsæde i Slangerup og en produktionsenhed i Viborg. 

Slutningen af 1980´erne søgte selskabet  ind på det tyske marked, og med Hindses kendskab til tyske forhold fik man hurtigt fodfæste. I 1993 blev Jørgen Hindse, sideløbende med direktørjobbet i Danmark, Geschäftsführer på selskabets nybyggede fabrik i Goslar i Harzen.

I 2008 trak Jørgen Hindse sig tilbage fra stillingen som administrerende direktør, men forblev i Sundolitt-koncernen som bestyrelsesmedlem og Business Development Director frem til 2015. I den sidste periode varhan desuden i korte perioder direktør i hhv. Sundolitts spanske og svenske selskaber.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

 

Hunde og ridderkors

 Siden 1966 har han haft en glødende interesse for hunde. I de første mange år udelukkende schæferhunde, og næsten fra sin første dag som hundeejer blev han involveret i foreningsarbejde i Schæferhundeklubben, ligesom han fra 1976 til 1981 blev ”Årets opdrætter” af schæferhunde. 

I dag er Jørgen Hindse dommer for flere end 150 hunderacer. Som eksteriørdommer er han flittigt benyttet i ind- og udland, og han har dømt hundeudstillinger i mere end 80 lande og på alle kontinenter.

Også hundeverdenen er international med en verdensomspændende paraplyorganisation, en international sammenslutning af nationale kennelklubber kaldet Fédération Cynologique Internationale (FCI). Den europæiske del af FCI, Europasektionen, der er FCI´s klart største, har Jørgen Hindse været præsident for siden 1991, ligesom han siden 1991 har været en del af FCI´s bestyrelse.

Jørgen Hindse blev i 1997 tildelt Dannebrogordenens Ridderkors.

 

Vi siger stort tillykke til Jørgen Hindse

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Susanne Slot

Læs også

Fødseldag og 40-års jubilæum for formanden

12-09-2017 17:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Fredag den 15. september 2017 fejrer DKK’s formand, Jørgen Hindses, 75-års fødselsdag og 40 år som formand for Dansk Kennel Klub. Derfor er der åbent hus og frokost hos DKK i Solrød Strand den 15. september kl. 12.00 – 15.00

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Bornholm: Nej det var ikke Morten, der vandt

12-08-2022 18:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Øverst på skamlen efter en varm dag i Rønne stod Pi Johanne Rasmussen med hendes Chic Choix Parti Celebris, der ifølge hende er noget nær den perfekte hund

 

Hundens særlige øjenteknik

08-08-2022 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kender du det der lille særlige ryk med øjenbrynet, en hund kan foretage? Her kan du læse lidt om det

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Galaksi ALL OF YOU FOREVER tog lørdagens sejr på Bornholm

13-08-2022 17:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en hed og dejlig dag på Bornholm er slut. I dag gik BIS til Galaksi ALL OF YOU FOREVER

3 gode råd: Undgå problemer mellem børn og hunde

09-08-2022 08:45, af Astrid Holtet

Helt små børn er i øget risiko for at blive bidt af hunde, viser flere studier, men heldigvis er der forholdsregler forældre og hundeejere kan tage, for at undgå sådanne ulykkelige situationer

Rekordmange hunde på solskinsøen

12-08-2022 13:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rigtig mange hunde har fundet vej til udstillingen på Bornholm. Det er svært ikke at blive bjertaget af de mange hunde, det fantastiske vejr og den dejlige solskinsø

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden

Labradoodle skulle aldrig have været opfundet

30-09-2019 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

”Opfinderen” af labradoodle, der er en blanding mellem labrador og puddel, kommer med opsigtsvækkende advarsel om den populære blanding

Må min hund spise blommer og mirabeller?

18-08-2017 16:33, af Anne Ekenberg

Blommerne og mirabeller hænger tungt fra træernes grene og truer med at falde ned i hovedet på de forbipasserende. Er man så heldig at gå tur på en natursti, kan man oven i købet plukker dem og nyde dem med det samme. Og er hunden med, fristes man helt naturligt til også at give sin hund et par stykker af disse sødmefyldte og saftige frugter. Men er det nu en god ide?