Hindse satte fut i inspirationsdagene

22-10-2022 11:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend holder DKK inspirationsdage på Kobæk Strand. Klokken 9.00 bød Jørgen Hindse de mange deltagere velkommen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Det var en særdeles veloplagt formand for DKK's bestyrelse, der lørdag morgen bød velkommen til DKK's inspirationsdage. Foran ham sad de mange deltagere, der netop havde slugt morgenmaden på Kobæk Strand, klar til to dage med læssevis af inspiration. 

Jørgen Hindse fortalte om, hvordan Dansk kennel Klub i sin tid blev startet af jægere. Dengang lød det blandt andet, at om interesse skulle vise sig, kunne man også lave dyrskuer for hunde. Spoler man 125 år frem i tiden, må man sige, at interessen for hundeudstillinger har vist sig at være der. 

Men sådan en åbningstale, der fokuserer på DKK's 125 års historie, kan sagtens være en lidt tør mundfuld at sluge sådan en lørdag morgen. Sådan var det dog langt fra i dette tilfælde, hvor Jørgen Hindse gavmildt delte ud af anekdoter om, hvordan han selv for 45 år siden blev formand for klubben i en tid, hvor der i den grad var krise i Dansk Kennel Klub. 

Netop krise fyldte en del i talen. For i krisetider vil folk gerne have hunde, men hvad så når krisen er økonomisk, som den vi står med mere end det ene ben i lige nu? Vil man så spare på hunden for et par ekstra graders varme i dagligstuen?

Indtil videre tyder det ikke på det, kunne Jørgen Hindse afsløre. Allerede nu er der nemlig over 7000 tilmeldte hunde til udstillingen i Herning, hvilket er mere end der plejer at være på en todages udstilling. 

Næste udstilling bliver Fredericia i februar, og der må det forventes, at krisen for alvor har sat ind, og hvis tilmeldingerne til den udstilling ikke bliver ramt negativt, så mente Jørgen Hindse, at man kunne konkludere, at folk hellere ville fryse lidt om tæerne derhjemme end at undvære udstillinger. 

Det bliver spændende at følge. 

Læs også

God stemning på historisk kredsmøde

23-10-2022 13:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag formiddag var det tid til det årlige kredsmøde, hvor kredsudvalget gjorde rede for året, der er gået og hørte på input fra DKK's kredse

Jens Glavind: Brug det nye sted i Ringsted

23-10-2022 11:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Direktør for Dansk Kennel Klub, Jens Glavind havde en klar opfordring, da han holdt foredrag om fremtiden for DKK

De syv typer af frivillige

23-10-2022 07:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På inspirationsdagene holder Rikke Vils foredrag om fastholdelse af frivillige. Her kan du læse om syv typer af frivillige

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

15 hunde med mider og sår fjernet

12-06-2024 10:02, af Anne Cecilie Sohl

15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

God start i Vejen

14-06-2024 20:50, af Anne Cecilie Sohl

Fredag åbnede DKK ballet til dette års udstilling i Vejen. Dagen bød på både godt vejr, glade hunde og førere. 

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.