Det var en særdeles veloplagt formand for DKK's bestyrelse, der lørdag morgen bød velkommen til DKK's inspirationsdage. Foran ham sad de mange deltagere, der netop havde slugt morgenmaden på Kobæk Strand, klar til to dage med læssevis af inspiration.
Jørgen Hindse fortalte om, hvordan Dansk kennel Klub i sin tid blev startet af jægere. Dengang lød det blandt andet, at om interesse skulle vise sig, kunne man også lave dyrskuer for hunde. Spoler man 125 år frem i tiden, må man sige, at interessen for hundeudstillinger har vist sig at være der.
Men sådan en åbningstale, der fokuserer på DKK's 125 års historie, kan sagtens være en lidt tør mundfuld at sluge sådan en lørdag morgen. Sådan var det dog langt fra i dette tilfælde, hvor Jørgen Hindse gavmildt delte ud af anekdoter om, hvordan han selv for 45 år siden blev formand for klubben i en tid, hvor der i den grad var krise i Dansk Kennel Klub.
Netop krise fyldte en del i talen. For i krisetider vil folk gerne have hunde, men hvad så når krisen er økonomisk, som den vi står med mere end det ene ben i lige nu? Vil man så spare på hunden for et par ekstra graders varme i dagligstuen?
Indtil videre tyder det ikke på det, kunne Jørgen Hindse afsløre. Allerede nu er der nemlig over 7000 tilmeldte hunde til udstillingen i Herning, hvilket er mere end der plejer at være på en todages udstilling.
Næste udstilling bliver Fredericia i februar, og der må det forventes, at krisen for alvor har sat ind, og hvis tilmeldingerne til den udstilling ikke bliver ramt negativt, så mente Jørgen Hindse, at man kunne konkludere, at folk hellere ville fryse lidt om tæerne derhjemme end at undvære udstillinger.
Det bliver spændende at følge.
Søndag formiddag var det tid til det årlige kredsmøde, hvor kredsudvalget gjorde rede for året, der er gået og hørte på input fra DKK's kredse
Direktør for Dansk Kennel Klub, Jens Glavind havde en klar opfordring, da han holdt foredrag om fremtiden for DKK
På inspirationsdagene holder Rikke Vils foredrag om fastholdelse af frivillige. Her kan du læse om syv typer af frivillige
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet