Hindse satte fut i inspirationsdagene

22-10-2022 11:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend holder DKK inspirationsdage på Kobæk Strand. Klokken 9.00 bød Jørgen Hindse de mange deltagere velkommen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Det var en særdeles veloplagt formand for DKK's bestyrelse, der lørdag morgen bød velkommen til DKK's inspirationsdage. Foran ham sad de mange deltagere, der netop havde slugt morgenmaden på Kobæk Strand, klar til to dage med læssevis af inspiration. 

Jørgen Hindse fortalte om, hvordan Dansk kennel Klub i sin tid blev startet af jægere. Dengang lød det blandt andet, at om interesse skulle vise sig, kunne man også lave dyrskuer for hunde. Spoler man 125 år frem i tiden, må man sige, at interessen for hundeudstillinger har vist sig at være der. 

Men sådan en åbningstale, der fokuserer på DKK's 125 års historie, kan sagtens være en lidt tør mundfuld at sluge sådan en lørdag morgen. Sådan var det dog langt fra i dette tilfælde, hvor Jørgen Hindse gavmildt delte ud af anekdoter om, hvordan han selv for 45 år siden blev formand for klubben i en tid, hvor der i den grad var krise i Dansk Kennel Klub. 

Netop krise fyldte en del i talen. For i krisetider vil folk gerne have hunde, men hvad så når krisen er økonomisk, som den vi står med mere end det ene ben i lige nu? Vil man så spare på hunden for et par ekstra graders varme i dagligstuen?

Indtil videre tyder det ikke på det, kunne Jørgen Hindse afsløre. Allerede nu er der nemlig over 7000 tilmeldte hunde til udstillingen i Herning, hvilket er mere end der plejer at være på en todages udstilling. 

Næste udstilling bliver Fredericia i februar, og der må det forventes, at krisen for alvor har sat ind, og hvis tilmeldingerne til den udstilling ikke bliver ramt negativt, så mente Jørgen Hindse, at man kunne konkludere, at folk hellere ville fryse lidt om tæerne derhjemme end at undvære udstillinger. 

Det bliver spændende at følge. 

Læs også

God stemning på historisk kredsmøde

23-10-2022 13:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag formiddag var det tid til det årlige kredsmøde, hvor kredsudvalget gjorde rede for året, der er gået og hørte på input fra DKK's kredse

Jens Glavind: Brug det nye sted i Ringsted

23-10-2022 11:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Direktør for Dansk Kennel Klub, Jens Glavind havde en klar opfordring, da han holdt foredrag om fremtiden for DKK

De syv typer af frivillige

23-10-2022 07:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På inspirationsdagene holder Rikke Vils foredrag om fastholdelse af frivillige. Her kan du læse om syv typer af frivillige

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Vi bekymrer os mere om vores hunde

06-12-2023 11:04, af Anne Cecilie Sohl

Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.