Glæd dig: Julen bringer nyt på hunden.dk

30-11-2018 14:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Næste fredag byder vi på nyt, når fem unge hundemennesker får lov at blogge på hunden.dk. Det kan du følge hver fredag fremover, og du kan møde de fem her

Copyright Ridehesten.com

På hunden.dk har vi store forventninger til vores spændende nyhed, der tager sin start næste fredag. Fremover vil du hver fredag kunne læse nyt fra et ungt hundemenneskes liv. Vi har fået fat på fem særdeles spændende unge mennesker, som glæder sig til at fortælle om deres hverdag.
Vi vil rigtig gerne fortælle om så mange sider af hundelivet som muligt. Derfor er vi rigtig stolte af, at de unge mennesker, som repræsenterer forskellige dele af hundeverdenen, har sagt ja til at blogge for os. Men hvem er de så? Det får du svaret på lige her, hvor de får lov at præsentere sig selv.

 

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Charlotte Laursen

Mit navn er Charlotte Laursen, jeg er 19 år gammel og kommer fra Brande i Midtjylland. Til daglig går jeg i 3.g på Ikast-Brande Gymnasium og har drømmer om, at starte på jurastudiet på Aarhus universitet til sommer. Mit liv handler dog langt fra kun om skole. Jeg er nemlig den stolte ejer af Kennel Gyvellund, et mere end 50 år gammelt opdræt af ruhårede hønsehunde, som jeg har arvet fra min farfar, Arne Laursen. Min store drøm er at lede kennelen videre i samme ånd, som min farfar, men også med nye metoder og tanker for kennelen, som jeg i daglig tale kalder for Team Gyvellund.

Jeg er meget involveret i jagthundesporten, og størstedelen af min fritid bliver brugt sammen med mine hunde på diverse træninger og prøver. Jeg ser ruhåren som en meget alsidig hund, og jeg benytter derfor mine hunde til mange forskellige ting, heriblandt markprøver, efterskudsarbejde, schweiss, udstilling osv.
Jeg mener, at det er vigtigt, at de er dygtige på alle punkter, så hundens alsidighed fremhæves. Dermed ikke sagt at der ikke er discipliner, som jeg foretrækker frem for andre.

Jeg er flittig jæger og har været det, siden jeg var 16 og selvfølgelig bruger jeg også mine hunde til jagt. Faktisk ved jeg ikke noget bedre end at komme ud i naturen med mine hunde og se, at vores hårde arbejde rent faktisk betaler sig. Det er en fantastisk følelse.

Når ikke jeg træner og går på prøver med min egne hunde, så hjælper jeg gerne andre med deres.

 

Copyright Ridehesten.comPrivatfotoFiona Wennberg
Jeg hedder Fiona, og jeg er 14 år. Jeg går ca. 2-3 gange om ugen til agility, og så træner jeg også hjemme i haven. Agility er en sport, som jeg virkelig brænder for. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv og min hund. Hvis jeg prøver noget svært, og det så lykkedes, er det bare det fedeste. Jeg har været på agility landsholdet (voksen-landsholdet) 3 år i træk med min egen hund Thiana. I 2016 var jeg både til VM i Spanien og NM i Norge. At få lov til at løbe holdkonkurrence til et VM som 11-årig i en kæmpestor arena, er en oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. Det var bare så vildt. I år til NM i Finland kom jeg og Thiana på en 6. plads, hvilket jeg er sindssygt stolt af, da det er de 40 bedste i de nordiske lande, som deltager i konkurrencen. Jeg har også deltaget til tre Agility EOJ (European Open Junior) i Slovakiet, Luxemborg og Holland. I Slovakiet vandt jeg og Thiana agilitybanen i kategorien børn mellem (mellem er størrelsen på hunden) og i år i Holland blev jeg og Thiana nummer to på agilitybanen.

Lige nu løber/træner jeg med min egen hund Thiana, og min mors/min hund Saimi. Både jeg og min mor træner, og løber med Saimi.

For et par uger siden løb jeg til et stævne i klasse 3 med både Thiana og Saimi. Man starter i klasse 1, og så rykker man op i klasse 2, og så til sidst klasse 3, og de sværeste baner er i klasse 3. Saimi er meget ung, men alligevel vandt jeg og Saimi en agilitybane og fik vores første agilitycertifikat. Da jeg gik banen, tænkte jeg, at det her er lige en bane for Saimi.
Jeg var virkelig tilfreds med hendes felter, da det er noget, som vi har haft meget fokus på.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Camille Marie Saugmann Ørbæk
I starten af november 2018 blev jeg kåret som årets juniorhandler. Det var en mega fed oplevelse, for at sige det lige ud. På Roskilde udstillingen 2018 vandt jeg juniorhandling alle 3 dage, hvilket selvfølgelig gav mig meget mere blod på tanden, men at gå hen og vinde årets juniorhandler havde jeg ikke troet, jeg ville. Så da jeg søndag i Herning, blev taget ud som en af de 4 der skulle placeres, og så endda blev placeret som nr. 1, var det helt surrealistisk.

Til dagligt går jeg i 1g på Favrskov Gymnasium, og når jeg ikke gør det, bruger jeg enten min tid med venner og veninder ellers træner jeg hunde. Jeg har ingen hunde hjemme, da min mor desværre er allergisk, men så er det heldigt, at jeg kan få lov til at låne en masse dygtige og søde hunde.

Jeg startede med at udstille hunde for 5-6 år siden. Først startede jeg i Corgi klubben, hvor jeg udstillede i barn og hund og derfra har jeg bare holdt fast i udstilling. Jeg elsker dyr, specielt hunde, hvilket også er derfor jeg har holdt fast i udstilling. En af de mange gode oplevelser, jeg har fået fra udstilling, var da jeg var i Norge til Nordisk mesterskab. Jeg fik lov til at repræsentere Danmark, hvilket betød rigtigt meget. Det blev desværre ikke til nogen placering, men en rigtig god oplevelse.

Mange af mine venner og veninder forstår ikke, hvad det er jeg går og laver i min fritid, og jeg er ret sikker på at mange af dem, synes jeg bruger for meget tid på det. For mig er det meget mere end bare at gå med hunde, for mig betyder det rigtig meget, og nok også mere end de går og tror.

Her til marts tager jeg til Crufts i England, for at repræsentere Danmark i juniorhandling. Jeg er rigtig beæret over, at jeg får lov til det og glæder mig utroligt meget

Jeg ser frem til at skrive for hunden, og dele alle mine oplevelser med jer.

 

Copyright Ridehesten.comPrivatfotoKimmie Wolsted
Mit navn er Kimmie Wolsted og jeg bor på Bornholm. Jeg er 13 år og går i 7. klasse. Jeg bor sammen med mine forældre og vores hunde. Med min hund/hunde træner jeg Rally-lydighed og agility. Jeg har min egen hund, Max, og så låner jeg nogle fra min kreds. Jeg træner Rally-lydighed, fordi jeg synes, det er sjovt at lave de forskellige øvelser med hundene, og at man må snakke og rose dem lige så meget man vil. Jeg træner agility fordi jeg elsker, at det aldrig er de samme baner man skal løbe, og at der hele tiden vil være en udfordring man kan få løst og eller lærer noget af. Jeg låner folks hunde for selv at få noget viden om de forskellige hunde, og for at se hvordan de mange hunde er trænet på, og dermed få gode tips til min egen hund.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Cecilie Krarup
Jeg hedder Cecilie Krarup, jeg har nu blogget for HUNDEN i snart halvandet år, hvor folk har kunne følge min hverdag, op- og nedture igennem eventyret. Jeg er 18 år gammel og er netop stoppet som juniorhandler på DKK’s udstillinger.
Igennem 15 år har jeg haft en leg med hundene. De firbenede er ikke kun hunde, men er iblandt mine bedste venner og en kæmpe del af familien. Der er vist ingen tvivl om, at allerede da jeg voksede havde en kærlighed til hundene.

Til hverdag går jeg på Hillerød Handelsgymnasium i 3.g,  og når jeg ikke har gang i opgaver og lektier, går tiden med hundene. For mig er det den bedste måde at bruge fritiden på, og at komme igennem svære tider. De kommer altid med deres logrende haler, når man mest har brug for det.
Da jeg startede som blogger sidste år, havde jeg tre hunde. Desværre har jeg måtte sige farvel begge mine Newfoundlands tæver. I dag har jeg min Kleiner Münsterländer tæve, som jeg viser frem på forskellige shows i både ind- og uland. Vi prøver også at træne til jagt og ellers laver vi sjov og ballade sammen.

Jeg kan nu kigge tilbage på mit juniorhandlereventyr, hvor jeg har opnået mange flotte resultater.
Årets juniorhandler i Newfoundlandklubben 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 og 2016.
I 2016 repræsenterede jeg Danmark til Nordisk Mesterskab og afsluttede 2017 som tredje bedste juniorhandler i Dansk Kennel Klub, hvilket også gjorde jeg stolt kunne repræsentere Danmark til Nordisk Mesterskab. Jeg har derudover opnået placeringer til Sydskånsk Kennelklub mesterskab. Sæsonen 2018 sluttede med en 18. års fødselsdag og anden bedste juniorhandler i Danmark. Det har været stort og har givet mig meget med i min rygsæk igennem årene.
Jeg er startet uddannelsen til DKK ringtræner og glæder mig til at kunne færdiggøre dette. Om lidt sker der noget rigtig vildt i mit liv, som jeg glæder mig til at fortælle meget mere om.
Jeg vil igennem mine blogs fortælle om min hverdag og hvad jeg går og laver med hundene.

Fremover vil disse fem piger skiftes til at skrive et indlæg om ugen på hunden.dk. På den måde tager vi ikke for meget af deres skole- og hundetid

Læs også

BLOG: Sommerferien med hundene var både god og uhyggelig

14-09-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I år gik sommerferien til ødegården i Sverige med mine 3 hunde. Heldigvis deler mine hunde mange af mine interesser, og det er jo nok så vigtigt, hvis ferien skal blive en succes for alle parter. Jeg vil gerne dele nogle af vores oplevelser – gode som chokerende

BLOG: En fantastisk dag med K9-biathlon FOR ALLE.

08-09-2021 12:18, af Karoline Sidelmann Brinch

Lørdag d. 25. august var en dag vi havde ventet på med spænding og glæde. Der var det nemlig tid til K9-biathlon i de skønne omgivelser ved Vilhelmsborg. Et arrangement af Lilleskov Slot som blev lavet ifm. DKKs Hund i fokus

BLOG: Bornholm, Bornholm, Bornholm! Du, min dejlige ferieø

26-08-2021 08:27, af Mona Lindhardt

I foråret lagde jeg vanen tro planer for den kommende sommerferie, med campingvogn og hundeaktiviteter. Jeg har i mange år valgt at afvikle mine ferier i Danmark, primært fordi det bare er så meget nemmere, når mine hunde er mine rejsekammerater. Desuden har Covid 19 begrænset min udlængsel betragteligt

Hund på flugt med ged

02-09-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når en hund forsvinder, er det ofte en hjerteskærende nyhed. Men her er en historie, der heldigvis endte godt, og sjovt

Firbenet skolepatrulje

27-06-2020 09:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi kigger altid efter nye ting, som hunde kan. Derfor spærrer vi gerne øjnene lidt ekstra op, når vi falder over en nyhed om en hund, der kan noget særligt. Det kan Kursha fra Georgien

Ny flot hjemmeside til Dansk Kennel Klub

09-12-2017 08:24, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dansk Kennel Klub har fået en ny hjemmeside med endnu flere skønne billeder af dejlige hunde. Gå på opdagelse og læs om alle fordelene ved at være medlem af DKK

Hund forebygger krigsveterans angstanfald

24-09-2014 14:25, af Tine Luther
Den amerikanske krigsveteran Erick Scott lider efter at have været udsendt til Irak af PTSD (posttraumatisk stresssyndrom). Hans servicehund forudsiger – og lægger dermed en dæmper på de PTSD–relaterede anfald, han til stadighed slås med. Se video om Erick Scott og hans hund via link i denne nyhed.

De satte sig på sejren i Roskilde

02-05-2016 11:29, af Tine Luther
Konkurrencerne ved Dansk Kennel Klubs udstillinger den forgangne weekend sluttede med henholdsvis en svensk og en dansk sejr. Læs mere om vinderhundene i denne nyhed.

80 hunde på rollelisten i norsk reklamefilm

04-12-2013 12:32, af Tine Luther
En iøjnefaldende norsk tv-reklame for hundefoder har ikke mindre en 80 forskellige hunde på rollelisten – fritløbende i store flokke på gader og stræder det meste af tiden. Det er noget af en produktion – se optagelserne, der varer halvandet minut, via linket i denne nyhed.

Hunden.dk søger bloggere

03-09-2020 12:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du vild med hunde, og elsker du at fortælle alle andre om din lidenskab, så skal du nok lige læse denne nyhed

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på svampene. Tre hvalpe aflivet

21-09-2021 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Anicura Odense Dyrehospital har lagt et opslag på Facebook, som i den grad bør give stof til eftertanke

Hvad drømmer hunde om

23-09-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle gange ser det nuttet ud, andre gange bliver man nærmest helt forskrækket, når ens hund spræller i søvne. Men hvad drømmer hunde egentlig om

Spiser din hund sin afføring?

25-09-2021 09:30, af Astrid Gerd Holtet

Nogle hunde spiser deres egen afføring – og det kan være frustrerende for ejerne. Men er det udtryk for unormal adfærd hos hunden eller er der en helt naturlig forklaring? Det har et amerikansk forskerhold undersøgt 

Rottehund angrebet af hvepse

21-09-2021 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom varmen er ved at være forduftet, skal man fortsat passe på hvepse og bier. Det er rottehunden Tinka et godt eksempel på

Kastanjer er giftige for hunde

27-09-2021 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen og Astrid Gerd Holtet

Efteråret er godt i gang, og kastanjerne rammer jorden. De er sjove for børn, men giftige for hunde

Billederne fra Ballerup er online

22-09-2021 11:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Nu kan du se alle billederne fra Ballerup

Rabieshund var fra Tyrkiet

23-09-2021 09:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den hund, der 9. september blev aflivet i Tyskland på grund af rabies, kom fra Tyrkiet, som er et af de lande, hvor rabies er udbredt

 

Se billederne: Søndag i Ballerup

20-09-2021 09:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så blev det mandag. Men sikke en dejlig weekend, vi havde i Ballerup. Her får du lidt billeder

Opsang og popsang til udstillerne

19-09-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom lørdagen i Ballerup var fantastisk, var der hundehår i suppen, der ødelagde en smule af glæden

Velgørenhedsevent for hjemløse hunde rejste over 250.000 kroner

21-09-2021 12:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde