På hunden.dk har vi store forventninger til vores spændende nyhed, der tager sin start næste fredag. Fremover vil du hver fredag kunne læse nyt fra et ungt hundemenneskes liv. Vi har fået fat på fem særdeles spændende unge mennesker, som glæder sig til at fortælle om deres hverdag.
Vi vil rigtig gerne fortælle om så mange sider af hundelivet som muligt. Derfor er vi rigtig stolte af, at de unge mennesker, som repræsenterer forskellige dele af hundeverdenen, har sagt ja til at blogge for os. Men hvem er de så? Det får du svaret på lige her, hvor de får lov at præsentere sig selv.
Charlotte Laursen
Mit navn er Charlotte Laursen, jeg er 19 år gammel og kommer fra Brande i Midtjylland. Til daglig går jeg i 3.g på Ikast-Brande Gymnasium og har drømmer om, at starte på jurastudiet på Aarhus universitet til sommer. Mit liv handler dog langt fra kun om skole. Jeg er nemlig den stolte ejer af Kennel Gyvellund, et mere end 50 år gammelt opdræt af ruhårede hønsehunde, som jeg har arvet fra min farfar, Arne Laursen. Min store drøm er at lede kennelen videre i samme ånd, som min farfar, men også med nye metoder og tanker for kennelen, som jeg i daglig tale kalder for Team Gyvellund.
Jeg er meget involveret i jagthundesporten, og størstedelen af min fritid bliver brugt sammen med mine hunde på diverse træninger og prøver. Jeg ser ruhåren som en meget alsidig hund, og jeg benytter derfor mine hunde til mange forskellige ting, heriblandt markprøver, efterskudsarbejde, schweiss, udstilling osv.
Jeg mener, at det er vigtigt, at de er dygtige på alle punkter, så hundens alsidighed fremhæves. Dermed ikke sagt at der ikke er discipliner, som jeg foretrækker frem for andre.
Jeg er flittig jæger og har været det, siden jeg var 16 og selvfølgelig bruger jeg også mine hunde til jagt. Faktisk ved jeg ikke noget bedre end at komme ud i naturen med mine hunde og se, at vores hårde arbejde rent faktisk betaler sig. Det er en fantastisk følelse.
Når ikke jeg træner og går på prøver med min egne hunde, så hjælper jeg gerne andre med deres.
PrivatfotoFiona Wennberg
Jeg hedder Fiona, og jeg er 14 år. Jeg går ca. 2-3 gange om ugen til agility, og så træner jeg også hjemme i haven. Agility er en sport, som jeg virkelig brænder for. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv og min hund. Hvis jeg prøver noget svært, og det så lykkedes, er det bare det fedeste. Jeg har været på agility landsholdet (voksen-landsholdet) 3 år i træk med min egen hund Thiana. I 2016 var jeg både til VM i Spanien og NM i Norge. At få lov til at løbe holdkonkurrence til et VM som 11-årig i en kæmpestor arena, er en oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. Det var bare så vildt. I år til NM i Finland kom jeg og Thiana på en 6. plads, hvilket jeg er sindssygt stolt af, da det er de 40 bedste i de nordiske lande, som deltager i konkurrencen. Jeg har også deltaget til tre Agility EOJ (European Open Junior) i Slovakiet, Luxemborg og Holland. I Slovakiet vandt jeg og Thiana agilitybanen i kategorien børn mellem (mellem er størrelsen på hunden) og i år i Holland blev jeg og Thiana nummer to på agilitybanen.
Lige nu løber/træner jeg med min egen hund Thiana, og min mors/min hund Saimi. Både jeg og min mor træner, og løber med Saimi.
For et par uger siden løb jeg til et stævne i klasse 3 med både Thiana og Saimi. Man starter i klasse 1, og så rykker man op i klasse 2, og så til sidst klasse 3, og de sværeste baner er i klasse 3. Saimi er meget ung, men alligevel vandt jeg og Saimi en agilitybane og fik vores første agilitycertifikat. Da jeg gik banen, tænkte jeg, at det her er lige en bane for Saimi.
Jeg var virkelig tilfreds med hendes felter, da det er noget, som vi har haft meget fokus på.
Camille Marie Saugmann Ørbæk
I starten af november 2018 blev jeg kåret som årets juniorhandler. Det var en mega fed oplevelse, for at sige det lige ud. På Roskilde udstillingen 2018 vandt jeg juniorhandling alle 3 dage, hvilket selvfølgelig gav mig meget mere blod på tanden, men at gå hen og vinde årets juniorhandler havde jeg ikke troet, jeg ville. Så da jeg søndag i Herning, blev taget ud som en af de 4 der skulle placeres, og så endda blev placeret som nr. 1, var det helt surrealistisk.
Til dagligt går jeg i 1g på Favrskov Gymnasium, og når jeg ikke gør det, bruger jeg enten min tid med venner og veninder ellers træner jeg hunde. Jeg har ingen hunde hjemme, da min mor desværre er allergisk, men så er det heldigt, at jeg kan få lov til at låne en masse dygtige og søde hunde.
Jeg startede med at udstille hunde for 5-6 år siden. Først startede jeg i Corgi klubben, hvor jeg udstillede i barn og hund og derfra har jeg bare holdt fast i udstilling. Jeg elsker dyr, specielt hunde, hvilket også er derfor jeg har holdt fast i udstilling. En af de mange gode oplevelser, jeg har fået fra udstilling, var da jeg var i Norge til Nordisk mesterskab. Jeg fik lov til at repræsentere Danmark, hvilket betød rigtigt meget. Det blev desværre ikke til nogen placering, men en rigtig god oplevelse.
Mange af mine venner og veninder forstår ikke, hvad det er jeg går og laver i min fritid, og jeg er ret sikker på at mange af dem, synes jeg bruger for meget tid på det. For mig er det meget mere end bare at gå med hunde, for mig betyder det rigtig meget, og nok også mere end de går og tror.
Her til marts tager jeg til Crufts i England, for at repræsentere Danmark i juniorhandling. Jeg er rigtig beæret over, at jeg får lov til det og glæder mig utroligt meget
Jeg ser frem til at skrive for hunden, og dele alle mine oplevelser med jer.
PrivatfotoKimmie Wolsted
Mit navn er Kimmie Wolsted og jeg bor på Bornholm. Jeg er 13 år og går i 7. klasse. Jeg bor sammen med mine forældre og vores hunde. Med min hund/hunde træner jeg Rally-lydighed og agility. Jeg har min egen hund, Max, og så låner jeg nogle fra min kreds. Jeg træner Rally-lydighed, fordi jeg synes, det er sjovt at lave de forskellige øvelser med hundene, og at man må snakke og rose dem lige så meget man vil. Jeg træner agility fordi jeg elsker, at det aldrig er de samme baner man skal løbe, og at der hele tiden vil være en udfordring man kan få løst og eller lærer noget af. Jeg låner folks hunde for selv at få noget viden om de forskellige hunde, og for at se hvordan de mange hunde er trænet på, og dermed få gode tips til min egen hund.
Cecilie Krarup
Jeg hedder Cecilie Krarup, jeg har nu blogget for HUNDEN i snart halvandet år, hvor folk har kunne følge min hverdag, op- og nedture igennem eventyret. Jeg er 18 år gammel og er netop stoppet som juniorhandler på DKK’s udstillinger.
Igennem 15 år har jeg haft en leg med hundene. De firbenede er ikke kun hunde, men er iblandt mine bedste venner og en kæmpe del af familien. Der er vist ingen tvivl om, at allerede da jeg voksede havde en kærlighed til hundene.
Til hverdag går jeg på Hillerød Handelsgymnasium i 3.g, og når jeg ikke har gang i opgaver og lektier, går tiden med hundene. For mig er det den bedste måde at bruge fritiden på, og at komme igennem svære tider. De kommer altid med deres logrende haler, når man mest har brug for det.
Da jeg startede som blogger sidste år, havde jeg tre hunde. Desværre har jeg måtte sige farvel begge mine Newfoundlands tæver. I dag har jeg min Kleiner Münsterländer tæve, som jeg viser frem på forskellige shows i både ind- og uland. Vi prøver også at træne til jagt og ellers laver vi sjov og ballade sammen.
Jeg kan nu kigge tilbage på mit juniorhandlereventyr, hvor jeg har opnået mange flotte resultater.
Årets juniorhandler i Newfoundlandklubben 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 og 2016.
I 2016 repræsenterede jeg Danmark til Nordisk Mesterskab og afsluttede 2017 som tredje bedste juniorhandler i Dansk Kennel Klub, hvilket også gjorde jeg stolt kunne repræsentere Danmark til Nordisk Mesterskab. Jeg har derudover opnået placeringer til Sydskånsk Kennelklub mesterskab. Sæsonen 2018 sluttede med en 18. års fødselsdag og anden bedste juniorhandler i Danmark. Det har været stort og har givet mig meget med i min rygsæk igennem årene.
Jeg er startet uddannelsen til DKK ringtræner og glæder mig til at kunne færdiggøre dette. Om lidt sker der noget rigtig vildt i mit liv, som jeg glæder mig til at fortælle meget mere om.
Jeg vil igennem mine blogs fortælle om min hverdag og hvad jeg går og laver med hundene.
Fremover vil disse fem piger skiftes til at skrive et indlæg om ugen på hunden.dk. På den måde tager vi ikke for meget af deres skole- og hundetid
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Alt hvad der sker i USA, kommer før eller siden til Danmark. Det er en mere eller mindre etableret sandhed. Dog er ikke alt, der sker i USA, lige rart – tænk bare på fedmeepidemien blandt hunde – men lige denne nyhed, som blev bragt på den amerikanske kennelklubs hjemmeside, er Hunden.dk nu helt med på.
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Bananen med sin smukke gule farve indbyder i høj grad til at blive spist. Rå oven på ymer, som tørret snack lørdag aften eller i en banankage. VI elsker banan, men er den også en sund frugt for vores hunde?