Vil man klare sig godt på hundeudstillinger, skal man måske overveje at anskaffe sig en hanhund. Der er nemlig større chance for succes på en udstilling, hvis man ejer en hanhund frem for en tæve, viser ny forskning – i hvert fald hvis man stiller op i Australien.
Forskel mellem tæver og hanhunde
Et australsk forskerhold fra Sydney School of Veterinary Science, del af universitet i Sidney, har nemlig undersøgt hvor ofte henholdsvis hanhunde og tæver vinder ved udstillinger og fandt en væsentlig forskel.
Holdet sammenlignede 1080 hunde fordelt på 12 forskellige racer, for at undersøge om der var en forskel på kønnene. De 12 forskellige racer, der var med i studiet inkluderede både almindelige og mere sjældne racer.
Da forskerne undersøgte deres data, fandt de at nærmest lige mange hanhunde og tæver stillede op, men hanhundene vandt langt oftere - faktisk vandt hanhundene mellem 60-80% af gangene.
Hvorfor vinder hanhunde mere?
Hvorfor denne forskel ses, kan studiet ikke give svar på. Forskerne forslår dog, at forklaringen muligvis er at finde i racestandarderne. I stedet for at forskellen skyldes en særlig forkærlighed for hanhunde hos de australske dommere, så kan det måske være at racestandarderne ubevist er beskrevet således at de bedre passer til hanhundene end til tæverne.
KILDE:
Bethany J.Wilson, Alicia J. Kasbarian, Navneet Dhand and Paul D. McGreevy (2018). Battle of the Sexes in Best of Breed: Sex Influences Dogs’ Success in the Show Ring. Animals, 8, 240
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
Fra 1. april til 30. september skal hunden føres i snor, hvis den skal med på stranden. Det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund; for når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Det er ikke altid sjovt for hverken ejer eller hund, hvis hunden bliver køresyg
Dagens afsluttende konkurrence, Best in Show, blev rundet af med en flot præsentation af de 10 gruppevindere.
Forskning fra Newcastle University tyder på, at hunden ligesom mennesket bliver en anelse mere trodsig, når puberteten slår ind
Som eneste dansker er Siri Renée Richter Jungersen i VM-finalen i lydighed, der kører hele dagen i dag
Så er weekendens billeder sorteret, og de er nu lagt ud i vores billedbibliotek
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?