Kina ser nu ud til at omklassificere hunde, så de fremover bliver klassificeret som kæledyr. Det skriver Reuters.
Selvom hunde i flere egne af Kina, opfattes som en delikatesse, udtalte det kinesiske landbrugsministerium onsdag, at hunde ikke længere skal opfattes som husdyr men som kæledyr.
Det gør en stor forskel, idet husdyr er de dyr, man kan opdrætte for at få mad, drikke, pels, fibre eller til medicinsk brug.
— Hvad angår hunde, så har de i takt med stigende dyrevelfærd og samhørighed fået en ny status. Internationalt anses de ikke for husdyr, og det vil de heller ikke blive i Kina, fremgår det af skrivelsen fra det kinesiske ministerium.
I World Animal Protection Danmark glæder direktør Gitte Buchhave sig over udviklingen.
— Det er virkelig positivt, at Kina nu klassificerer hunde som kæledyr. Det kommer til at have stor betydning for millioner af hunde i Kina, siger hun og fortsætter:
— Jeg håber, at det her betyder, at vi en gang for alle får stoppet den groteske industri, der har stået på i alt for mange år, hvor hunde lider helt ekstremt blot for at blive slagtet og spist. Det er på høje tid, at det vanvid stopper.
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
Moon Jae-in, præsident i Sydkorea, vil nu have forbudt spisning af hundekød
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet