Som små hvide vattotter popper dagens 39 coton de tulear op langs ring 4 i Hal A. En af cotonerne er en ganske særlig og bestemt herre på snart seks år. Han hedder cotonbrie I love troubles.
Han er mangedobbelt champion. Han har blandt andet vundet flere titler rundt om i Europa, han er junior verdens- og europavinder, og så har han også vundet på Crufts.
Alligevel er det et år siden, han sidst har været i udstillingsringen, og det er da en ganske særlig grund til.
- Han gad ikke mere, lyder det fra ejer Pernille Schultze.
- Det var tydeligt, at han ikke syntes, det var sjovt at gå inde i ringen, og så skal han heller ikke. Han havde jo alverdens titler, inden han blev fire, og så er det klart, at man bliver lidt træt, uddyber hun.
Inden de skal i ringen er Pernille spændt på, hvordan han vil kalre det, men hun mener, at det er tid til at prøve igen.
- Enten har han lyst eller også har ham ikke. Det må vi jo se. Gider han ikke, så stopper vi naturligvis igen, siger hun, og indrømmer, at det naturligvis har været en svær men naturlig beslutning at holde pause fra udstillingerne.
- Alle vil jo gerne stå med en verdensvinder. Men det skal bare være på hundens præmisser. Gider den ikke, så er der ikke noget at gøre, fastslår hun.
Inde i ringen ser den smukke coton ud til at nyde at være tilbage i rampelyset. Han stiller sig flot an og løber smukt rundt i ringen. Dommer Tamas Jakkel har da også svært ved at placere 1, 2 og 3 i championklassen, men det ender med en flot tredjeplads med CK.
Så en ny titel blev det ikke til i Fredericia, men det ser ud til, at vi igen godt kan vænne os til at se den hvide skønhed i de danske udstillingsringe, og det er vi naturligvis glade for.
Er du træt af at støvsuge hundehår hver dag? Eller lider du af allergi over for hunde? Så er der håb forude. Vi har fundet 10 hunderacer, som næsten ikke fælder, og som er ideelle til dig, der elsker hunde, men ikke hundehår.
Owen Des Fleurs D'Aloes blev bedst i racen hos coton de tulear. Ejer Nemone Lindulf var i den grad en glad vinder
Hvordan påvirker vores personlighed forholdet til vores hund? Det får vi svar på, men også hvordan katte egentlig kommunikerer med os mennesker og meget, meget mere. Femten nye forskningsprojekter får del i de ni millioner svenske kroner (6,4 mio. dkr) Agria og SKKs forskningsfond deler ud i 2022. Her finder vi også et projekt fra Danmark, der ser nærmere på diskusprolaps hos gravhunde og den populære selskabshund coton de tulear
Årets første BIS blev svensk, da sejren gik til gravhunden Örnbergets Eagle Eye, der aldrig har deltaget i en udstilling før
I Neumünster er der i denne weekend hundeudstilling. Hunden.dk er på plads
Søndagens første finale i Store Ring var som sædvanlig juniorhandlernes finale, og her fandt den svenske dommer Mikael Nilsson en meget glad vinder
I denne weekend afholder Agria en digital hundegåtur for alle med hund. Det er gratis at deltage, Dyreværnet får 10 kroner for hver hund, der deltager, så det er bare at komme i gang
Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.