Med en andenplads i avlsklassen, en tredjeplads i opdræt og en tredjeplads i FCI-gruppe 6 tog landets første kuld porcelainehunde sig godt af retterne på hundeudstillingen i Fredericia lørdag.
Selvom hunden er ny i Danmark, har den en lang og drabelige historie i Frankrig, hvor den stammer fra.
– Før i tiden var porcelainehunden et adelsmærke i Frankrig. Men da revolutionen ramte, skulle alt ,der havde noget med adelen at gøre, udslettes. Det gjaldt også porcelainehunden, fortæller opdrætter Michael Allerup Nielsen.
Heldigvis var der nogle enkelte hunde i Schweiz på det tidspunkt, og de fik lov at føre racen videre.
I dag er det en populær hund i især Sydfrankrig, mens den altså er ny i Danmark.
– Jeg har opdrættet gravhunde i 30 år, og fik lyst til at prøve en lidt større hund også. En bekendt havde tidligere snakket varmt om porcelaine, men hun havde ikke anskaffet sig en. Jeg købte en fra det første kuld hvalpe i Sverige, og har så været i Frankrig for at få den parret, lyder det fra Michael Allerup Nielsen, der også bruger hunden som schweisshund.
– Det er jo en jagthund, som driver i kobbel. Det vil sige, at man har 5-7 hunde, som bliver sluppet fri, men den egner sig også rigtig godt som schweisshund, fortæller han.
Michael Allerup Nielsen kalder porcelaine for en venlig og omgængelig hund, men han slår også fast, at det altså er en flokhund, som helst skal bo sammen med andre hunde.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
Ligesom fredag var det en hund med adresse i Sverige, der tog Best in Show lørdag i Vejen
Så er udstillingen i Vejen slut. Vi fik næsten al slags vejr og en fantastisk masse gode hunde. BIS søndag var et bevis på det sidste
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt