Den nye dreng i klassen imponerede

11-02-2018 07:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Første dag på årets første hundeudstilling er vel overstået. Mange hunde blev bedømt i ringene. En af de racer, der klarede sig godt var den nye race i Danmark, porcelaine

Copyright Ridehesten.com
Foto: Bjarke Kirkegaard Nielsen

Med en andenplads i avlsklassen, en tredjeplads i opdræt og en tredjeplads i FCI-gruppe 6 tog landets første kuld porcelainehunde sig godt af retterne på hundeudstillingen i Fredericia lørdag.

Selvom hunden er ny i Danmark, har den en lang og drabelige historie i Frankrig, hvor den stammer fra.

– Før i tiden var porcelainehunden et adelsmærke i Frankrig. Men da revolutionen ramte, skulle alt ,der havde noget med adelen at gøre, udslettes. Det gjaldt også porcelainehunden, fortæller opdrætter Michael Allerup Nielsen.

Heldigvis var der nogle enkelte hunde i Schweiz på det tidspunkt, og de fik lov at føre racen videre.

I dag er det en populær hund i især Sydfrankrig, mens den altså er ny i Danmark.

– Jeg har opdrættet gravhunde i 30 år, og fik lyst til at prøve en lidt større hund også. En bekendt havde tidligere snakket varmt om porcelaine, men hun havde ikke anskaffet sig en. Jeg købte en fra det første kuld hvalpe i Sverige, og har så været i Frankrig for at få den parret, lyder det fra Michael Allerup Nielsen, der også bruger hunden som schweisshund.

Copyright Ridehesten.com
Michael Allerup Nielsen viser stolt videoer og billeder af porccelainhundenes bedrifter i den store ring. Foto: Bjarke Kirkegaard Nielsen

–  Det er jo en jagthund, som driver i kobbel. Det vil sige, at man har 5-7 hunde, som bliver sluppet fri, men den egner sig også rigtig godt som schweisshund, fortæller han.

Michael Allerup Nielsen kalder porcelaine for en venlig og omgængelig hund, men han slår også fast, at det altså er en flokhund, som helst skal bo sammen med andre hunde.

Læs også

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

10 måder din hund er bedre end resten af din familie

14-11-2016 20:21, af Kasper Larsson
Du elsker din familie. Du elsker også din hund. Men hvem vinder egentlig prisen som nummer ét? Vi har samlet nogle argumenter for din firbenede følgesvend

Vinder af Tendea konkurrencen er fundet

27-11-2013 09:47, af Vibe Madsen
Den heldige vinder af konkurrencen om et medlemsskab hos Tendea.dk er fundet.

Fotos af årets DKK-racevindere

15-12-2016 10:41, af Kasper Larsson
Alle ”Årets DKK-racevindere 2016” har mulighed for at få offentliggjort et billede i en racevinderkavalkade i januar-/februarnummeret 2017. Er din hund blevet DKK-racevinder 2016 (DKK-vinder – ikke vinder af en specialklubkonkurrence), og har du ikke fået den fotograferet af HUNDENs fotografer fra Wiegaarden ved en af DKK-udstillingerne, kan du selv indsende et foto. DEADLINE: DEN 2. JANUAR 2017

Læsehunden Molly er hele Danmarks Dyrehelt

06-11-2017 08:44, af Agria Dyreforsikring

Hunden Molly blev i fredags kåret som vinder af kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Molly er en såkaldt “læsehund”, der hjælper børn med læsevanskeligheder til at blive bedre til at læse ved sin blotte tilstedeværelse. Molly og ejeren Lis Welin er fra Odense, men i dagens anledning havde de taget turen til København for at besøge Agria Dyreforsikring og Go’Morgen Danmark 

Vinder af lørdagens DKK-udstilling

05-11-2011 18:50, af Tine Luther
Det blev en langhåret saluki, der løb med sejren på dagens internationale udstilling i Herning.

Glædestårer på førstedagen i Vejen

10-06-2016 20:02, af Kasper Larsson
DKKs internationale udstilling i Vejen er skudt i gang. Fredagens vinder blev whippeten Twyborn Isabelle Riviére, ejet af Sylvia og Bengt Widén fra Sverige.

Nu er den heldige vinder af Henne Petfood konkurrencen fundet

02-06-2014 11:14, af Vibe Madsen
Den heldige vinder af 13,5 kg Kronch Grain Free foder samt 500 ml. Kronch koldpresset lakseolie fra Henne Petfood er nu fundet.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.