Med en andenplads i avlsklassen, en tredjeplads i opdræt og en tredjeplads i FCI-gruppe 6 tog landets første kuld porcelainehunde sig godt af retterne på hundeudstillingen i Fredericia lørdag.
Selvom hunden er ny i Danmark, har den en lang og drabelige historie i Frankrig, hvor den stammer fra.
– Før i tiden var porcelainehunden et adelsmærke i Frankrig. Men da revolutionen ramte, skulle alt ,der havde noget med adelen at gøre, udslettes. Det gjaldt også porcelainehunden, fortæller opdrætter Michael Allerup Nielsen.
Heldigvis var der nogle enkelte hunde i Schweiz på det tidspunkt, og de fik lov at føre racen videre.
I dag er det en populær hund i især Sydfrankrig, mens den altså er ny i Danmark.
– Jeg har opdrættet gravhunde i 30 år, og fik lyst til at prøve en lidt større hund også. En bekendt havde tidligere snakket varmt om porcelaine, men hun havde ikke anskaffet sig en. Jeg købte en fra det første kuld hvalpe i Sverige, og har så været i Frankrig for at få den parret, lyder det fra Michael Allerup Nielsen, der også bruger hunden som schweisshund.
– Det er jo en jagthund, som driver i kobbel. Det vil sige, at man har 5-7 hunde, som bliver sluppet fri, men den egner sig også rigtig godt som schweisshund, fortæller han.
Michael Allerup Nielsen kalder porcelaine for en venlig og omgængelig hund, men han slår også fast, at det altså er en flokhund, som helst skal bo sammen med andre hunde.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
En lang juniorhandlerkonkurrence sluttede kort efter klokken 15 med Frederikke Dalgaard Petersen som vinder
End ikke en verdensomspændende coronakrise har kunnet slå den sjællandske dyretilbehørs- og foderforretning Dyr i Centrum ud af kurs. Virksomheden er nemlig for femte år i træk lykkedes med at skabe kontinuerlig vækst og levere så stærke finansielle resultater, at de nu kåres som Succesvirksomhed 2021. Dyr i Centrum har netop fået overrakt den prestigefyldte erhvervspris
Kennel Sieger's indtog i den grad podiepladserne til dette års Winter Wonder Show i Herning. Og for fjerde gang tog de også titlen som årets opdrætter.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Sikke en dag og sikke en afslutning. Det bliver nok en af de dage, man husker i den danske udstillingsverden
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?