DKK’s brev til FCI

10-07-2017 13:35, af Anne Ekenberg

DKK har her til aften gengivet indholdet af det brev, DKK har sendt til FCI som reaktion på den frygtelige sag fra forrige uge med den radmagre sloughi på en udstilling i Rusland.

Copyright Ridehesten.com

DKK’s brev har været ventet med spænding, men nu er det her, og du kan selvfølgelig læse hele tekstens ordlyd her:

DKK retter henvendelse til FCI ang. myndeudstilling i Rusland

10. juli 2017

I forrige weekend var de sociale medier ved at koge over pga. billeder af forfærdeligt magre mynder, specielt en radmager Shlougi, der var blevet BIR på en myndeudstilling i St Petersborg for kort tid siden.

DKK deler forargelsen, og DKK´s bestyrelse har dags dato rettet henvendelse til FCI om sagen og udbedt os en forklaring på, hvordan noget sådant kan finde sted.

Herunder kan du læse DKK´s henvendelse på dansk og nederst et link til brevet på engelsk, som er sendt til FCI´s bestyrelse:

Til FCI´s bestyrelse,

Dansk Kennel Klubs bestyrelse, et stort antal af vore medlemmer samt vor Myndeklub er oprørte over, at en Shlougi i meget dårlig kondition (stærkt afmagret og tilsyneladende psykisk dårlig) vandt BIR på en myndeudstilling i St. Petersborg for kort tid siden.

Vi kender kun sagen fra de sociale medier, hvor billeder af hunden med al tydelighed viser en hund i meget dårlig forfatning.

Det er Dansk Kennel Klubs opfattelse, at et af FCI`s fornemste formål er at tage vare på hundenes velfærd. I dagligdagen, men specielt ved konkurrencer af enhver art.

Det er derfor skadeligt for FCI og FCI´s medlemslande, når en sådan hund præmieres, for det viser det modsatte af, hvad FCI bør stå for. Mange kennelklubber bruger mange ressourcer på at forbedre racehundenes image i offentligheden, og det kan synes omsonst, når noget sådant  kan finde sted.

DKK beder derfor FCI om at oplyse os om følgende:

1. Hvilke konsekvenser vil det få for den arrangerende klub, at en sådan hund overhovedet får lov at deltage på en udstilling ?

2. Hvilke konsekvenser vil det få for den pågældende dommer, der præmierede hunden som BIR?

3. Hvad kan/ vil FCI gøre af tiltag for at hindre, at noget lignende kan gentage sig?

På DKK´s vegne

Jørgen Hindse

 

Læs også

EDS: Danske racer i DKK European Cup Winner

20-05-2023 11:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag var der danske racer i den udstilling, der kører sideløbende for de racer, der ikke er FCI-godkendt

FCI’s tidligere formand er afgået ved døden

08-07-2022 11:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rafael De Santiago, der var formand for FCI 2013 – 2019 er afgået ved døden. Det skriver FCI på deres hjemmeside

Ingen FCI-arrangementer i Rusland

28-02-2022 10:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

FCI har på et ekstraordinært møde i går besluttet, at der ikke kan afholdes arrangementer med FCI-præmieringer i Rusland fra 1. marts 2022

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.