DKK’s brev har været ventet med spænding, men nu er det her, og du kan selvfølgelig læse hele tekstens ordlyd her:
DKK retter henvendelse til FCI ang. myndeudstilling i Rusland
10. juli 2017
I forrige weekend var de sociale medier ved at koge over pga. billeder af forfærdeligt magre mynder, specielt en radmager Shlougi, der var blevet BIR på en myndeudstilling i St Petersborg for kort tid siden.
DKK deler forargelsen, og DKK´s bestyrelse har dags dato rettet henvendelse til FCI om sagen og udbedt os en forklaring på, hvordan noget sådant kan finde sted.
Herunder kan du læse DKK´s henvendelse på dansk og nederst et link til brevet på engelsk, som er sendt til FCI´s bestyrelse:
Til FCI´s bestyrelse,
Dansk Kennel Klubs bestyrelse, et stort antal af vore medlemmer samt vor Myndeklub er oprørte over, at en Shlougi i meget dårlig kondition (stærkt afmagret og tilsyneladende psykisk dårlig) vandt BIR på en myndeudstilling i St. Petersborg for kort tid siden.
Vi kender kun sagen fra de sociale medier, hvor billeder af hunden med al tydelighed viser en hund i meget dårlig forfatning.
Det er Dansk Kennel Klubs opfattelse, at et af FCI`s fornemste formål er at tage vare på hundenes velfærd. I dagligdagen, men specielt ved konkurrencer af enhver art.
Det er derfor skadeligt for FCI og FCI´s medlemslande, når en sådan hund præmieres, for det viser det modsatte af, hvad FCI bør stå for. Mange kennelklubber bruger mange ressourcer på at forbedre racehundenes image i offentligheden, og det kan synes omsonst, når noget sådant kan finde sted.
DKK beder derfor FCI om at oplyse os om følgende:
1. Hvilke konsekvenser vil det få for den arrangerende klub, at en sådan hund overhovedet får lov at deltage på en udstilling ?
2. Hvilke konsekvenser vil det få for den pågældende dommer, der præmierede hunden som BIR?
3. Hvad kan/ vil FCI gøre af tiltag for at hindre, at noget lignende kan gentage sig?
På DKK´s vegne
Jørgen Hindse
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Fra loyale hyrdehunde og traditionsrige jagthunde til små selskabshunde og elegante mynder – lær om de 10 officielle grupper af hunderacer og deres unikke karaktertræk.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?