Der er mange teorier om, hvorfor, hvornår og hvordan mennesket tæmmede ulvene og gjorde dem til hunde. Nu har finske arkæologer præsenteret en ny og opsigtsvækkende teori. Det skriver Videnskab.dk.
De finske forskere har nemlig fundet beviser på, at menneskene fodrede ulvene med kødrester, da menneskene ikke selv kunne tåle den alt for proteinrige kost.
– Det er første gang, vi har fundet en miljøbestemt forklaring på tæmningen af hunden, siger hovedforfatter Maria Lahtinen til mediet Scientific American. Hun er seniorforsker ved den finske fødevarestyrelse og gæsteforsker ved det finske nationalmuseum.
Perioden mellem 20.000 og 15.000 før vores tidsregning, var den koldeste periode i den sene istid, og især om vinteren måtte menneskene leve af udsultede dyr uden fedt på kroppen. Den kost er farlig for mennesker og kan inden for et par uger give proteinforgiftning. Derfor mener forskerne, at det giver god mening, at menneskene kastede resterne af kødet ud til ulvene.
På den måde blev ulvene afhængige af menneskets hjælp, og med tiden betød det, at ulvene blev til menneskekærlige hunde.
– Personligt tror jeg ikke på, der er en simpel og nem forklaring bag tæmningen af hunden, men vi har brug for at se det fulde billede for at forstå processens kompleksitet, siger Lahtinen om sin egen forskning.
Gider du ikke X-Factor eller Versus lørdag aften, så kan du slå over på DR2 og se hele tre udsendelser om hunde
Vi ved, at hunde er menneskets bedste ven, men nu viser ny forskning også, at de er menneskets ældste ven
Fåreavler har succes med at lade hunde beskytte sine får mod ulve
Et besøg på dyrskuet i Roskilde er et must for mange danske dyrefolk. I weekenden er det igen blevet tid til det traditionsrige skue. Her på hunden.dk glæder vi os over, at også hunden er talstærkt repræsenteret på årets skue
Sat over for en opgave, der kræver samarbejde, klarer ulve sig væsentlig bedre end hunde, viser forskningen
Hundesyge er en alvorlig virussygdom i familie med mæslinger, der blandt andet findes hos hunde, ræve, ulve og mink. Der ses en meget høj dødelighed blandt de hunde, der smittes med den, og den er derfor en af de sygdomme, de fleste danske hunde bliver vaccineret for
I Kroatien er der så stor utilfredshed med ulvebestanden, at der visse steder er startet ulovlig jagt på dyret. Det kan vise sig at være noget af et selvmål
Ulve er langt bedre til at lægge konflikter bag sig og søge forsoning end hunde er, viser ny forskning
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
SECH DKCH NORDV21 Hjohoo’s Yes Hjo Can imponerede endnu en gang i Store ring - denne gang ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Roskilde Dyrskueplads.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt