Der er mange teorier om, hvorfor, hvornår og hvordan mennesket tæmmede ulvene og gjorde dem til hunde. Nu har finske arkæologer præsenteret en ny og opsigtsvækkende teori. Det skriver Videnskab.dk.
De finske forskere har nemlig fundet beviser på, at menneskene fodrede ulvene med kødrester, da menneskene ikke selv kunne tåle den alt for proteinrige kost.
– Det er første gang, vi har fundet en miljøbestemt forklaring på tæmningen af hunden, siger hovedforfatter Maria Lahtinen til mediet Scientific American. Hun er seniorforsker ved den finske fødevarestyrelse og gæsteforsker ved det finske nationalmuseum.
Perioden mellem 20.000 og 15.000 før vores tidsregning, var den koldeste periode i den sene istid, og især om vinteren måtte menneskene leve af udsultede dyr uden fedt på kroppen. Den kost er farlig for mennesker og kan inden for et par uger give proteinforgiftning. Derfor mener forskerne, at det giver god mening, at menneskene kastede resterne af kødet ud til ulvene.
På den måde blev ulvene afhængige af menneskets hjælp, og med tiden betød det, at ulvene blev til menneskekærlige hunde.
– Personligt tror jeg ikke på, der er en simpel og nem forklaring bag tæmningen af hunden, men vi har brug for at se det fulde billede for at forstå processens kompleksitet, siger Lahtinen om sin egen forskning.
Gider du ikke X-Factor eller Versus lørdag aften, så kan du slå over på DR2 og se hele tre udsendelser om hunde
Vi ved, at hunde er menneskets bedste ven, men nu viser ny forskning også, at de er menneskets ældste ven
Visse primater forstår begrebet retfærdighed. Det har forskerne længe vidst. Men nu har forskerne vist, at både ulve og hunde også forstår sig på retfærdighed – ja, faktisk er ulves sans for retfærdighed større end hundes, skriver avisen The Independent på deres hjemmeside.
Hundesyge er en alvorlig virussygdom i familie med mæslinger, der blandt andet findes hos hunde, ræve, ulve og mink. Der ses en meget høj dødelighed blandt de hunde, der smittes med den, og den er derfor en af de sygdomme, de fleste danske hunde bliver vaccineret for
Der er ingen tvivl om, at hunde oprindeligt stammer fra ulve, men hvor tætte er de to dyr i dag? Det er der nogen uenighed om. Nyt forsøg overrasker forsker
Ulve er langt bedre til at lægge konflikter bag sig og søge forsoning end hunde er, viser ny forskning
Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?
Et besøg på dyrskuet i Roskilde er et must for mange danske dyrefolk. I weekenden er det igen blevet tid til det traditionsrige skue. Her på hunden.dk glæder vi os over, at også hunden er talstærkt repræsenteret på årets skue
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.