En ulykkelig, vanskelig og vidunderlig rejse

14-11-2019 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag stod Tina Andersen i Ring 16 på hundeudstillingen med sin coton de tulear, Havana. Inden hun kom dertil, havde hun oplevet skyggesiden af hundeverdenen – af den værste skuffe

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom det ligger en del år tilbage, sidder den frygtelige oplevelse stadig i Tina Andersen, og hun mindes stadig sit første forsøg som hundeejer.

Da hun dengang købte en coton de tulear af en opdrætter i nærheden af Hobro og fik den lille hvalp leveret en fredag eftermiddag, var det alt andet end lykkeligt. Tina havde en brækket fod, så sælger kom med hvalpen.

– Hvalpen virkede lidt trykket, og det blev kun værre. Hun havde opspilet varm mave og græd. Derfor kontaktede vi dyrlægen, som konstaterede, at hun havde orm, og muligvis hjerteorm. Vores piger, ja hele familien var ulykkelig, hvalpen fik behandling for orm, med en aftale om ny konsultation om mandagen, fortæller Tina Andersen.

Efter et meget ubehageligt møde med opdrætteren om søndagen, valgte hun at give hvalpen tilbage til ham.

– Han råbte og skubbede mig, og jeg var rigtig bange for ham.

Efter at have læst bogen ”Hot dog” af Ida Holst, stod det klart for Tina Andersen, at den lille hvalp var fra en hvalpefabrik, som omtales i bogen.

– Det har jeg det rigtig dårligt med i dag, men vi vidste ikke bedre dengang. Vi kunne godt mærke, der var et eller andet galt, men vi var så nye og usikre, at vi valgte at stole på, at manden gav hvalpen det, den havde brug for, lyder det fra Tina.

Familien nåede kun at have hvalpen i halvandet døgn, inden hun blev leveret tilbage, og i dag spøger tankerne om, hvad der blev af den lille hvalp.

Den ulykkelige oplevelse satte dog ikke en stopper for drømmen om en coton de tulear. Efter familien havde sundet sig ovenpå den ulykkelige oplevelse, valgte de at kontakte DKK for at høre, hvor de skulle købe hvalp fra. De blev guidet til en god opdrætter, som viste en helt anden side af det at købe en hvalp.

– Vi fik en masse gode råd, som vi slet ikke havde fået af ham, der havde hvalpefabrikken, og det var bare en rigtig god oplevelse, siger hun.

Den nye hvalp, Frida, voksede op, og lysten til at få hvalpe var stor. Familien gjorde alt det rigtige. De fandt en god han at parre Frida med, og det lykkedes at få to kuld i træk.

Men så skete det, der ikke må ske. Frida blev ved et uheld drægtig endnu en gang, og hun havde således fået tre kuld i træk.

– Jeg var simpelthen så ked af det og flov. Men jeg valgte at kontakte DKK, og fortælle dem det, som det var. De kunne godt se, at det var et uheld, og de hjalp mig af med noget af den dårlige samvittighed. Det samme gjorde opdrætteren af Frida, som stolede på mig, fortæller Tina Andersen, som har valgt at stille sig frem og fortælle historien af en simpel grund:

– Det her sker flere gange, end vi ved. Mange skjuler det bare, fordi de er flove over ikke at have haft styr på hunden. Det var jeg også, men jeg synes, man bliver nødt til at handle og stå ved, at man har begået en fejl, siger hun.

Det tredje kuld, blev et H-kuld. H for hovsa. Hektor, Hermann, Hollie og Havana.

Tina, der i dag både har kennelmærke ”Coton Karma” og opdrætterbevis, stod i søndags med Havana, der i dag er 6 måneder, i Ring 16 i Messe C i Fredericia. Havana fik en god bedømmelse. Særdeles lovende med blandt andet et godt udtryk, et godt hoved og et super temperament.

– Jeg var ikke helt så nervøs, som jeg frygtede, og jeg kunne mærke, at Havana var rolig, så det var en rigtig god oplevelse, fortæller Tina Andersen efter at have været i ringen, jeg får lyst til, at vi to sammen kan blive rigtig dygtige, som alle ”de store”.

Læs også

Dagens Læserfoto: Som et postkort

27-11-2020 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Skulle du sende et postkort hjem fra en ferie med din hund, så kunne det godt se ud som dette fine billede af Tina Hindsdal fra Kirke Hyllinge. Racen er en australsk kelpie

 

Gilpa

Klumme: Hvornår udløber din fødselsattest?

19-11-2020 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Månedens klummeskribent: Tina Brigo-Hansen arbejder i Informationen hos Dansk Kennel Klub og har været hundeejer siden 1985

Mød en chodsky pes var en stor succes

06-08-2020 08:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste weekend blev der holdt mød en chodsky pes på Fyn. Mange mennesker mødte op og gjorde god reklame for racen, vi har snakket med racerepræsentant Tina Bundgaard om arrangementet

Agria uddeler 6,4 millioner til forskning i hund og kat

27-01-2022 15:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvordan påvirker vores personlighed forholdet til vores hund? Det får vi svar på, men også hvordan katte egentlig kommunikerer med os mennesker og meget, meget mere. Femten nye forskningsprojekter får del i de ni millioner svenske kroner (6,4 mio. dkr)  Agria og SKKs forskningsfond deler ud i 2022. Her finder vi også et projekt fra Danmark, der ser nærmere på diskusprolaps hos gravhunde og den populære selskabshund coton de tulear

Foredrag om reproduktion

18-04-2013 09:10, af Tine Luther
Alle er velkomne til fordraget ”Reproduktion, parring og fødsel” – ny viden v/dyrlæge og reproduktionsekspert Kathrine Kirchhoff. Foredraget arrangeres af Coton-gruppen i Klubben for Små Selskabshunde.

Målløs BIR-vinder

13-08-2022 12:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Owen Des Fleurs D'Aloes blev bedst i racen hos coton de tulear. Ejer Nemone Lindulf var i den grad en glad vinder

Bella hjemme i god behold

26-06-2013 08:24, af Maja Golles
Efterlyst coton de tulear er hjemme igen

Foredrag om farvegenetik

18-04-2013 09:08, af Tine Luther
Alle er velkomne til foredrag om farvegenetik ved Dansk Kennel Klubs dyrlæge og genetikforsker Helle Friis Proschowsky. Foredraget arrangeres af Coton-gruppen i Klubben for Små Selskabshunde.

Disse 10 hunderacer fælder (næsten) ikke

26-10-2023 13:34, af Anne Cecilie Sohl

Er du træt af at støvsuge hundehår hver dag? Eller lider du af allergi over for hunde? Så er der håb forude. Vi har fundet 10 hunderacer, som næsten ikke fælder, og som er ideelle til dig, der elsker hunde, men ikke hundehår.

ADVARSEL: Falske hundeannoncer på nettet

28-05-2020 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har fået et tip om, at der florerer falske hundeannoncer på nettet. Derfor gælder det om at være opmærksom og kritisk

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.