Selvom det ligger en del år tilbage, sidder den frygtelige oplevelse stadig i Tina Andersen, og hun mindes stadig sit første forsøg som hundeejer.
Da hun dengang købte en coton de tulear af en opdrætter i nærheden af Hobro og fik den lille hvalp leveret en fredag eftermiddag, var det alt andet end lykkeligt. Tina havde en brækket fod, så sælger kom med hvalpen.
– Hvalpen virkede lidt trykket, og det blev kun værre. Hun havde opspilet varm mave og græd. Derfor kontaktede vi dyrlægen, som konstaterede, at hun havde orm, og muligvis hjerteorm. Vores piger, ja hele familien var ulykkelig, hvalpen fik behandling for orm, med en aftale om ny konsultation om mandagen, fortæller Tina Andersen.
Efter et meget ubehageligt møde med opdrætteren om søndagen, valgte hun at give hvalpen tilbage til ham.
– Han råbte og skubbede mig, og jeg var rigtig bange for ham.
Efter at have læst bogen ”Hot dog” af Ida Holst, stod det klart for Tina Andersen, at den lille hvalp var fra en hvalpefabrik, som omtales i bogen.
– Det har jeg det rigtig dårligt med i dag, men vi vidste ikke bedre dengang. Vi kunne godt mærke, der var et eller andet galt, men vi var så nye og usikre, at vi valgte at stole på, at manden gav hvalpen det, den havde brug for, lyder det fra Tina.
Familien nåede kun at have hvalpen i halvandet døgn, inden hun blev leveret tilbage, og i dag spøger tankerne om, hvad der blev af den lille hvalp.
Den ulykkelige oplevelse satte dog ikke en stopper for drømmen om en coton de tulear. Efter familien havde sundet sig ovenpå den ulykkelige oplevelse, valgte de at kontakte DKK for at høre, hvor de skulle købe hvalp fra. De blev guidet til en god opdrætter, som viste en helt anden side af det at købe en hvalp.
– Vi fik en masse gode råd, som vi slet ikke havde fået af ham, der havde hvalpefabrikken, og det var bare en rigtig god oplevelse, siger hun.
Den nye hvalp, Frida, voksede op, og lysten til at få hvalpe var stor. Familien gjorde alt det rigtige. De fandt en god han at parre Frida med, og det lykkedes at få to kuld i træk.
Men så skete det, der ikke må ske. Frida blev ved et uheld drægtig endnu en gang, og hun havde således fået tre kuld i træk.
– Jeg var simpelthen så ked af det og flov. Men jeg valgte at kontakte DKK, og fortælle dem det, som det var. De kunne godt se, at det var et uheld, og de hjalp mig af med noget af den dårlige samvittighed. Det samme gjorde opdrætteren af Frida, som stolede på mig, fortæller Tina Andersen, som har valgt at stille sig frem og fortælle historien af en simpel grund:
– Det her sker flere gange, end vi ved. Mange skjuler det bare, fordi de er flove over ikke at have haft styr på hunden. Det var jeg også, men jeg synes, man bliver nødt til at handle og stå ved, at man har begået en fejl, siger hun.
Det tredje kuld, blev et H-kuld. H for hovsa. Hektor, Hermann, Hollie og Havana.
Tina, der i dag både har kennelmærke ”Coton Karma” og opdrætterbevis, stod i søndags med Havana, der i dag er 6 måneder, i Ring 16 i Messe C i Fredericia. Havana fik en god bedømmelse. Særdeles lovende med blandt andet et godt udtryk, et godt hoved og et super temperament.
– Jeg var ikke helt så nervøs, som jeg frygtede, og jeg kunne mærke, at Havana var rolig, så det var en rigtig god oplevelse, fortæller Tina Andersen efter at have været i ringen, jeg får lyst til, at vi to sammen kan blive rigtig dygtige, som alle ”de store”.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt.
Skulle du sende et postkort hjem fra en ferie med din hund, så kunne det godt se ud som dette fine billede af Tina Hindsdal fra Kirke Hyllinge. Racen er en australsk kelpie
Hvordan påvirker vores personlighed forholdet til vores hund? Det får vi svar på, men også hvordan katte egentlig kommunikerer med os mennesker og meget, meget mere. Femten nye forskningsprojekter får del i de ni millioner svenske kroner (6,4 mio. dkr) Agria og SKKs forskningsfond deler ud i 2022. Her finder vi også et projekt fra Danmark, der ser nærmere på diskusprolaps hos gravhunde og den populære selskabshund coton de tulear
Coton de tuelar spiller en væsentlig rolle i HUNDEN 10, der udkommer i næste uge. Her er der nemlig portræt af denne race, og derfor pryder racen også forsiden
Vi har fået et tip om, at der florerer falske hundeannoncer på nettet. Derfor gælder det om at være opmærksom og kritisk
Det er tid til endnu en fredagsquiz
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?