Én kvinde gør dagligt en forskel for over 650 hunde på Sri Lanka

19-12-2019 11:43, af Linn Radsted

Endelig kom dagen hvor vi kunne tage forbi Dog Care Clinic og overbringe dem de gode nyheder om indsamlingen. Og glæde og overraskelsen var stor da vi både fortalte om indsamlingen samt donationen af udstyr

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Selv her i 32 graders varme og virak med massevis af hunde som skulle behandles, blev vi mødt af de to supervisorer som tog sig god tid til både rundvisning og til at dele klinikkens historie og baggrund med os på video (så vi kunne dele den med jer)

I alt bor der ca. 240 hunde fast på stedet, som er kæmpestort og udover klinik og operationsstuer, også rummer et hav af løbegårde, huse og indhegninger hvor hundene har masser af plads til at boltre sig på.

Her er opført gennemtænkte rammer, som gør det muligt på en effektiv måde både at behandle og opbevare mange syge og svært krævende hunde.

Desværre er det nemlig sådan her landet, at en syg eller skadet hund ikke er attraktiv at beholde, således bringer de lokale dem til klinikken (fremfor at sætte dem på gaden) som beholder dem og sørger for de får et godt liv.

Det er næsten umuligt at videreadoptere hunde til de lokale for på den måde at give dem nye hjem, så bliver en hund skadet så har den ikke andre muligheder end at blive på stedet resten af livet.

Overalt mødes vi af glade hunde, og de 50 ansatte har god tid til at klappe de enkelte undervejs.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Her er også hunden med underbid, som har en mental lidelse og bedst kan lide at bo på hunden operationsstuen, løbegården med de hunde som er lammede pga. trafikuheld og dagligt skal i svømmingpoolen – kort sagt der plads og hjerterum til hver en snude på Dog Care Clinic.

Hver dag kører centerets fodringsbiler rundt i en radius af 20 km fra klinikken og sørger for at over 400 gadehunde får mad, det er også her at nye hunde samles op, eller de lokale besøges i forbindelse med oplysning om hundehold.

Et helt nyt projekt for ældre lokale på 50+, betyder desuden at de kan tjene penge ved at få en sund hund og give den et fast hjem – på den måde bidrager klinikken også til at skabe bedre kår for de fattigste i området.

Men hvordan er det muligt at skabe et sted som dette? Og hvordan hænger økonomien sammen?

Rent faktisk ejes stedet af en tysk kvinde, nemlig Marina Möbius som for 12 år siden kom til landet som turist og tabte sit hjerte til at redde gadehundene.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Fra at være en lille klinik i en bambushytte er området løbende udvidet og udviklet til i dag at have åben dyrlæge konsultation, operationsstuer, løbegårde, intensiv care og et helt professionelt team af både lokale og europæiske dyrlæger – 70% er finansieret af Marina’s egen virksomhed i Tyskland.   

Og selvom klinikken har mange fine faciliteter, kæmper de dagligt med økonomi og nye udfordringer, derfor er donationer og håndsrækninger fra Europa meget kærkomment.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Med 40 millioner gadehunde på Sri Lanka (som er cirka 5 gange størrelsen af Danmark) så lyder 650 hunde måske ikke af meget.
Men kigger man en hund i øjnene hernede, så er man fuldstændig overbevist om at hver hundeliv tæller, og at klinikken ikke bare redder hunde – men også er et lysende eksempel på hvad et enkelt menneske er i stand til at udrette hvis ønsket og viljen er stærk nok.

Læs også

Nyt online hundefællesskab

18-10-2023 12:32, af Anne Cecilie Sohl

– Helt tilbage siden DogDays i 2019 har vi drømt om at kunne klæde hundeejere endnu bedre på til livet med hund - og endelig er vi klar! Nu lancerer DogCoach et nyt, online univers, nemlig DogCoach Family, som både giver inspiration, samt adgang til at lære af udvalgte eksperter indenfor alle områder af livet med hund, fortæller Founder af DogCoach, Linn Radsted.

DogCoach - nu at finde hos udvalgte Maxi Zoo butikker

17-05-2023 07:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Helt siden den spæde start i 2016 har Dogcoach været kendt for at skabe hundeluftertøj, der ikke bare ser godt ud, men som også er enormt praktisk og funktionelt. Dogcoach er sat i verden for at gøre livet nemmere for hundeejere

Godt nyt i svære tider

21-03-2020 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse svære tider kan det være dejligt med lidt lyspunkter

STOR JULEKONKURRENCE: Vind med en ven

04-12-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen

Få gratis online hvalpekursus

11-05-2015 13:48, af Tine Luther
Få et gratis online hvalpetræningskursus fra DogCoach når du tegner en hvalpeforsikring hos Dyrekassen Danmark.

Sri Lankas hunde får hjælp fra Dogcoach

06-12-2019 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag drager et team fra Dogcoach til Sri Lanka, hvor de skal hjælpe Dog Care Clinic e. V. med at hjælpe hunde. Her er en lille bøn fra Linn Radsted

STOR JULEKONKURRENCE: Vind med en ven - Uge 3

18-12-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen

Kom til hundefest i Hjallerup 1. oktober

21-09-2022 11:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle sejl er sat til når Susanne og Rasmus Bøgsted, som står bag Tranekærets Foder & Hundeudstyr, efter mere end 5 år på små 40m2 butik, nu slår dørene op for en ny butik på hele 140m2 i Hjallerup

2 dage med vuf i Hillerød

28-05-2018 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I november er der premiere på et helt nyt hundetiltag i FrederiksborgCentret i Hillerød. D. 17-18. november inviteres alle hundeelskere nemlig indenfor til den helt nye Alt til Hund messe, som afvikles sammen med DogCoach.dk

Nej – vi kan ikke redde alle

12-12-2019 08:24, af Linn Radsted

Gadehunde eller herreløse hunde er på verdensplan en kæmpe udfordring.
De fleste af os, har sikkert oplevet en sulten hund tigge mad på en restaurant under ferien, og forsøgt at liste lidt mad ned til den. Udfordringen er bare, at det ikke rigtig løse noget i det store billede. For når vi tager jo hjem fra ferie, og hunden er derefter efterladt til sin egen skæbne igen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.