Dronning Elizabeths død: Farvel til de kongelige corgier

09-09-2022 12:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag døde Dronning Elizabeth. Vi genudgiver denne artikel for at mindes den hundeglade regent:

Søndag den 15. april døde den sidste af Dronning Elisabeths corgier. Hermed blev det til 85 år med den lavbenede hund i det britiske kongehus

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Den britiske Dronning Elizabeth skulle efter flere forlydender netop nu være knust over, at hendes sidste corgi, Willow, er død. Hunden, der blev næsten 15 år, blev aflivet forrige søndag da den var meget syg af kræft.

Dronning Elizabeth stoppede med at avle på corgier i 2002, og i 2015 sagde hun, at grunden til hun var stoppet, var, at hun ikke ville efterlade nogen hunde, når hun selv døde.

Med det sidste farvel til den sidste corgi slutter 85 år med de smukke hunde i det britiske kongehus.

Det hele startede tilbage i 1933, da King George VI, som på det tidspunkt var Hertug af York anskaffede sig corgien Dookie.

Senere kom Jane til. Hun døde i 1944, da hun blev ramt af en bil.

Samme år fik Dronning Elizabeth sin første corgi. Den var en gave til hendes 18-års fødselsdag. Corgien hed Susan og er formoder til alle dronningens mere end 30 corgier. Netop afdøde Willow var 14 generation af corgier fra Susan.

Susan blev en nær fortrolig af dronningen og en kær ven. Således siges det, at hun endda havde hunden med på sin bryllupsrejse med Prins Philip i 1947.

Susan døde i 1959.

Siden er det som sagt blevet til mere end 30 corgier gennem årene. De mange hunde har gennem årene skabt sig overskrifter på godt og ondt i den britiske presse.

Både prinserne William og Harry har udtalt i interviews, at Elizabeths hunde var meget gøende, og Prins William udtrykte undren over, at hun overhovedet kunne holde larmen ud.

 

Hunden bider
Allerede i de første år med corgihunde i det britiske kongehus, lærte de ansatte, at man skulle passe lidt på. Hunden Susan skulle efter sigende have bidt 4 medarbejder herunder den royale uroptrækker.

I 1954 bed en af corgierne en garder, noget som vi ikke er helt ukendte med her i Danmark. I 1968 blev det for meget for det britiske parlament, da en af hundene bed en postmedarbejder. Parlamentet bad kongehuset om at sætte skilte op, hvor der stod, at man skulle passe på hundene.

Dronning Elizabeth er også selv blevet bidt et par gange, ligesom en chauffør også har fået en smagsprøve på corgiernes gode tænder.

I 1999 var det corgierne, der stod for tur. En tjener mente åbenbart, at de skulle tage det lidt roligt. I hvert fald blev han beskyldt for at have puttet whisky og gin i hundeskålene. Tjeneren blev derefter degraderet.

Selvom den sidste corgi nu er død, er det ikke slut med hunde i det britiske kongehus. Elizabeth har stadig et par såkaldte dorgier, som er krydsninger mellem gravhunde og corgier.  

Læs også

Ny DKK-opdrættet hund i Kongehuset

20-08-2019 11:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens vi andre har nydt solens varme stråler har D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie fået ny hund

England: Betjent skal opklare hundetyverier

14-03-2021 09:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Nottinghamshire i England har politiet udnævnt en betjent til at have særligt ansvar for hundetyverier. Der sker efter en dramatisk stigning i antallet af sager

Ulovlig rævejagt med hunde

22-02-2015 10:13, af Nina Marie Villadsen
Jagt|
10 år efter at rævejagt med hund blev forbudt i England, skaber emnet fortsat røre – særligt da nogle entusiaster fortsætter traditionen trods forbuddet

Kloning af hund

11-04-2014 14:32, af Tine Luther
En engelsk kvinde har – som den første i England – fået klonet sin hund. Kloningen var præmien i en konkurrence.

Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Britisk politi fandt 83 stjålne hunde

24-03-2021 15:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ved byen Ipswich i det østlige England har politiet fundet 83 hunde sammen med to mænd og tre kvinder, der mistænkes for at have stjålet hundene

Vil gå rundt om England med hund for at samle penge til velgørende formål

02-08-2012 14:50, af Tine Luther
En englænder planlægger at spadsere rundt på hele Englands kyst med sin schæferhund. Målet er at indsamle store summer til to velgørende organisationer – en for børn og en for dyr.

Dronning Elizabeth i dyb sorg

19-05-2021 15:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den hundeglade Dronning Elizabeth har netop mistet en af sine hunde. En hund, der kun var fem måneder gammel og som havde en særlig betydning for monarken

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt