Langthundeliv.dk er mødestedet for alle, der vil vide, hvordan de bedst holder deres hund sund, rask og glad - fra hvalp til senior. Man kan læse om en langt række sygdomme og deres behandling, om pleje, motion, kost, om hvalpetiden, vaccinationer, rejser med hund og meget mere. Man kan også tjekke sin hunds sundhed samt få tips om symptomer, man skal holde øje med, så man kan kontakte sin dyrlæge og gøre noget ved eventuelle sygdomme i tide. Alt sammen nemt og overskueligt at finde rundt i.
Opdag sygdomme i tide
Formålet med siden er, at få hundeejere til at blive ekstra opmærksomme på deres hunds helbred og velbefindende. For jo tidligere man opdager symptomer på en måske farlig sygdom, desto større er chancerne for, at den kan behandles uden mén for hunden.
Og rent faktisk går alt for mange hunde rundt med en sygdom, der påvirker deres livskvalitet dagligt. F.eks. begyndende gigt, infektioner, tandproblemer, fordøjelsesproblemer, mider eller andet, der både er stærkt generende og på sigt kan udvikle sig til en mere farlig tilstand.
Muslinger mod gigt
Den nye website rummer mange informationer, man ikke lige finder andre steder, og det handler ikke om sygdomme det hele. Der er også fyldige afsnit om, hvordan man plejer sin hund fra øre til pote, hvordan man bedst passer sin hvalp, gode tips til, hvordan man holder sin hund i form, tips om foder og en masse vigtig viden om, hvordan man passer ekstra godt på sin seniorhund. Også rejser med hund, som bliver stadig mere populært, har fået helt sit eget afsnit.
Når man klikker rundt på siden, er der i det hele taget masser af interessant viden undervejs. F.eks. opdager man, at en særlig grønlæbet musling fra New Zealand kan være med til at forebygge gigt, da den indeholder stoffer, som kan gavne leddene i forbindelse med kosttilskud. Man kan få at vide, hvor mange gange ens hund bør trække vejret i minuttet, når den er rask, hvordan man passer på sin hunds poter i vintervejr, hvad hundesvømning er godt for, hvor lopper lever og meget mere. Underholdende, men også vigtigt.
Man skal ikke lege dyrlæge
Meningen med websiden er naturligvis ikke, at man som hundeejer selv skal kunne stille diagnose og lege dyrlæge. Til gengæld får man den nødvendige viden og de rigtige værktøjer til at læse sin hunds signaler – også de helt små – så man kan gå til dyrlægen, hvis man har mistanke om sygdom.
Bag hjemmesiden står Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics. Som producent af medicin og kosttilskud til hunde, katte og mange andre dyr har virksomheden naturligvis en interesse i websitet. Men først og fremmest et ønske om at give hunde og hundeejere så mange gode og sunde år sammen som muligt. Som besøgende vil du næppe bemærke afsenderen. Til gengæld vil du helt sikkert komme ud med mere viden om, hvordan du kan styrke din hunds helbred og livskvalitet.
Rafael De Santiago, der var formand for FCI 2013 – 2019 er afgået ved døden. Det skriver FCI på deres hjemmeside
Vi vil så gerne lave den bedst mulige hjemmeside med hundenyheder. Derfor har vi brug for jeres hjælp. Deltager du i spørgeskemaundersøgelsen, er du med i konkurrencen om at vinde et eksemplar af Retrieverbogen af Lotte Evers
På Mattilsynets hjemmeside kan man se, hvilke områder de syge hunde kommer fra. Et overblik tegner et billede af, at der er tilfælde i det meste af Norge
Anicura i Norge melder om, at der ikke har været nye dødsfald i Norge, men man tager stadig situationen meget alvorligt
Hjemmet bør være et sikkert sted for både to- og firbenede, men en almindelig dansk husholdning byder på en række muligheder for alvorlige forgiftninger, som du bør være opmærksom på
SCT. Jørgensbjerg Dyreklinik i Kalundborg advarer om, at der er udbrud af Parvovirus i området
For tre år siden blev Marianne Teglborg diagnosticeret med brystkræft. Alligevel underviser hun i ringtræning hver uge, fordi samværet med hundene og hundeejerne giver hende et liv væk fra sygdommen. De sidste to år har næsten hele ringtræningsholdet deltaget i Stafet For Livet og samlet penge ind til Kræftens Bekæmpelse
Endokardiose, eller myxomatøs mitral valvulær sygdom, er en tilstand i hundens hjerteklapper. Sygdommen er arvelig, men symptomerne ses først senere i livet, og kan i værste fald ende i hjertesvigt.
De norske myndigheder kommer tættere på en forklaring på den mystiske sygdom, og fødevarestyrelsen bekræfter, at der ikke er tilfælde af sygdommen i Danmark
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.