Mørket er ved at lægge sig over Danmark, og de lyse timer bliver færre og færre – men selvom mørke kan give en lyst til at blive inden døre, så skal hundene luftes alligevel.
Når vi bevæger os ud i skumring eller mørke, er vi i større risiko for at komme galt afsted i trafikken, men der er heldigvis flere ting, vi kan gøre for at blive mere synlige.
1. Brug pangfarver
På grå regnvejrsdage hvor lyset er sparsomt, også i dagtimerne, eller ved skumringstid inden solen helt er gået ned, kan kraftige neonfarver hjælpe til at gøre dig mere synlig. En pang-farvet jakke eller et par neonfarvede bukser fanger lettere bilisternes opmærksomhed, end mørke eller afdæmpende farver. Forskning fra Aalborg Universitet og Trygfonden viser, at risikoen for at blive ramt i trafikken falder med op til 48%, hvis du har kraftigt farvet tøj på.
2. Brug reflekser
Reflekser gør dig markant mere synlig i skumring og i mørke, og med en godkendt refleks kan du ses på 140 meters afstand. Ifølge det Transportøkonomiske Institut i Norge, nedsætter det risikoen for at blive påkørt med omkring 85%.
3. Brug lys
Lygter er en effektiv måde at blive set på, hvis de placeres rigtigt. Der findes et væld af lygter i forskellige udformninger og typer, der kan hjælpe med at gøre både dig og din hund mere synlig i trafikken. Med en lygte, der har samme lysstyrke som en godkendt cykellygte, kan du ses på minimum 300 meters afstand.
Kilde:
www.trygfonden.dk
Den sidste søndag i oktober skifter vi fra sommertid til vintertid, men allerede nu er det mørkt morgen og aften. Synlighed i trafikken er derfor ekstra vigtig – også for de bløde trafikanter på fire ben, som kan være ekstra udsatte.
København d. 7. juni 2023: Når den danske hundepasningsvirksomhed Dogley fusionerer med europæiske Gudog, vil også en ny app se dagens lys. Den vil fremover gøre brugeroplevelsen endnu bedre, og samtidigt gøre det nemmere at nå ud til de 7,5 millioner mennesker med husdyr i Norden
Hvad skal du lave i weekenden 28. og 29. maj? Du kunne bruge weekenden på Lilleskov Slot ved Give
Ane Andersen træner og konkurrerer i rally og lydighed med sin golden retriever Aqua, selvom hun sidder i kørestol. Nu er de udtaget til at konkurrere om årets hund i rally øvet
Det er valentinsdag i dag, så lad os fylde hunden.dk med kærlighed
Et stigende antal danskere betragter sig i højere grad som "kæledyrsforældre” frem for ejere og sætter en ære i at give deres dyr det allerbedste, livet har at tilbyde. Men det, vi mennesker nyder mest i livet, er ikke nødvendigvis det samme som det, din hund sætter pris på. Agria guider, så du undgår at misforstå din hunds behov og retter fokus mod det, den har brug for.
Så er der godt nyt, for fra 1. oktober må hunden igen løbe frit på stranden. Hvis din hund ikke er så vild med at bade, kan den godt lære det, hvis du træner den rigtigt
30. november gik Nathalie Sandra Brandt tur med sin hund i en hundeskov. Det endte dog rigtig galt
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.
Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.
Bichon havanaiseren Tesla har sat poteaftryk langt ud over sin lille størrelse både som lydighedsstjerne, certificeret servicehund og elsket følgesvend i hverdagen. Hun er en sand ener, der mestrer alt fra dog dancing til plejehjemsbesøg og altid med en logrende hale.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet