Mørket er ved at lægge sig over Danmark, og de lyse timer bliver færre og færre – men selvom mørke kan give en lyst til at blive inden døre, så skal hundene luftes alligevel.
Når vi bevæger os ud i skumring eller mørke, er vi i større risiko for at komme galt afsted i trafikken, men der er heldigvis flere ting, vi kan gøre for at blive mere synlige.
1. Brug pangfarver
På grå regnvejrsdage hvor lyset er sparsomt, også i dagtimerne, eller ved skumringstid inden solen helt er gået ned, kan kraftige neonfarver hjælpe til at gøre dig mere synlig. En pang-farvet jakke eller et par neonfarvede bukser fanger lettere bilisternes opmærksomhed, end mørke eller afdæmpende farver. Forskning fra Aalborg Universitet og Trygfonden viser, at risikoen for at blive ramt i trafikken falder med op til 48%, hvis du har kraftigt farvet tøj på.
2. Brug reflekser
Reflekser gør dig markant mere synlig i skumring og i mørke, og med en godkendt refleks kan du ses på 140 meters afstand. Ifølge det Transportøkonomiske Institut i Norge, nedsætter det risikoen for at blive påkørt med omkring 85%.
3. Brug lys
Lygter er en effektiv måde at blive set på, hvis de placeres rigtigt. Der findes et væld af lygter i forskellige udformninger og typer, der kan hjælpe med at gøre både dig og din hund mere synlig i trafikken. Med en lygte, der har samme lysstyrke som en godkendt cykellygte, kan du ses på minimum 300 meters afstand.
Kilde:
www.trygfonden.dk
Den sidste søndag i oktober skifter vi fra sommertid til vintertid, men allerede nu er det mørkt morgen og aften. Synlighed i trafikken er derfor ekstra vigtig – også for de bløde trafikanter på fire ben, som kan være ekstra udsatte.
København d. 7. juni 2023: Når den danske hundepasningsvirksomhed Dogley fusionerer med europæiske Gudog, vil også en ny app se dagens lys. Den vil fremover gøre brugeroplevelsen endnu bedre, og samtidigt gøre det nemmere at nå ud til de 7,5 millioner mennesker med husdyr i Norden
Hvad skal du lave i weekenden 28. og 29. maj? Du kunne bruge weekenden på Lilleskov Slot ved Give
Hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie giver her et tip til, hvordan man med zoneterapi kan hjælpe hunden af med kløe og lignende
Hydroterapi er når hunden genoptrænes i vand, enten gennem svømmetræning eller ved at gå på et vandløbebånd. Hydroterapi har en masse gode egenskaber og kan hjælpe hunde med mange forskellige typer af problemer
Forskning afslører, at mennesker reagerer med større empati på en hund end på en baby
Snart vokser græsset frem med en vældig fart, og mange hunde kaster sig over de grønne strå. Hunde spiser græs af flere forskellige årsager, og ofte er det ganske problemfrit
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?