Samantha Wolf havde kun haft den 10 uger gamle dværgpinscher Bailey i en uge, da det utænkelige skete. I en legesyg jagt på Samanthas tre katte i sofaen fik den lille hund overbalance og faldt den lange vej fra armlænet til gulvet. Så skreg Bailey!
– Jeg panikkede og var ikke i tvivl, om at hun havde brækket noget, siger Samantha. Hun ringede straks til vagtdyrlægen i håbet om, at dyrlægen kunne komme til hende, da Samantha ikke selv havde kørelejlighed. Dyrlægen forsikrede hende, at de ud fra hundens symptomer kunne vente til dagen efter. I det følgende døgn lå Bailey helt stille, da smerterne forhindrede den i at bevæge sig.
To dyrlægebesøg skulle der til
Dagen efter tog Samantha Bailey til en dyrlæge på det nærliggende dyrehospital og fik hunden tjekket. Dyrlægen der tilså hunden forsøgte at tage et røntgenbillede uden held. De fik kun slørede billede ud af røngtenmaskinen. Han besluttede at intet var brækket, og sendte dem hjem. Frustreret og ked af det, måtte Samantha og Bailey tage hjem med beskeden på snarlig bedring og lidt smertestillende.
Da der dagen efter stadig ingen bedring var at se, besluttede Samantha at tage hunden til sin egen dyrlæge.
– Jeg var sikker på at der måtte være noget brækket, og jeg kunne mærke og se, at hunden havde meget ondt, siger Samantha. Hendes egen dyrlæge var ikke et minut i tvivl om at benet var brækket. Dette kunne de nye røntgenbilleder bekræfte. Hundens højre bagben var knækket midt over i et ukompliceret brud.
Den lille figther er på benene igen
Samantha ringede til det første dyrehospital for at fortælle dem om hændelsen. Sekretæren som Samantha snakkede med kunne sagtens forstå hendes frustration over hundens første behandling og viderestillede hende til direktøren. Han var ligeledes chokeret over fejlen og lovede straks at snakke med den dyrlæge der havde tilset hunden. Dyrehospitalet tilbød derefter at varetage behandlingen til halv pris, og besluttede efter korrespondance med Samanthas egen dyrlæge, at det bedste ville være at operere hunden. Efter nøje overvejelse besluttede Samantha sig for at tage imod tilbuddet. Hermed blev den lille dværgpinscher altså opereret tre dage efter det over én meter lange fald fra sofaen. Der blev indopereret en lille plade i Baileys højre bagben, som kan side der resten af Baileys liv. Bruddet sad midt på knoglen, og pladen vil derfor ikke kunne forstyrre Baileys vækst.
I dag, fem dage efter den vellykkede operationen har den lille hund det allerede meget bedre.
– Hun er ved godt mod. Hun hopper rundt på alle fire ben og er glad og leger, siger Samantha. Bailey skal fortsat have smertestillende i tre uger og vil om cirka fire uger være helt rask.
Engelsk turist på Bali flygtede fra hund og endte med et brækket ben i en dyb brønd
Hunden.dk fulgte dyrlæge Sofie Flagstad fra Familiedyrlægerne en dag på job, og her tumlede syv skønne hvalpe ind på klinikken for at få et sundhedstjek og blive basisvaccineret og chipmærket, så de er helt klar til at blive hentet af deres nye ejere. Se video fra konsultationen her:
Fem gode råd til hvordan du håndterer dyrlægeskræk hos din hund
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.
Et sandt drama har den sidste uge udspillet sig på Dronninglund Dyrekliniks facebookside. Heldigvis er det et af den slags dramaer med en lykkelig slutning
Pemphigus er en autoimmun sygdom i hundens hud, hvor kroppen angriber sig selv og forårsager alvorlig skade
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Grøntsager kan være et sundt supplement til hundens kost, men hvilke er sikre, og hvilke bør undgås?
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet