Samantha Wolf havde kun haft den 10 uger gamle dværgpinscher Bailey i en uge, da det utænkelige skete. I en legesyg jagt på Samanthas tre katte i sofaen fik den lille hund overbalance og faldt den lange vej fra armlænet til gulvet. Så skreg Bailey!
– Jeg panikkede og var ikke i tvivl, om at hun havde brækket noget, siger Samantha. Hun ringede straks til vagtdyrlægen i håbet om, at dyrlægen kunne komme til hende, da Samantha ikke selv havde kørelejlighed. Dyrlægen forsikrede hende, at de ud fra hundens symptomer kunne vente til dagen efter. I det følgende døgn lå Bailey helt stille, da smerterne forhindrede den i at bevæge sig.
To dyrlægebesøg skulle der til
Dagen efter tog Samantha Bailey til en dyrlæge på det nærliggende dyrehospital og fik hunden tjekket. Dyrlægen der tilså hunden forsøgte at tage et røntgenbillede uden held. De fik kun slørede billede ud af røngtenmaskinen. Han besluttede at intet var brækket, og sendte dem hjem. Frustreret og ked af det, måtte Samantha og Bailey tage hjem med beskeden på snarlig bedring og lidt smertestillende.
Da der dagen efter stadig ingen bedring var at se, besluttede Samantha at tage hunden til sin egen dyrlæge.
– Jeg var sikker på at der måtte være noget brækket, og jeg kunne mærke og se, at hunden havde meget ondt, siger Samantha. Hendes egen dyrlæge var ikke et minut i tvivl om at benet var brækket. Dette kunne de nye røntgenbilleder bekræfte. Hundens højre bagben var knækket midt over i et ukompliceret brud.
Den lille figther er på benene igen
Samantha ringede til det første dyrehospital for at fortælle dem om hændelsen. Sekretæren som Samantha snakkede med kunne sagtens forstå hendes frustration over hundens første behandling og viderestillede hende til direktøren. Han var ligeledes chokeret over fejlen og lovede straks at snakke med den dyrlæge der havde tilset hunden. Dyrehospitalet tilbød derefter at varetage behandlingen til halv pris, og besluttede efter korrespondance med Samanthas egen dyrlæge, at det bedste ville være at operere hunden. Efter nøje overvejelse besluttede Samantha sig for at tage imod tilbuddet. Hermed blev den lille dværgpinscher altså opereret tre dage efter det over én meter lange fald fra sofaen. Der blev indopereret en lille plade i Baileys højre bagben, som kan side der resten af Baileys liv. Bruddet sad midt på knoglen, og pladen vil derfor ikke kunne forstyrre Baileys vækst.
I dag, fem dage efter den vellykkede operationen har den lille hund det allerede meget bedre.
– Hun er ved godt mod. Hun hopper rundt på alle fire ben og er glad og leger, siger Samantha. Bailey skal fortsat have smertestillende i tre uger og vil om cirka fire uger være helt rask.
Engelsk turist på Bali flygtede fra hund og endte med et brækket ben i en dyb brønd
Kvinde har skrevet læserbrev om hendes oplevelser, da hendes hund fik kræft og døde
Den kolde vintertid, hvor mange må vænne sig til kølige gåture, når familiens firbenede medlemmer skal luftes, har meldt sin ankomst. Hvis ikke man som hundeejer er ekstra opmærksom i denne tid, kan de lave temperaturer resultere i ømme poter og i værste fald mere alvorlige kuldeskader
Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag
De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.
Scanvet har udgivet en ny serie af produkter, som hjælper hunde og katte med uro i maven til at genvinde roen. Diapaste og Diapro PLUS hedder de to produkter, som begge fås hos dyrlægen. Hunden.dk har snakket med dyrlæge Ann Cecilie Larsen fra Scanvet.
Hvad skal du holde øje med, hvis din hund kommer hjem fra dyrlægen med en forbinding
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.