Dag 2 af holdkonkurrencen i agility ved VM i Kristianstad startede med store forhåbninger til det store hold. Holdet lå på en 12. plads efter førstedagen springløb, og erfaringerne siger, at alt kan ske, når holdet er fejlfrit efter førstedagen
Men det ville ikke lige lykkes for det danske hold, og drømmen om en top placering eller tæt på denne forsvandt, da holdet måtte indkassere to gange disk og to løb med 5 fejl. Havde vi kunne holde stilen med de “planlagte” fejlfrie løb, så havde holdet været verdensmestre nu.
Verdensmester for store hold blev Belgien med 5 fejl, med Rusland på 2. pladsen, og de havde 10 fejl, og på 3. pladsen kom Finland med 10 fejl plus tidsfejl. Så den gode gamle taktik med 2 x 3 fejlfrie løb, havde virket her.
For både mellem hundene og de små hunde ødelagde torsdagens spring forhåbningerne om placeringer, da mellem hundene havde 3 disk med, og de små 2 disk. Mellem hundenes agilitybane var visse steder ren gambling, og ikke lige en bane, der passede de danske hunde. Så det blev til disk til alle fire ekvipager.
De små hunde valgte at tage revanche, og åbnede konkurrencen med 3 flotte fejlfrie løb.
Nu er alle klar til de individuelle konkurrencer, som starter i dag.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Regnvåde baner var en udfordring for ekvipagerne ved de Nordiske Mesterskaber i agility, som blev afholdt i Aarhus i weekenden
Lørdag blev DM i agility for små og mellem hunde afgjort. En der ikke havde heldet med sig, var vinderen fra 2019 Fiona Wennberg
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet