For mennesker kan vindruer og rosiner være en lækker og sund spise, men for hunde er de små runde frugter giftige. I værste fald kan indtagelse ende i et dødeligt nyresvigt.
Hvilket giftstof der er årsag til forgiftning vides endnu ikke – og man har derfor heller ikke kunnet klarlægge præcist, hvad der sker, når hunden spiser frugten. Derudover virker det til at der er stor forskel på hvor store mængder, der skal til for at give problemer. Nogle hunde skal dog kun indtage ganske små mængder, inden de udvikler livstruende symptomer – og derfor bør man altid holde vindruer og rosiner væk fra sin hund.
Symptomer på forgiftning med rosiner eller vindruer
Blandt de mest almindelige symptomer på forgiftning, forårsaget af vindruer eller rosiner, er:
Hvad skal du gøre, hvis din hund har spist vindruer?
Der findes ikke en egentlig modgift mod en forgiftning som følge af indtag af vindruer eller rosiner. Derfor vil man gerne undgå at giftstoffet kommer fra tarmsystemet og ud i blodet, og derfor skal hunden hurtigt til dyrlægen. Inden for de første par timer kan hunden få et brækmiddel, der får den til at kaste de spiste frugter op igen. Alternativt kan hunden få aktivt kul, der begrænser optaget af giftstoffer fra tarmen. Har hunden først udviklet nyresvigt, kan den kun hjælpes med støttende behandling.
Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.
Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.