Danske Natasha Gjerulff Jensen har nu været verdensmester i agility for små hunde i cirka 24 timer.
– Jeg tror slet ikke, det er gået helt op for mig endnu, lyder det fra den nykårede verdensmester, da hunden.dk fanger hende på en telefon.
Der er ingen tvivl om, at titlen som verdens bedste er kommet noget bag på Natasha, der til dagligt arbejder som fysioterapeut.
– Jamen det er jo første gang hun løber fire fejlfri løb i træk, fortæller hun om hunden, Moviestar, der i den grad løb sig ind i verdenseliten.
Natasha og Moviestar deltog også i holdkonkurrencen, hvor de løb to fejlfri løb og var de bedste på det danske hold.
Mere opmærksom hund
Moviestar er en meget livlig hund, som elsker at løbe og nogle gange går det lidt for stærkt for den lille dame. Men ved verdensmesterskaberne gik hurtighed og koncentration op i en højere enhed.
– Det var som om, hun var mere på mig, som om hun vidste, at det var vigtigt. Jeg var selvfølgelig også mere koncentreret og tændt, og det har hun måske kunnet mærke, lyder det fra Natasha Gjerulff Jensen.
Moviestar valgte altså den helt rette turnering at toppe i, for ikke nok med, at hun løb fire fejlfri løb, så løb hun sig også i top-3 i alle fire løb.
Ydmyge ambitioner
Med Moviestars historik med manglende fejlfri løb, var forventningerne til verdensmesterskabet på ingen måde at blande sig i topstriden.
– Jeg havde på forhånd en forhåbning om et gennemløb, hvor jeg kunne sammenligne hendes tid med verdenseliten, fortæller hun og fortsætter:
– Da hun så løb to fejlfri løb i holdkonkurrencen, troede jeg, at hun havde opbrugt sin kvote af fejlfri løb ved dette mesterskab. Men så gjorde hun det igen og igen, og pludselig var vi verdensmestre.
Især på springbanen var Moviestar suveræn og løb bedste tid. Her løb den danske ekvipage som nummer 21 ud af 93, så der var altså rigtig lang ventetid efter løbet.
– Det var jo vildt at opleve, at tiden blev ved med at være den bedste. Og det er jo sådan, at hundene er i et andet lokale end os, når de ikke løber, så det var lidt svært at vide, hvornår jeg kunne tillade mig at hente hende ind og gøre klar til at løbe æresrunde. Det ville jo være lidt pinligt at skulle snige sig tilbage igen, indrømmer hun.
Hverdagen kalder
I dag slapper Natasha og Moviestar af. Da vi fanger den stolte ejer over telefonen, er hun på vej til dyrlægen med en af sine andre hunde, og tirsdag står den igen på arbejdsdag som fysioterapeut.
– Planerne lige nu er jo, at jeg skal tilbage til hverdagen. Jeg ved, at man får en masse invitationer til at holde en masse kurser, når man er blevet verdensmester. Men det har jeg ikke tid til. Jeg har jo mit arbejde, min familie og mine hunde at passe, lyder det fra den tydeligt glade verdensmester med begge ben plantet i hundegården.
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Hundeejere ved det allerede. Det er dyrt at holde hund. Gøteborg Posten har taget temperaturen på økonomien i hundeverdenen i Sverige
Som del af et forskningsprojekt om genetikken bag hundes fysiske evner, er forskere blevet lidt klogere på, hvad der skaber en god agilityhund – og det er især evnen til at lære
I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her
Denne historie stammer fra oktobernummeret fra 1981. Historien skulle være ganske sand, og det er Staffan Møllerberg, der var sportsreporter på Radio Kronoberg i Sverige
Én enkelt dag om året er det tilladt at tage sin pelsede ven med i Tivoli. Det er på Hundens Dag, som i år finder sted søndag den 18. august, hvor Tivoli åbner portene og byder alle flinke hunde i snor velkommen i forlystelseshaven. Gæster kan blandt andet opleve raceparade, show på Plænen, agility-opvisning og så er der mulighed for, at nuværende eller kommende hundeejere kan få gode råd i Dansk Kennel Klubs informationstelt. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og hunde har (selvfølgelig) gratis entré i følgeskab med en betalende gæst.
Efter nogle flotte præstationer måtte de danske hold tage til takke med sekundære placeringer. Nu venter de individuelle konkurrencer
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.