Fredag aften skulle Linea Olsen gå tur med sin hund Elena. Som så ofte før gik de tur i Enghaveparken på Vesterbro i København, og denne kolde vinteraften var en af Lineas veninder også med. Men pludselig tog turen en skræmmende drejning. Det skriver Københavnerliv.dk.
Da de kom til det sted, hvor skøjtebanen plejer at ligge, så de tre fyre, der stod og fyrede raketter af. Mændene var pakket så godt ind, at man kun kunne se deres øjne.
Linea påtalte overfor dem, at de ikke måtte affyre fyrværkeri, og hun bad dem vente med det til nytårsaften.
Det var de tre dog ikke enige i. De råbte blandt andet ”fuck dig kælling” og ”luk røven” inden de også truede med at sparke hunden.
Linea valgte at kontakte politiet for at melde de ulovlige affyringer, men mens hun havde politiet i røret, opdagede hun og veninden, at de tre fyre havde løbet i forvejen og gemt sig ved en hæk længere fremme.
Fra hækken affyrede de en raket i retning mod Linea, veninden og Elena.
Raketten fløj hen ad jorden mod de tre, hvorefter de flygter ud af Enghaveparken. Hunden Elena var opkørt og bange, og trak ind mod forskellige opgange for at komme i sikkerhed.
– Efter den oplevelse i Enghaveparken kan jeg ikke gå derned om aftenen med min hund længere. Så det bliver bare en hurtig tur rundt om blokken og ikke længere noget med gode gåture i parken. Vi kan gå tidligt om morgenen, for der er jo ingen, der fyrer af klokken syv. Men så snart, det er mørkt, er det kun meget korte ture og kun helt tæt på, hvor vi bor, så jeg er sikker på, at hun kan komme hurtigt hjem, fortæller Linea Olsen til Københavnerliv.dk.
Linea Olsen opfordrer forældrene i området til at snakke med deres børn, da hun skyder de tre fyre til at være mellem 12 og 18 år.
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.
Fyrværkeri, fest og gæster kan være en overvældende oplevelse for mange hunde – heldigvis kan man let gøre aftenen lidt mere hundevenlig
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.