Trine Flor er racerepræsentant for en af de sjældnere racer i Danmark, og selvfølgelig er hun også at finde på den internationale hundeudstilling i Vejen. Her udstiller hun sin tæve Lulu, som lørdag er den eneste til at repræsentere racen.
Lulu er Trines syvende hund i racen, og det hele startede som lidt af en tilfældighed.
– Jeg kendte et polsk par, som havde et par polski owczarek podhalanski, der fik 14 hvalpe. Da de skulle hjem til Warszawa, kunne de ikke have alle hvalpene med, og så valgte jeg at købe en af hvalpene, og det var altså bare kærlighed ved første blik, lyder det fra Trine Flor.
Racen har tidligere været på observationslisten i Danmark. Derfor har man valgt at lave en ønskeprofil på racen, så hundene kan mentalbeskrives.
– På den måde kan vi vise politikerne, at vores hunde er sunde og gode, fortæller Trine Flor.
Tyvenes fjende
Polski owczarek podhalanski er en vogtende hyrdehund, og det er også en af grundene til, at Trine Flor har kastet sin kærlighed på racen.
– Jeg bor alene på en gård, og jeg er aldrig utryg, når jeg har mine hunde. Det kan godt være, folk kan komme ind i huset, men de får ikke lov at komme ud igen, for så vil hundene vogte over dem, fortæller hun og griner.
At racen kan klare lidt af hvert, har Trines hunde bevist i praksis.
– Jeg arbejder i nattevagt, og en morgen jeg kom hjem, ville hun have mig med over til en skrænt. Jeg gik med derover, og der fik jeg at vide, at mine hunde havde fanget nogle tyve, der var brudt ind i nogle sommerhuse. De havde gøet så højt, at politiet var blevet mistænksomme, og ville undersøge, hvad det var. Der stod hundene og vogtede over lovovertræderne.
Intelligens
Udover at være den vogtende hyrdehund, forsikrer Trine Flor om, at racen også er en fantastisk sød og intelligent race.
– Den skulle jo oprindelig vogte mod los, ulve og bjørne i Polen. Det gjorde de ved at være mere intelligente end de andre dyr. De angreb ikke, men gøede og vandt over deres modstandere med snilde, siger hun.
Racen ligger konstant omkring 30 hunde i DKK om året. Men der er også en del, som kommer ind i landet med polakker, der flytter hertil i kortere eller længere tid. Disse er ikke registreret i DKK
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
På trods af 27 grader og tung, stillestående luft viste juniorhandlerne ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Vejen stort overskud, ansvar for hundenes velfærd og stærkt samarbejde i ringen.
Schæferhunden Loke modtog i dag prisen som Årets Politihund
Den 10., 11. og 12. maj får du mulighed for at møde ikke færre end 9.369 forskellige hunde af 273 forskellige racer. Og det er det optimale udgangspunkt, hvis du går med tanker om at lukke et nyt pelset familiemedlem ind i dit hjem og hjerte
Vi bringer her klummen fra det seneste nummer af HUNDEN. Skribent er Allan Hansen, der er formand i Kreds 2, der dækker det vestlige Sjælland.
For anden dag i træk blev BIS-vinderen i Roskilde fundet i gruppe fem, da den store alaskan malamute Falgreens Autumn Storm tog sejren lørdag
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.