Tyve, vogt jer! Lulu er i byen

22-06-2019 11:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lulu er en af de racer, der ikke findes så mange af i Danmark. Hun er en polski owczarek podhalanski, en race, der findes cirka 30 af i landet

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trine Flor er racerepræsentant for en af de sjældnere racer i Danmark, og selvfølgelig er hun også at finde på den internationale hundeudstilling i Vejen. Her udstiller hun sin tæve Lulu, som lørdag er den eneste til at repræsentere racen.

Lulu er Trines syvende hund i racen, og det hele startede som lidt af en tilfældighed.

– Jeg kendte et polsk par, som havde et par polski owczarek podhalanski, der fik 14 hvalpe. Da de skulle hjem til Warszawa, kunne de ikke have alle hvalpene med, og så valgte jeg at købe en af hvalpene, og det var altså bare kærlighed ved første blik, lyder det fra Trine Flor.

Racen har tidligere været på observationslisten i Danmark. Derfor har man valgt at lave en ønskeprofil på racen, så hundene kan mentalbeskrives.

– På den måde kan vi vise politikerne, at vores hunde er sunde og gode, fortæller Trine Flor.

 

Tyvenes fjende
Polski owczarek podhalanski er en vogtende hyrdehund, og det er også en af grundene til, at Trine Flor har kastet sin kærlighed på racen.

– Jeg bor alene på en gård, og jeg er aldrig utryg, når jeg har mine hunde. Det kan godt være, folk kan komme ind i huset, men de får ikke lov at komme ud igen, for så vil hundene vogte over dem, fortæller hun og griner.

At racen kan klare lidt af hvert, har Trines hunde bevist i praksis.

– Jeg arbejder i nattevagt, og en morgen jeg kom hjem, ville hun have mig med over til en skrænt. Jeg gik med derover, og der fik jeg at vide, at mine hunde havde fanget nogle tyve, der var brudt ind i nogle sommerhuse. De havde gøet så højt, at politiet var blevet mistænksomme, og ville undersøge, hvad det var. Der stod hundene og vogtede over lovovertræderne.

 

Intelligens
Udover at være den vogtende hyrdehund, forsikrer Trine Flor om, at racen også er en fantastisk sød og intelligent race.

– Den skulle jo oprindelig vogte mod los, ulve og bjørne i Polen. Det gjorde de ved at være mere intelligente end de andre dyr. De angreb ikke, men gøede og vandt over deres modstandere med snilde, siger hun.

 

Racen ligger konstant omkring 30 hunde i DKK om året. Men der er også en del, som kommer ind i landet med polakker, der flytter hertil i kortere eller længere tid. Disse er ikke registreret i DKK

Læs også

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Hvem vinder København?

16-09-2015 10:02, af Tine Luther
Ikke færre end 143 forskellige hunderacer kan man se i den kommende weekend, hvor knap 3.400 hunde fra ind- og udland kæmper om at blive ”Københavnsvinder” og ”Best in Show” på Dansk Kennel Klubs udstilling i Hillerød. Samtidig afholdes konkurrencer i flere hundesportsgrene, som kan få almindelige hundeejere til at glippe med øjnene – for når man selv har svært ved bare at få hunden til at gå pænt i snor, kan det synes som de utroligste ting, hundeførerne kan få deres hunde til.

Mops blev Best in Show

13-02-2011 16:44, af Anne Kristine Tollestrup
Det blev en mops, der løb med den største sejr ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Fredericia.

Frederikke vandt dagens juniorhandling

25-09-2022 16:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu engang blev juniorhandlingen en opvisning i mange forskellige racer

Intet mindre end to dage i træk…

20-08-2017 20:45, af Anne Ekenberg

…vandt den imponerende bullmastiff Ali Honey Dynasty titlen som udstillingens bedste hund. Den fantastiske hund imponerede dommerne med sin fysik, sin udstråling og sit dejlige temperament.

WebTV: Junior Handling

10-05-2011 12:58, af Anne Kristine Tollestrup
Se de dygtige juniorhandlere dyste om de vigtige point til konkurrencen om ”Årets juniorhandler” fra weekendens udstilling i Hillerød.

Se billederne: De sødeste små chihuahua

10-05-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du til chihuahua så skulle dugøre dig selv en tjeneste og se galleriet her

Se billederne: Lørdag i Fredericia

09-02-2019 20:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det har været en dejlig hundedag i Fredericia. Her får du en pose blandede billeder fra dagen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.