Ballerup: Hundenes kamp om København

18-09-2019 15:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden den 21. og 22. september inviterer til "Kampen om København" set fra hundeperspektiv, gælder det om at holde halen lige på bagdelen; For her kan du opleve ikke færre end 3.400 af Danmarks smukkeste - og dygtigste - hunde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere end 3.400 hunde har sat hinanden – og deres ejere – stævne i Ballerup i weekenden den 21. og 22. september. De kommer alle sammen; de små og de store, de tykke og de tynde, de pelsede og de nøgne, de hurtige og de langsomme. Hundene altså. Og alle dukker de op med et formål for øje – at dyrke deres yndlingssport. Sammen og imod hinanden.
For der er mere end bare ære og værdighed på spil inden for hundesport; Der er også rosetter, pokaler og ikke mindst titler og prale-ret. Og i weekenden gælder det kampen om Københavnsvinder-titlen for de flotte udstillingshunde.
 
En hund til hele familien
Man kan ikke købe en hund på en hundeudstilling, men man kan blive meget klogere på, hvad det er for et lille pelset kræ, man selv eller børnene er på vej til at forelske sig hovedkulds i.
”En hundeudstilling en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige racer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racerne bedst. Det giver en større sikkerhed for, at man får valgt en hund, som passer til hele familien,” fortæller adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen.
Selv om hundeudstillinger nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie.
”Det er en klassisk brøler, at man køber hund efter udseendet og ikke har sat sig ind i »brugsanvisningen«. De enkelte racer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendigt. For at hjælpe danskerne til at træffe et trygt og klogt valg, når de skal have hund, Dansk Kennel Klub skabt hjemmesiden købhund.dk, hvor man kan læse mere om racerne og få vejledning til valg af både race og opdrætter,” fortæller Lise Lotte Christensen.
 
Lydige hunde
Det er ikke kun hundens skønhed, der hyldes i den kommende weekend. Hundens – og ikke mindst førerens – evner sættes også på en prøve. Både lørdag og søndag kan man opleve hundene være aktive i konkurrencer inden for lydighed og rally lydighed. Og da Danmark har flere internationale topekvipager, kan vi almindelige hundeejere - som kan have svært nok ved at få vores hund til at gå pænt i snor - lade os imponere over et fantastisk hund og fører-samarbejde.

Vis din hund
Hundeejere, som ikke i forvejen har tilmeldt sig til udstillingen i Ballerup, kan komme og få deres hund bedømt begge dage fra kl. 11.00 udendørs.
Det er en uofficiel bedømmelse, og resultatet registreres ikke i Dansk Kennel Klub, men man får en god snak med dommeren og en roset med hjem.
Alle racer – med og uden stambog – bedømmes.
Hunden skal være fyldt 3 måneder. Husk at medbringe hundens vaccinationspapirer.
Forhåndstilmelding er ikke nødvendig.

 

Info

Sundhed

Når mange hunde skal være samlet ét sted, er det vigtigst at huske deres sundhed frem for alt og tage alle nødvendige hensyn.
DKK henstiller derfor til, at alle - udstillere såvel som besøgende – tager ansvar for egne såvel som andres hunde og naturligvis ikke medbringer hunde, der er eller kunne være syge, til begivenheder, hvor der deltager andre hunde – herunder DKK´s internationale udstilling i Ballerup i den kommende weekend.
DKK opfordrer kraftigt til, at du kigger nøje på din hund forud for deltagelse i enhver type hundearrangementer – virker den mat og nedstemt, har blodig eller sprøjtende diarre, opkast eller mærker du markant svækkelse hos din hund, bør du afstå dig fra at deltage. Og DKK opfordrer til, at du naturligvis kontakter din dyrlæge, hvis du er bekymret for din hunds sundhedstilstand.
Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning i forhold til den norske hundesygdom, hvis årsag endnu er ukendt, opfordrer DKK desuden til, at udstilleren selv fremviser hundens tænder for dommeren ved de kommende udstillinger.
Desuden indskærper vi over for dommere og ringpersonale, at der skal benyttes håndsprit eller eventuel anden nødvendig desinfektion imellem håndteringen af hver enkelt hund for ikke at sprede en eventuel smitte.

Hvor, hvornår og hvordan? Dato: 21. - 22. september 2019 Udstillingens adresse: Ballerup Idrætspark, Ballerup Idrætsby 36-40, 2750 Ballerup. Udstillingen foregår både udendørs og indendørs (i en uopvarmet hal). Åbningstider: Indgangen åbner kl. 08.30 og bedømmelserne starter kl. 10.00 begge dage Gruppefordeling: (tjek ringlisterne her for ring og ca. tidspunkt for bestemte racer) Lørdag: Gruppe 1-4-6-8-9 Søndag: Gruppe 2-3-5-7-10 Bemærk, at det er forskellige hunderacer, der udstilles hhv. lørdag og søndag.

Læs også

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Ballerup: Disse racer kan du opleve lørdag

24-09-2022 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstillingen i Ballerup er en af de udstillinger, som er delt op over to dage. Derfor er det ikke de samme racer, du kan se lørdag og søndag. Her får du et overblik over, hvilke racer du kan se i dag 

Hundenes kamp om København

18-09-2018 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden inviterer til ”Kampen om København” set fra hundeperspektiv, vil Ballerup Idrætsby blive fuld af hundeglam, højt humør og logrende haler. Der lægges ud med første bjæf lørdag kl. 10

Stor emotionel sejr i Ballerup

19-09-2021 17:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så blev udstillingen I Ballerup afgjort, og det blev en flot finale med en fortjent og fuldstændig vild vinder

Dagens vindere i Ballerup

25-09-2022 16:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du en oversigt over dagens vindere i Store Ring

Dansk opdrættet basenji vinder Best In Show

24-09-2017 19:35, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den glamourøse basenji Kimwitu’s Zolotaya vandt Best In Show til weekendens internationale hundeudstilling i Ballerup

Sara DeAngelis tog juniorhandling lørdag

18-09-2021 16:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I alt 21 hunde og juniorhandlere stillede op i lørdagens juniorhandling i Ballerup. Igen gik sejren til en DeAngelis

Bragende Ballerup

17-09-2016 21:44, af Kasper Larsson
Godt vejr, højt humør og smukke hunde har indtaget Ballerup idrætsby, og første dag på DKK’s store internationale udstilling er veloverstået

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.