Mange hunde synes at det er sjovt at svømme, og svømning er en sund og effektiv måde at styrke hundens muskulatur på. En gang imellem kan det dog blive for meget af det gode, og for nogle hunde kan en tur i vandet ende i en svømmehale – en tilstand også kendt under navnene Watertail eller halelammelse. Tilstanden anses for at være en overanstrengelse i forbindelse med at hunden bruger halen til at styre, når den svømmer. Hvad der præcist sker, er ikke helt klarlagt, men tilstanden involverer formentlig en betændelse i nerverne omkring halen, og formentlig også i halemusklaturen.
Får hunden svømmehale hænger halen slapt ned og hunden kan ikke rigtig bevæge den. Haleroden er øm ved berøring, og nogle tæver kan have svært ved at sidde ned, når de skal urinere. Svømmehale kan være en meget smertefuld tilstand og hunden kan virke nedtryk og miste appetitten.
Svømmehale plejer at gå over af sig selv inden for et par dage, hvis halen holdes i ro. Hunden kan behandles med smertestillende medicin, samt medicin der kan dæmpe betændelsestilstanden.
Alle hunde kan få svømmehale, men golden retriever, labrador og andre hunde, der holder af at bade og svømme er i særlig risiko for at udvikle problemet. Generelt er svømning en sund træningsform, men det er vigtigt at moderere svømningen og træne hunden op langsomt, så den ikke overanstrenges. Derudover kan det hjælpe at tørre hunden og holde den varm efter at den har været i vandet. Hunde der let bliver kolde efter deres svømmetur, kan derfor med fordel pakkes ind i varme tæpper eller få et varmt og tørt dækken på.
Hunde der én gang har haft svømmehale, har en større tendens til at få tilstanden igen senere – og hos disse hunde bør man være særlig opmærksom på, at gøre hvad man kan for at forebygge tilstanden.
Danmark har fået mange nye hundeejere i 2020, der måske ikke er så bekendte med reglerne for hunde ved vand og i skov: Hunde skal generelt være i snor i naturen, men der er undtagelser, f.eks. i de efterhånden mange hundeskove
10 gange om året udkommer Magasinet HUNDEN til alle DKK’s medlemmer. Vi vil rigtig gerne ramme så mange som muligt. Derfor søger vi hjælpere
…vandt den imponerende bullmastiff Ali Honey Dynasty titlen som udstillingens bedste hund. Den fantastiske hund imponerede dommerne med sin fysik, sin udstråling og sit dejlige temperament.
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.